Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TYNKI

kasia i arek

Recommended Posts

Ja mam ofertę 27zł/m2 cena oczywiście netto ale zawiera:

- zabezpieczenie pomieszczenia (okna, drzwi, itp)

- wszystkie materiały

- całą robociznę w tym obróbka okien, drzwi, itp

budowa: województwo pomorskie niedaleko Pruszcza Gdańskiego

ekipa chyba z Redy czyli kilkadziesiąt kilometrów od budowy

P.S.

Polecam popytać o wykonywane wcześniej prace przez ekipę, bo mało brakowało a tynki by robili u mnie ludzie, którzy się nie mogą pokazywać w niektórych okolicach ze względu na reklamacje na swoją pracę -a chcieli 25zł/m2 i byli dostępni "od ręki" czyli o czymś to świadczyło.

pozdrawiam

Piotr W.

Witam

A ja miałem ustalone 24zł (oklejenie okien, narożniki itp i oczywiście robocizna), przy rozliczeniu troche marudzili że dużo materiału im poszło bo krzywe ściany, dałem im 25zł za m2. Oni zadowoleni i ja zadowolony i co jest jeszcze ważne już pare osób brało namiary bo twierdzili że jest suuuuper zrobione. Także niekoniecznie za 25zł robią tylko partacze.

Witam

Także niekoniecznie za 25zł robią tylko partacze.

Źle mnie zrozumiałeś -nie chodziło mi o to, że "jak tanio to partacze" bardzo często można mieć usługi za niższą cenę i w super jakości, tylko u mnie była taka sytuacja, że miałem ofertę za 25zł oraz kilka ofert za 27zł.

A sprawdzać oferenta/wykonawcę powinno się ZAWSZE bo nigdy nic nie wiadomo.

Z moich bojów podam też inny przykład: wykop pod fundamenty, tania koparka tzn 70zł/h operator taki "dziadek" bawił się prawie cały dzień, do wykopu pod szambo był niedostępny i wziąłem koparę za 100/h ale widząc jak koleś (młody chłopak) śmiga swoją maszyną to sądzę, że fundamenty miałbym wykopane w 2x krótszym czasie (później się dowiedziałem że sąsiad korzystał z jego usług i faktycznie fundamenty mu wykopał b. szybko)

Ja mam teraz inną zasadę: staram się brać ekipy/wykonawców Z POLECENIA -fakt przeważnie trzeba trochę poczekać, ale jest się spokojniejszym co do jakości -szczególnie jak można obejrzeć u polecającego jakość wykonanej usługi.

pozdrawiam

Piotr W.