Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wielka ściana - pomocy

DOROTADRA

Recommended Posts

Witam,

mam pewien problem i proszę o radę - zrezygnowałam z sypialni nad salonem, dzięki czemu otrzymałam pustkę z czego oczywiście bardzo się cieszę. Chodzi mi o aranżację ściany z potrójnym oknem, a wlaściwie tego co jest nad oknem. Przeraża mnie nieco ta wielka wysoka płaszczyzna- jakaś taka przytlaczająca. Może macie jakieś pomysły. Dodam jeszcze, że na podłodze będzie gres polerowany 60x60 jasny bez, jasny prosty wypoczynek i stary kredens i komoda w ciemnym kolorze.

Zastanawiam ię rownież nad oświetleniem - napewno system linkowy (2 zestawy), ale co jeszcze ?? Każda rada będzie dla mnie bardzo cenna, a w szczególności co do mojej wielkiej ściany :)

To widok na salon (na wielką ścianę) z jadalni

http://images41.fotosik.pl/4/3295f25b5eeee978.jpg

Widzę, że wyczystka od kominka jest umiejscowiona na plecach wkładu kominkowego.... No chyba że się mylę i kominek stanie po lewej lub po prawej stronie komina.

Może warto tą wyczystkę z drugiej strony zrobić?

A co do pustki.

Będzie ok. Tylko żadnych malunków.... Choć to oczywiście kwestia gustu. A o gustach i guścikach itd. :-)

Pozdrawiam

Widzę, że wyczystka od kominka jest umiejscowiona na plecach wkładu kominkowego.... No chyba że się mylę i kominek stanie po lewej lub po prawej stronie komina.

Może warto tą wyczystkę z drugiej strony zrobić?

A co do pustki.

Będzie ok. Tylko żadnych malunków.... Choć to oczywiście kwestia gustu. A o gustach i guścikach itd. :-)

Pozdrawiam

Nie ,nie- malunków nie przewiduje, myślałam raczej o jakimś oświetleniu (gra świateł :)) Ale może zostawie puki co tak jak jest i mieszkając cos mi do głowy wpadnie. A co do kominka to ma byc po prawej stronie komina - zastanawiam sie nad narożnym, żeby równiez od strony jadalni było go widać. Co do tej wyczystki tez mi się zdaje, że jest coś nie tak choć sie na tym nie znam. A czy da radę to jeszcze zmienić?? Osobiście wolałabym, aby była z lewej strony komina.

Tak to jest jak się dom na odległość buduje. Z mężem pracujemy za granicą i postępy prac śledzimy drogą mailową.

Pozdrawiam