Izulek 06.08.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Jolasia a ja chciałabym wiedzieć jakie oprawki halogenowe (albo ledowe) masz na suficie w kuchni W kuchni mamy oprawki Cardano z żarówkami energooszczędnymi, ale wiem, że są też identyczne na halogeny. Kupowałam tutaj: http://swiatswiatla.pl/product_info.php/info/p3042_Cardano-oprawa-wbudowywana-energooszczedna-2x11W-GU10-Tytan.html Dziękuję, powiedz tylko jeszcze proszę czy te energooszczędne dają światło ciepłe czy zimne? takie białe .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 06.08.2009 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam, Jestem kolejnym waszym wielbicielem, który wiele inspiracji czerpał z waszego dziennika oraz pełen podziwu co do pomysłów na wykończenie domu. Sam jestem w trakcie jego wykańczania i czytając ów dziennik łezka mi się kręciła, jak podobne problemy sam miewałem. Nie będę oryginalny i powiem że trafiłem tutaj m.in. dzięki strukturom na ścianach gdyż od dwóch m-cy kombinuje z fachmanami co by tu zrobić na ścianę przy schodach i dzięki Tobie juz wiem.....myślę, że długo bym jeszcze myślał...Oprócz tych całych zachwytów mam jedno pytanko dotyczące szafy w sypialni chyba w komplecie z łózkiem i szafeczkami nocnymi kolor śliwa chyba jak się nie mylę. Jakiej firmy jest ten komplecik i ile kosztowała szafa, łóżko( dokładniej chodzi mi o rame bo stelaz sam sobie robie) i szafeczki. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam. Witam:) ależ mi się milutko zrobiło i cieplutko na serduchu - dzięki:) Wszystkie meble w sypialni były robione przez stolarza, który robił nam też całą resztę mebli (kuchnię, gabinet, pozostałe szafy) Dokładnie już nie pamiętam cen ale chyba cały ten komplet (szafa, łóżko, szafeczki) wyniósł coś koło 5 tys. Kolor to faktycznie śliwa - bardzo długo nie mogłam znaleźć koloru płyty, który by mi się spodobał (te małe wzorniki są beznadziejne, ciężko na ich podstawie się zdecydować). W końcu zobaczyłam gdzieś tą śliwę i od razu wiedziałąm, ze to jest to. Gdybym dzisiaj zaczynała wykańczanie to pewnie moja kuchnia była by ze śliwy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 06.08.2009 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 W kuchni mamy oprawki Cardano z żarówkami energooszczędnymi, ale wiem, że są też identyczne na halogeny. Kupowałam tutaj: http://swiatswiatla.pl/product_info.php/info/p3042_Cardano-oprawa-wbudowywana-energooszczedna-2x11W-GU10-Tytan.html Dziękuję, powiedz tylko jeszcze proszę czy te energooszczędne dają światło ciepłe czy zimne? takie białe .. To jest ciepłe światło, ja osobiście nie lubię zimnej barwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 18.08.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Czy lampa stojąca w rogu salonu to może twój welon??? Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia w pięknym nowym domu. Słyszałam opinię, że małżeństwo, które przetrwa budowę domu ma najcięższą próbę za sobą. Wam się udało zaliczyć ten sprawdzian jeszcze przed ślubem. Brawo A lampy masz świetne, to fakt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 24.08.2009 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Czy lampa stojąca w rogu salonu to może twój welon??? Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia w pięknym nowym domu. Słyszałam opinię, że małżeństwo, które przetrwa budowę domu ma najcięższą próbę za sobą. Wam się udało zaliczyć ten sprawdzian jeszcze przed ślubem. Brawo A lampy masz świetne, to fakt... Renka gratuluję spostrzegawczości:) Faktycznie moja mama tak go zarzuciła od niechcenia i już tak został. Ostatnio kuzynka stwierdziła, że mój welon stał się domem dla bezdomnych owadów (lecąc do światła zatrzymują się na welonie:)) Dziękuję za gratulacje i życzenia, mam nadzieję, że faktycznie najgorsze już za nami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pola08 27.08.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Jolasiu, piękny jest Twój dom. W oko wpadły mi tynki strukturalne w Twoim przedpokoju w formie pasów. Możesz zdradzić jak zostały wykonane? Jak oddzielane były od siebie? Mają takie równe brzegi. Może widziałaś ja robił to fachowiec? Pięknie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agol 14.09.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 Baaaaaardzo piękne wnętrza do pozazdroszczenia... te ścianki ze strukturą gipsową rewelka, i również inspiracja i pomysł dla mnie a mam takie pytanie dot podłóg w salonie i przedpokoju, co to za płytki, jakie kolory i skoro już tam mieszkacie napisz proszę jakie są w codziennym użytkowaniu, czy widać na nich brud, każdą kroplę itp czy jest wytrzymały?? Obecnie mieszkam w mieszkaniu gdzie mam terakotę jasno szarą, ładna i nie jest zła, tylko że jest błyszcząca to każda plamka jest widoczna a jak dmuchnie jeszcze kurz z dworu to trzeba czyścić często Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 14.09.2009 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 a mam takie pytanie dot podłóg w salonie i przedpokoju, co to za płytki, jakie kolory i skoro już tam mieszkacie napisz proszę jakie są w codziennym użytkowaniu, czy widać na nich brud, każdą kroplę itp czy jest wytrzymały?? Dzięki agol:) Płytki w salonie to gres polerowany firmy Amadeceramika, kolor Moonlight Beige (te jasne), a ciemne to firmy Ceasar seria Feel, kolor Zanzibar. Osobiście bardzo się bałam tego jasnego gresu polerowanego, bo się naczytałam na forum jaki jest trudny w utrzymaniu czystości... Ja jak dotąd jestem super zadowolona, sprzątam raz w tygodniu (!) i wcale nie widać na nich brudu. Gorzej sprawują się te ciemne - tam jak spadnie jakiś okruszek to od razu go widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LYRECO7 30.09.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Absolutnie wszystko mi się podoba! Jestem pod ogromnym wrażeniem, bo właśnie bardzo podobnie będzie wyglądał nasz domek - my budujemy Planetę II - ale z dużymi zmianami. Chciałabym bardzo poznać wymiary Waszej kuchni i odległości między wyspą a szafkami - nadal się miotam czy ją chcę? Łazienki widziałabym w podobnym stylu, także będziemy mieli wannę narożnikową i prysznic też w takim miejscu jak Wy, ale dalej trochę, na ścianie wanny będzie jeszcze miejsce na bidet i WC, tylko zastanawiamy się co zrobić z tą wnęką przy prysznicu - co tam macie? Ja myślałam o zabudowie - szafki na pierdoły, ręczniki, żele itp. Sypialnie też chcę z fioletem, ale chyba tylko jedną ścianę, jestem absolutnie zakochana w tym kolorze! Cudowny dom macie, cudowny! Dużo szczęścia Wam życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 30.09.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 a ja chcę wiedzieć czy komplet wypoczynkowy to relax z Gali???Jeśli tak to jak wrażenia z użytkowania>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 08.10.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Witam Czy pamiętasz może z zamierzchłej historii ile kosztowały Cie prefabrykaty do budowy ogrodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aguleczka 09.10.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Gratuluje urządzenia wnętrz rewelacja coś pieknego wszystko takie piekne i pasujące do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_barbie_ 17.11.2009 01:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 ale masz ślicznie w domku, w sumie wszystko w podobnych kolorach widać że lubisz ciemnę brązy i kremy ale wygląda to cudownie, miło się patrzy na to wszystko [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdalena74 25.11.2009 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 Witaj, trafiłam do Ciebie z POKAŻCIE SWoJE OGRODZENIA i mam pytanie jak sprawuje sie Twój "klinkier" po roku i z czego to konkretnie jest, beton? przejrzałam tez twój dziennik, fajne wnętrza, bardzo mi sie podoba taka kolorystyka, a niebieska łazienka super, też oglądałem te plytki, ale cena powala pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 31.07.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 ja również trafiłam z Ogrodzeń i chciałam spytac o płot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts