Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wyburzanie ściany... pomocy!!!!!!

pioter1979r

Recommended Posts

Rozpoczełem przygotowania do poważnego remontu i natknełem się przy starcie na duży problem.Postanowiłem w bloku wybużyć ściankę pomiedzy kuchnią a pokojem (chodzi mi o otwór w ścianie ).Ściana napewno jest działowa a nie nośna.ściana z cegły ułożone na 6 cm.skułem tynk z jednej strony i wyznaczyłem otwór.Kupiłem przecinak pożądny i wziełem się za wykucie pierwszej cegły.kupa huku a efekt mizerny.Co robić wypożyczyć młot czy wyciąć po kawałku.Strasznie twardy boje się że sąsiadom popękają ściany.A może dać se z tym spokój....Prosze o poradę.

Dzięki za podpowiedz i Tak też myślałem zrobić ,ale jest zasadniczy problem.Ni cholery niemogę znaleść kogoś kto by mi takie coś pożyczył.A z wypożyczalnią sprzętu budowlanego u nas w mieście(Brzeg Dolny) i okolicach ciężko.Podzwoniłem tu i tam i nic takiego nieznalazłem.Będę szukał dalej bo bez sprzętu ciężkiego się chyba nieobejdzie.Jak ma ktoś jakąś alternatywę proszę o rady.

• 3 years później...

odswieżam temat.....

gumis107 (albo ktokolwiek) - proszę o wyjaśnienie, co to jest 'kang'. Gugl, poza wyświtleniem jakiegoś chińskiego karateki, nie podaje żadnej wskazówki

a zatem jeszcze raz:

1. jaki sprzęt potrzebny do wyburzenia (ok 10mkw, cegła pełna albo ytong)

2. od góry - cegła po cegle, wycinać kwadraty czy walić młotem miejsce koło miejsca?

3. czy takie "elektronarzedzie' za 99 zł w promocji da radę takiej ścianie ?

będę wdzięczny za odpowiedź