olaczek 16.12.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Ok, w takim razie cierpliwie czekam. Mam jeszcze sporo czasu ale szukam kogo do zrobienia drzwi do szaf w wiatrofłapie (boki z płyt KG) oraz szafek do lazienek. Ważne aby ten ktoś robił z drewna egzotycznego (łazienka). Jeżeli deweloper nie odda domu z dużym poślizgiem mam już dobrego kafelkarza. Kominek może zrobi Forest Natura z naszego forum, a podłogi drewniane Gosth. Będe potrzebować ludzi do ścian - gładzie + malowanie, jak sprawdziła się Twoja ekipa? a tak z ciekawości - może być na prw - gdzie na śląsku kupiłaś dom i jak skończyła się sprawa z deweloperem? Sama zastanwiam się jak mądrze odebrać dom od dewelopera ... p/s zadroszczę Ci, że już zbliżasz się do końca. To wszystko dopiero mnie czeka świątecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 18.12.2008 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 olaczek jeśli już masz zaklepanego kafelkarza do Ci gratuluję - ja z tym miałam największy problem. Jeśli chodzi o ekipy od ścian to były u nas dwie - co jedna to "lepsza", więc zdecydowanie nie polecam. Natomiast mamy tak świetnego glazurnika, tzw. "złoty chłopak", który potrafi wszystko i ostatecznie to on zrobił nam gładzie na całym parterze, potem kilka tynków ozdobnych, a teraz maluje - wszystko robi naprawdę super. Co tylko sobie wymyślę to jest w stanie zrobić (z tym że mnie już się nie chce wymyślać, teraz to już ide po najmniejszej linii oporu, byle do końca:)) W sobotę wkleję zdjęcia moich ścian z tynkami, powinny być już wykończone. Nie wiem na kiedy będziesz potrzebowała ludzi do ścian - ten nasz fachman będzie u nas gdzieś tak do końca stycznia i potem wiem, że ma w planie jakiś kolejny domek. Jeśli interesuje Cię powiedzmy marzec to mogę zapytać. PS A kiedy doczekamy się Twojego dziennika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaczek 21.12.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Joasiu, czekamy na nowe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 21.12.2008 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Niestety jutrzejszy montaż kuchni został przełożony na poniedziałek, po świętach ale jutro mamy montaż rolet zewnętrznych.Ponadto pomalowany jest już hol na górze, klatka schodowa, wiatrołap i przedpokój. Robi się coraz bardziej domowo:)Jutro pstrykne jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 22.12.2008 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Niech Święta Bożego Narodzeniai Wigilijny wieczór upłyną Wamw szczęściu i radościprzy staropolskich kolędachi zapachu świerkowej gałązki.Nowy Rok zaś niech przyniesie szczęście i pomyślność Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 23.12.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Niech ten szczególny czas cudownychŚwiąt Bożego Narodzenia będzie dla Wasokazją do spędzenia miłych chwil w gronie najbliższych,w atmosferze rodzinnego ciepła, wielkiej radościi wzajemnej życzliwości,pod żywą choinką dużo prezentówa w Waszych pięknych sercach wiele sentymentów,Świąt dających radość i odpoczynekoraz nadzieję,że Nowy Rok będzie szczęśliwszy. http://img386.imageshack.us/img386/8194/christmascard2lh2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 23.12.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 http://www.majhost.com/gallery/aneczka/sdf/dom/zyczenia2008.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zx81M 27.12.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Witam. Gratuluje fajnego domku. Pytanie - płot jest z gotowych elementów ? Również słupki ? Mogę prosić o namiar na producenta (jakaś stronka www).Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 28.12.2008 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Dziękuję wszystkim za życzenia:)Ja przez Święta odcięta byłam od netu, więc i forum zaniedbane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 28.12.2008 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Witam. Gratuluje fajnego domku. Pytanie - płot jest z gotowych elementów ? Również słupki ? Mogę prosić o namiar na producenta (jakaś stronka www). Dziękuję i pozdrawiam Tak, zarówno słupki jak i murki przyjechały do nas w całości, tak jak widać to na zdjęciu. Kupione były w tej firmie: http:// http://www.kbcogrodzenia.com/HOME-122.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zx81M 29.12.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Bardzo dziękuję za informacje o ogrodzeniu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 29.12.2008 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 WOW trochę mnie nie było u ciebie a widać ogromne postępy. Czekam też na foty kuchni bo jestem bardzo ciekawa efektu . Gratuluje tak sprawnych działań, na kiedy planujecie przeprowadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaczek 30.12.2008 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Joasiu robi się coraz bardziej przytulnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 30.12.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Asiu, to w holu na suficie to KG? Jak umieszczone jest oswietlenie i co tam umieściliście? Bardzo fajny efekt ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 30.12.2008 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Dzięki dziewczyny za miłe słowa:) Faktycznie w końcu widać postępy, aż miło popatrzeć...Niestety tempo prac nie jest takie, jak sobie to wymarzyliśmy, bo przeprowadzkę planowaliśmy na Święta (minione;)) No ale jeśli uda się przeprowadzić w lutym to będę szczęśliwa. Tofee na górze jest konstrukcja z KG, a pod nią takie oprawy ze świetlówkami - 4 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.01.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Ale nasz fachman dokonał kilka fajnych tynków i pomalował sporą część domku. Przedpokój na dole z kolorami i trzema pasami tynku ozdobnego: http://www.fotki.be-3.info/cache/2008-12-22/Budowa-341.jpg_595.jpg ...a tak wygląda to z bliska: http://www.fotki.be-3.info/cache/2008-12-22/Budowa-344.jpg_595.jpg Przy schodach także odrobina radosnej twórczości: http://www.fotki.be-3.info/cache/2008-12-22/Budowa-351.jpg_595.jpg http://www.fotki.be-3.info/cache/2008-12-22/Budowa-363.jpg_595.jpg noooo fiuuuu ślicznie.... dawno mnie nie było i jakież to wielki zmiany widzę..... i od razu o pomoc proszę - czym pan robił te struktury? paski i te na schodach też.... i czym oddzielał strukturę od powierzchni gładkich - taśmą malarską? bardzo mi się domek podoba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 02.01.2009 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Witam dawno nie widzianą forumowiczkę w moich skromnych progach:) Do tych tynków był kupowany jakiś tynk gipsowy ale nie pamiętam jaki - jutro będę na budowie to sprawdzę i napiszę.Struktura oddzielona była od ściany zwykłą taśmą malarską. Nasz fachman ma takie przydatne cóś co się zowie poziomicą laserową chyba - tymże najpierw sobie rzucił linię prostą, a potem wzdłuż niej przykleił taśmę i jechał z tym koksem:)Cieszę się, że efekt się komuś podoba, bo wśród domowników poparcia dla mych wymysłów brak:(...ale co tam, nie przejmuję się - będzie jeszcze pasek strukturki między oknami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.01.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Witam dawno nie widzianą forumowiczkę w moich skromnych progach:) Do tych tynków był kupowany jakiś tynk gipsowy ale nie pamiętam jaki - jutro będę na budowie to sprawdzę i napiszę. Struktura oddzielona była od ściany zwykłą taśmą malarską. Nasz fachman ma takie przydatne cóś co się zowie poziomicą laserową chyba - tymże najpierw sobie rzucił linię prostą, a potem wzdłuż niej przykleił taśmę i jechał z tym koksem:) Cieszę się, że efekt się komuś podoba, bo wśród domowników poparcia dla mych wymysłów brak:( ...ale co tam, nie przejmuję się - będzie jeszcze pasek strukturki między oknami;) iee tam domownikami się nie przejmuj.... ja tez się zaczynam parać strukturami i tez poklasku jakos nie słyszę... oto moje ślimaczki w kotłowni, bo tylko tam póki co Szanowny mi pozwolił szaleć... http://images28.fotosik.pl/304/59bf233e49f65b4dmed.jpg i prawie gotowe... podczas nakładania połysku http://images34.fotosik.pl/420/0e3b65e0c82ebb0dmed.jpg mówisz poziomica laserowa.... hm.... a tej taśmy to dużo kleił? bo się boję że se zajadę za daleko... no i kiedy ją zdjął już jak wsio wyschło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 02.01.2009 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Właśnie przed chwilą zajrzałam do CIebie i z podziwu wyjść nie mogę - no piękne te pełzaczki:) zuch dziewczynka:)Po tej wizycie u Ciebie tak mi się trochę głupio zrobiło bo faktycznie wiele w tym filozofii nie ma i mogłam też się sama pobawić... może wyszłoby trochę gorzej (a nawet na pewno:)) ale ta satysfakcja, ta duma, ta radość... ehhh... A wracając do tematu - taśmy szedł tylko jeden pasek, z tym że tej szerszej taśmy; a zrywał ją jak tynk był jeszcze mokry, bo jak Ci wyschnie i oderwiesz taśmę to na pewno ukruszy ci się więcej niż byś chciała, a na mokro odchodzi równiutko z brzegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 02.01.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 oooooo widzisz.... czyli juz wiem cego mam szukać... nie ukrywam, że szukam właśnie wzorka na ściany na klatce schodowej... i tak się tułam wszędzie i te Twoje mi spasiły... one były robione jakąś packą z ząbkami pewnie, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts