kasia i arek 22.08.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Ile płaciliście za tynki gipsowe. Mam ofertę za 29 zł/m2 z materiałem i zastanawiam sie czy to dobra oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viszna 23.08.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Ja mam ofertę 27zł/m2 cena oczywiście netto ale zawiera:- zabezpieczenie pomieszczenia (okna, drzwi, itp)- wszystkie materiały- całą robociznę w tym obróbka okien, drzwi, itp budowa: województwo pomorskie niedaleko Pruszcza Gdańskiegoekipa chyba z Redy czyli kilkadziesiąt kilometrów od budowy P.S.Polecam popytać o wykonywane wcześniej prace przez ekipę, bo mało brakowało a tynki by robili u mnie ludzie, którzy się nie mogą pokazywać w niektórych okolicach ze względu na reklamacje na swoją pracę -a chcieli 25zł/m2 i byli dostępni "od ręki" czyli o czymś to świadczyło. pozdrawiamPiotr W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwil 23.08.2008 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 WitamA ja miałem ustalone 24zł (oklejenie okien, narożniki itp i oczywiście robocizna), przy rozliczeniu troche marudzili że dużo materiału im poszło bo krzywe ściany, dałem im 25zł za m2. Oni zadowoleni i ja zadowolony i co jest jeszcze ważne już pare osób brało namiary bo twierdzili że jest suuuuper zrobione. Także niekoniecznie za 25zł robią tylko partacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viszna 23.08.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Witam Także niekoniecznie za 25zł robią tylko partacze. Źle mnie zrozumiałeś -nie chodziło mi o to, że "jak tanio to partacze" bardzo często można mieć usługi za niższą cenę i w super jakości, tylko u mnie była taka sytuacja, że miałem ofertę za 25zł oraz kilka ofert za 27zł. A sprawdzać oferenta/wykonawcę powinno się ZAWSZE bo nigdy nic nie wiadomo. Z moich bojów podam też inny przykład: wykop pod fundamenty, tania koparka tzn 70zł/h operator taki "dziadek" bawił się prawie cały dzień, do wykopu pod szambo był niedostępny i wziąłem koparę za 100/h ale widząc jak koleś (młody chłopak) śmiga swoją maszyną to sądzę, że fundamenty miałbym wykopane w 2x krótszym czasie (później się dowiedziałem że sąsiad korzystał z jego usług i faktycznie fundamenty mu wykopał b. szybko) Ja mam teraz inną zasadę: staram się brać ekipy/wykonawców Z POLECENIA -fakt przeważnie trzeba trochę poczekać, ale jest się spokojniejszym co do jakości -szczególnie jak można obejrzeć u polecającego jakość wykonanej usługi. pozdrawiam Piotr W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts