pioter1979r 23.08.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Rozpoczełem przygotowania do poważnego remontu i natknełem się przy starcie na duży problem.Postanowiłem w bloku wybużyć ściankę pomiedzy kuchnią a pokojem (chodzi mi o otwór w ścianie ).Ściana napewno jest działowa a nie nośna.ściana z cegły ułożone na 6 cm.skułem tynk z jednej strony i wyznaczyłem otwór.Kupiłem przecinak pożądny i wziełem się za wykucie pierwszej cegły.kupa huku a efekt mizerny.Co robić wypożyczyć młot czy wyciąć po kawałku.Strasznie twardy boje się że sąsiadom popękają ściany.A może dać se z tym spokój....Prosze o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej .104 23.08.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 odpal duzego dyska tzn flexa wytnij nim otwor reszte skuj mlotkiem wada tylko jedna duzo kurzu ale szybko ci pojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioter1979r 23.08.2008 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Dzięki za podpowiedz i Tak też myślałem zrobić ,ale jest zasadniczy problem.Ni cholery niemogę znaleść kogoś kto by mi takie coś pożyczył.A z wypożyczalnią sprzętu budowlanego u nas w mieście(Brzeg Dolny) i okolicach ciężko.Podzwoniłem tu i tam i nic takiego nieznalazłem.Będę szukał dalej bo bez sprzętu ciężkiego się chyba nieobejdzie.Jak ma ktoś jakąś alternatywę proszę o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek.B 23.08.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 W castoramie najtańszy flex duży-fi 230 kosztuje około 130 zł. Nie jest to super sprzęt, ale do prac jakie potrzebujesz wykonać na pewno się sprawdzi. I pewnie taniej będzie niż z wypożyczalni, lub niż wezwanie "fachowców".A pewnie w innych sklepach nawet taniej można kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pioter1979r 23.08.2008 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Ok chyba tak zrobię dzięki za odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gbarabasz 25.08.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Jeżeli jest to jest ścianka faktycznie z cegły, a nie z żelibetonu, to w zasadzie nie powinieneś mieć z nią klopotu. Zacznij od góry i powoli zbijaj po jednej cegle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 25.08.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 po nacieciu fleksem mozesz nawiercic dziury kangiem.Ogolnie nie oplaca sie w dzisiejszych czasach wypozyczac wiekszosci elektronarzedzi,koszt kanga to ok 100-150zl ,a oprucz kucia moze sluzyc jako wiertarka i mieszalnik do zapraw,farb, betonu itp.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gajoss 11.05.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 odswieżam temat..... gumis107 (albo ktokolwiek) - proszę o wyjaśnienie, co to jest 'kang'. Gugl, poza wyświtleniem jakiegoś chińskiego karateki, nie podaje żadnej wskazówki a zatem jeszcze raz: 1. jaki sprzęt potrzebny do wyburzenia (ok 10mkw, cegła pełna albo ytong)2. od góry - cegła po cegle, wycinać kwadraty czy walić młotem miejsce koło miejsca?3. czy takie "elektronarzedzie' za 99 zł w promocji da radę takiej ścianie ? będę wdzięczny za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts