Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA ASI i ADASI

Jolasia

Recommended Posts

Asiu co u was? Już mieszkacie? Wklejaj fotki bo jak do tej pory nic nie było gotowe z tego co prezentowałaś a wszyscy jesteśmy ciekawi ostatecznego efektu ... kuchnia, salon, łazienki ...

Cześć Tofee, miło, że o mnie pamiętasz:)

Faktycznie zaniedbałam dziennik, ale już wytłumaczyłam się dlaczego...;) W tym tygodniu zamierzam nadrobić zaległości, dzisiaj wczoraj trochę posprzątałam, bo dzisiaj mieliśmy gości, więc jutro mogę popstrykać fotki z pozostałych pomieszczeń i pokażę efekty naszych zmagań.

...za to u Ciebie widzę praca wre, już doszliście tak wysoko! Trzymam kciuki i będę śledzić i dopingować nadal:)

• Odpowiedzi 234
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jolasiu kochana domek twój piękny. A najbardziej podobaja mi sie srukturki nad schodami czy mozesz zdradzić jak były wykonane i czym. Bardzo z góry dziekuję. Cały interent chyba przekopałam w poszukiwaniu takich strukturek i u ciebie znalazłam idelane. Pozdrawiam.

Dziękuję Marzenko:)

Strukturki był robione z tynku gipsowego: te nad schodami wykonane są przy pomocy zwykłego grzebienia, którego się używa do nakładania kleju na płytki, a pozostałe (w salonie i przedpokoju) są robione taką specjalną szczotką do takiej strukturki, ale taki sam efekt można uzyskać przy użyciu zwykłej szczotki ryżowej:)

Witaj Jolasiu,

Zaglądam tu po raz pierwszy rozochocona widokiem Twoich schodów, które okazały się być podobne do naszych...

Na powitanie moc najlepszych życzeń na nowej drodze życia!!!

Obejrzałam cały Twój dziennik. Jestem pod ogromnym wrażeniem.Dołączam do grona Twoich gości i mam nadzieję jeszcze tu zaglądać.

Gratuluję przecudnych pomysłów. Kilka podoba mi się szczególnie, np.tynki i ich ciekawe podświetlenie. Szkoda,że u mnie już trochę za późno na odgapianie..Mamy nadzieję na przeprowadzkę za miesiąc. Ale tak samo mówiłam miesiąc temu :D

Pozdrawiam

Witaj Jolasiu,

Zaglądam tu po raz pierwszy rozochocona widokiem Twoich schodów, które okazały się być podobne do naszych...

Na powitanie moc najlepszych życzeń na nowej drodze życia!!!

Obejrzałam cały Twój dziennik. Jestem pod ogromnym wrażeniem.Dołączam do grona Twoich gości i mam nadzieję jeszcze tu zaglądać.

Gratuluję przecudnych pomysłów. Kilka podoba mi się szczególnie, np.tynki i ich ciekawe podświetlenie. Szkoda,że u mnie już trochę za późno na odgapianie..Mamy nadzieję na przeprowadzkę za miesiąc. Ale tak samo mówiłam miesiąc temu :D

Pozdrawiam

Dzięki Viola za życzenia i miłe słowa:)

Czy masz założony też dziennik na forum, mogę gdzieś zobaczyć Wasze fotki?

Miesiąc do przeprowadzki, to już tak niedługo - trzymam kciuki, żeby ten termin już się nie przesuwał, choć wiem jak to jest:

my planowaliśmy przeprowadzkę na Boże narodzenie, a wyszło 2 tygodnie przed Wielkanocą:)))

• 2 weeks później...

Jolasia, pierwszy chyba raz zajrzalam do Twojego dziennika (tropem lampek), ale znalazlam mnóstwo fajnych rzeczy - na przykład strukturę na scianie. Bardzo ciekawy, nieregularny efekt uzyskaliście z tymi tynkami, podoba mi się. Myślałam o czymś podobnym na ścianie kominkowej, pierwowzorem jest ten fragment:

http://img32.imageshack.us/img32/6418/ciana81.jpg

I nie mam pojęcia, jak się to wykonuje... :(

Czy mogłabyś napisać, jak zrobiliście taką ładną fakturę?

z góry dziękuję i pozdrawiam,

Jolasia, pierwszy chyba raz zajrzalam do Twojego dziennika (tropem lampek), ale znalazlam mnóstwo fajnych rzeczy - na przykład strukturę na scianie. Bardzo ciekawy, nieregularny efekt uzyskaliście z tymi tynkami, podoba mi się. Myślałam o czymś podobnym na ścianie kominkowej, pierwowzorem jest ten fragment:

I nie mam pojęcia, jak się to wykonuje... :(

Czy mogłabyś napisać, jak zrobiliście taką ładną fakturę?

z góry dziękuję i pozdrawiam,

Dzięki sure:)

Tak się składa, że dla mnie inspiracją było to samo zdjęcie - wygląda pięknie:)

A mój fachman zrobił tą strukturkę w ten sposób: kupiłam zwykły tynk gipsowy i do tego taką szczotkę specjalną do takiej strukturki (kupiłam ją w Leroy Merlin, ale można użyć zwykłej szczotki ryżowej).

Ot i całą filozofia, a robi wrażenie na wszystkich gościach:)

...naprawdę?! :D

..czyli jest to prostsze, niż myślałam! Na razie mój wykonawca robił próbki za pomocą jakiejś packi do zaprawy klejowej, ale to zupełnie nie to, zbyt regularne prążkii mu wyszły. Jutro mu przekażę instrukcje, bardzo Ci dziękuję, Jolasiu!

(dopisek: i własnie zauważyłam, że już na to pytanie odpowiadałaś...)

• 1 month później...
Witam,

Gratuluję pieknego domku :)

Ściągnę co nieco jak sie nie obrazisz :)

Chciałam zapytać o halogeny przy tych trzech pasach strukturki (świetnej pionowej) gdzie je kupowałaś jeśli można wiedzieć :)

Przepraszam, że dopiero dzisiaj odpisuję, ale sporo się ostatnio działo w moim życiu...

Nad strukturką są halogeny Cumin kupione w http://www.swiatswiatla.pl

Jolasia a ja chciałabym wiedzieć jakie oprawki halogenowe (albo ledowe) masz na suficie w kuchni :)

W kuchni mamy oprawki Cardano z żarówkami energooszczędnymi, ale wiem, że są też identyczne na halogeny.

Kupowałam tutaj:

http://swiatswiatla.pl/product_info.php/info/p3042_Cardano-oprawa-wbudowywana-energooszczedna-2x11W-GU10-Tytan.html

Witaj Jolasia! Piękne wnętrza u Ciebie w domku-po prostu cuda.Mam prośbę czy mogłabyś podać mi kolory ścian w Twoim domku bo bardzo mi się podobają.I jeszcze jaki kolor mają okna?Pozdrawiam

Niestety większość kolorów była mieszana, więc nie da się podać nazw...

Jedynie salon z korytarzem to farby gtotowe, z Duluxa: Harmonia, Beżowy kaszmir i Jasny beż

Witam,

Jestem kolejnym waszym wielbicielem, który wiele inspiracji czerpał z waszego dziennika oraz pełen podziwu co do pomysłów na wykończenie domu. Sam jestem w trakcie jego wykańczania i czytając ów dziennik łezka mi się kręciła, jak podobne problemy sam miewałem. Nie będę oryginalny i powiem że trafiłem tutaj m.in. dzięki strukturom na ścianach gdyż od dwóch m-cy kombinuje z fachmanami co by tu zrobić na ścianę przy schodach i dzięki Tobie juz wiem.....myślę, że długo bym jeszcze myślał...Oprócz tych całych zachwytów mam jedno pytanko dotyczące szafy w sypialni chyba w komplecie z łózkiem i szafeczkami nocnymi kolor śliwa chyba jak się nie mylę. Jakiej firmy jest ten komplecik i ile kosztowała szafa, łóżko( dokładniej chodzi mi o rame bo stelaz sam sobie robie) i szafeczki. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam.