Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Łamaczka to jakies nie porozumienie.

Nie przekonują mnie Twoje argumenty. Moją maszynką "łamaczką" mogę ciąć nawet centymetrowe kawałki i linia cięcia jest precyzyjna i prosta. Ślad po cięciu maszyną wodną zawsze będzie miał grubość tarczy, czyli 2 mm, w dodatku bardziej kruche płytki potrafią się odszczypywać. Polecam uciąć jakiś mały kawałek w gresie 4-krotnie szkliwionym, spróbuj zrobić to maszyną wodną bez żadnego odprysku. Powodzenia.

Po tym co piszesz moge wnioskować, że miałeś do czynienia jedynie z maszynkami typu MGŁR.

W pełni się zgadzam, nie ma co dyskredytować tradycyjnych maszynek, zwłaszcza tych z górnej półki.

Mała uwaga, gres jest zeszklony, nie szkliwiony . Frapuje mnie termin 4-krotnie szkliwiony, mam wrażenie, że jest to zwrot marketingowy i chodzi raczej o odpowiednią obróbkę termiczną.

Pozdrawiam.

Hahaha nie mogę - komuś się pojęcia pomieszały – zasadniczo powiedziałbym – gres szlifowany czterokrotnie

Hahaha kolejny raz się zaśmieję ze smutkiem w głosie niestety

Proszę uważać na jakiekolwiek porady kakaowego – u mnie nawet fugowanie było pracami niewykonalnymi przez tego pana a co dopiero docinanie – a super precyzyjna linia cięcia to 50%zniszczonych płytek i wyszczerbienia na każdej prawie płytce która musiała być cięta przez fachowców od tego pana bo ja osobiście podczas ich prac u mnie nie widziałem żeby kakaowy osobiście coś ciął

Więcej tutaj

Na Białołęce kręci się forumowy Kakaowy - uważajcie

http://forum.muratordom.pl/post2544733.htm#2544733

https://forum.murator.pl/topic/107213-do-glazurnik%C3%B3w/page/3/#findComment-2690002

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku