Jolasia 12.09.2008 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 heloł.... jak się masz...coś tu cicho....co słychać....jak budowa? Jak miło, że ktoś o mnie pamięta, pomimo, że ucichłam:) Już sie poprawiam, zaraz wpiszę ostatnie nasze zmagania i wkleję kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 16.09.2008 01:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 A wydawało się że koszmar z ekipami już powoli mija . Ps. podjęliście decyzje co do kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.09.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 no brawo!!! zuch dziewczyna!!! a developerami trzeba króciutko...bo inaczej Cię zjedzą poprawki... kochana a tę litę co im dałaś jakoś Ci pokwitowali? bo wiesz formalnie wygląda to tak, że usterki zgłoszone na piśmie mają poprawić w ciągu 30 dni od daty zgłoszenia, chyba, że sa niesprzyjające warunki techniczne....więc jeśłi masz ich potwiedzenie i datę...możesz sobie siedzieć i czekac spokojnie te 30 dni....bo ja się boję, że mogą Cię zlać...i sprawę schodów przeciągać w wieczność... u mnie - dogadałam się w sprawie wylewek, ale zaczynam się czepiać dachu.... no gratuluję aktu notarialnego.....teraz masz 3 lata na to by trzymać ich mocno za .......... i ściskać za każdym razem jak tylko znajdziesz usterkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 16.09.2008 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 tofee Kominek owszem, wybrany, stanęło po prostu na tym, co polecał fachowiec. Zobaczymy czy opłacało się mu zaufać... wyjdzie w praniu... nitubaga mam nadzieję, że Twój czarny scenariusz się nie sprawdzi... może jestem naiwna ale jakoś ufam temu naszemu deweloperowi. Jak dotąd cokolwiek obiecał to się wywiązał, może trochę trzeba było się upominać, przypominać, ale koniec końców był pozytywny. Wiesz, ja z natury jestem bardzo podejrzliwa i zawsze widzę wszystko w czarnych kolorach, więc i w tym przypadku nie raz przeszło mi przez myśl, że teraz to się na nas wypnie i możemy se czekać na wyburzenie do ... pożyjemy, zobaczymy No i mam nadzieję, ze już więcej usterek nie będzie;) A ty moja droga się nie załamuj, bo coś powiało do Ciebie rezygnacją... Głowa do góry, alleluja i do przodu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 17.09.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Fakt....ubiegły tydzień nie był najlepciejszy dla mojego nastroju....po prostu zaczynam mieć dość ich wykrętów.... zastanawiam sie czy nie kupić im kalendarza? Jeśli chodzi o naszych depesi - to jako ludzie również są ok....tyle, że dla mnie to oni już są nie tylko ludzie...ale strona w interesach...a ten interes nie dość, że ma wady to jeszcze mam spłacać 45 lat...więc moja przychylność stygnie...z każdym dniem...zwłaszcza, że ja rónież mam to co było obiecane...ale ile musiałam się naupominać to moje... bużka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 17.10.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2008 puk puk - minął miesiąc , a tu taka cisza.... domagam się relacji i zdjęć i pomysłów. i wszystkiego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 25.10.2008 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 puk puk - minął miesiąc , a tu taka cisza.... domagam się relacji i zdjęć i pomysłów. i wszystkiego ! ....ehhh, moja droga... nie wiem jak Ty to robisz, ale ja jak wracam wieczorem do domu, to padam... Oczywiście prawie codziennie zaglądam na forum, ale raczej po to, żeby znaleźć odpowiedź na jakieś pytanie, rozwiązanie problemu, a jak już pomyślę, ze trzeba by było uzupełnić dziennik, to sił brak:( Wiele się dzieje codziennie, fachowcy nas wykańczają, stroją fochy, co dzień nowe problemy... Na szczęście udało nam się zamknąć etap ogrodzenia jak jeszcze było ciepło no i domek nabrał nowego wyglądu:) Dzięki za mobilizację) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 25.10.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 puk puk - minął miesiąc , a tu taka cisza.... domagam się relacji i zdjęć i pomysłów. i wszystkiego ! Dzięki za mobilizację) ależ no problem.... ale tym ogrodzeniem mogłabyś się pochwalić, co? cieszę się , że mimo fochów ekip praca posuwa sie do przodu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 29.10.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Czy ja dobrze zrozumialam, że słupki pod ogordzenie przyjechały juz takie gotowe? Jak to się montuje i jezeli mozesz podac ile kosztuje jeden? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 29.10.2008 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 Tak Tofee zarówno słupki jak i murki przyszły gotowe, bo to jest imitacja klinkieru:) Takie gotowe odlewy kosztują ok. 150-200zł /szt.Wszyscy się dziwią, że to gotowce, naprawdę świetnie udają klinkier.Moim zdaniem to był jeden z najlepszych naszych dotychczasowych wyborów;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 29.10.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2008 hej hej.... długo patrzyłam na te słupki...fajne są.... i szybko i dość tanio... i przede wszystkim ładne. I widzę, że jeszcze jedno nas łączy - obie mamy działki narożne... A co ze schodami, bo że skute to widze.... a dalej? i pokoje już pomalowane...a u nas jeszcze tyle bojów... cieszę się, że praca idzie do przodu... i czekamy na zdjęcia... z siania trawy też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 30.10.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Na fotach wygłądają świetnie ... ja się oszukałam Kupowaliście w jakimś składzie czy może to jakiś produkt ogólniej dostępny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 30.10.2008 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Taki produkt znalazłam przypadkowo na Allegro: http://www.allegro.pl/item470571575_slupki_podmurowki_wzor_klinkieru.html Okazało się, że firma handlująca takimi słupkami jest w pobliżu, więc pojechałam, zobaczyłam i kupiłam:) Cieszę się, że się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 14.11.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 Moim zdaniem macie już bardzo dużo zrobione . Czy dobrze zauważyłam że łazienka w kremowych płytkach ma grafitowe dekory? Do tego bardzo fajny kolor mają wasze schody - jaki to odcień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 14.11.2008 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 tofee to nie są kremowe płytki, niestety zdjęcia przekłamały kolorystykę. Płytki to kolekcja Futuro firmy Polcolorit:http://www.polcolorit.pl/produkty.php?p=lazienki,Futuro_Pna ścianach jest jasny Grigio, a na podłodze Graffit ..a dekory, to już w ogóle inna historia:) To jest seria Cosmic Glas firmy Dune, ciężko oddać na zdjęciu efekt, wygląda to tak:http://www.tilestop.co.uk/shop/Bathroom-Tiles/c92/p645/Cosmic-Glass-Sparkle/product_info.htmlNa podłodze (której na razie nie pokazuję) jest także pas z tych płytek i są tam też wmontowane diody w fugach (taki mój kaprys:)) Myślę, że projekt tej ubikacji oddaje lepiej kolorystykę, w której jest zrobiona:http://www.fotki.be-3.info/projekty/image/595/kibelek-dol_lewa.jpgjedyna zmiana to umywalka - zdecydowałam się na kanciastą szafkę w kolorze ciemnej czerwieni i do niej kanciasta umywalka, ale jeszcze nie wieszamy, z wiadomych powodów:) A schody są dębowe, bejcowane na ciemny orzech. A tak w ogóle to widzę, że w końcu jest Twój dziennik (przepraszam, że dopiero dzisiaj zauważyłam) - gratuluję, trzymam kciuki i dołączam do grona osób dobrze Ci życzących:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 15.11.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Ok. to już teraz dużo więcej wiem ... ostatnio bardzo podobają mi się szare klimaty więc tym fajniejsza zapewne jest twoja łazienka . Płytki super i czekam na efekt końcowy z podłogą umywalką i resztą. Jestem też baaaaaardzo ciekawa tej czerwonej szafki (mat czy połysk?). Aaaaaa sama robiłaś projekt czy może korzystałaś z pomocy fachowców? Bardzo profesjonalnie wygląda Powtórzę się ale kolor schodów jest cudny ... może to kwestia foty, ale wyglądają bardzo elegancko i dokładnie taki odcień chciałabym u siebie. Ps. dzięki za odwiedziny. U nas nic ciekawego jeszcze nie widać a jak dotrę do twojego etapu to ty już dawno zapomnisz że bywałaś na muratorze . Ale dzięki za kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 15.11.2008 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Tak, projekt jest niestety mój (robiony w PRO100). Nie wiem czy dobrze zrobiłam, że nie dałam płytek na całą ścianę, nie mogę się do tego przyzwyczaić A schody mają właśnie taki kolor jak na zdjęciu i to jest jedna z nielicznych rzeczy, która wyszła dokładnie tak, jak to sobie wymarzyłam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 21.11.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Witam, podziwiam domek, bardzo podobają mi się łazienki, zwłaszcza ta jasna. Żałuję że nie zrobiłam u siebie jednej w bieli. Jeśli jeszcze zastanawiasz się jeszcze nad strukturą ściany to zajrzyj do dziennika malmucowejhttp://forum.muratordom.pl/dziennik-od-czasu-do-czasu,t126612-60.htmtam jest chyba dokładnie to czego szukasz i jeszcze w dodatku pokazane łopatologicznie. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 23.11.2008 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 wisia30 wielkie dzięki za pomoc. Zdjęcie Twojej ściany pokazałam naszemu fachmanowi, tynk już kupiony, narzędzia też, w przyszłym tygodniu zrobi mi próbki. Mam nadzieje, ze wyjdzie tak fajnie jak u Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 24.11.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2008 Jolasia schody piękne!!! Chyba już wiem jak będzie wyglądała nasza balustrada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts