W-waBiker 02.10.2003 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 No właśnie czy warto...Mam strop terriva i zastanawiam się czy jest sens na wylewke (zaznacze że jest wyjątkowo równa) dawać styropian (jeśli tak to jakiej grubości???) i na to kolejną wylewke (i też pytanie jakiej grubości??? - żeby nie popękała)???Czy ten styropian będzie spełniał funkcje dźwiękoszczelności??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 02.10.2003 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2003 Będzie tłumił na pewno hałas , to są jego właściwości a na styropian położ lekkie zbrojenie ,kratka ,sa gotowe ,i tanie Wylewkę możesz zrobić cienszą ,będzie mocniejsza dzięki zbrojeniu . Pozdrawiam P.s. Ja będę robił tak u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 03.10.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 Ale nie taki zwykły styropian, tylko taki specjalny do tłumienia dźwięków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 03.10.2003 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2003 No właśnie, ja dałam styropian (zwykły), a też słyszałam , że styropian nic nie daje, jeśli chodzi o akustykę....tylko czemu od lat w mieszkaniówkach go dają??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 06.10.2003 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 Co do poprawy izolacji akustycznej stropu to nie można używać zwykłego styropianu (FS12 czy FS15), gdyż nie tylko nie tłumi on udrzeń, ale nawet może je wzmacniać. Chyba najlepiej do izolacji akustycznej nadają się maty z pianki polietynowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 06.10.2003 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2003 No właśnie, ja dałam styropian (zwykły), a też słyszałam , że styropian nic nie daje, jeśli chodzi o akustykę....tylko czemu od lat w mieszkaniówkach go dają??? Bo to nie oni będą mieszkać pod rodziną z małymi dziećmi bawiącymi się drewnianymi klockami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts