Jolasia 02.01.2009 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Te przy schodach były robione zwykłym grzebieniem do nakładania kleju na płytki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.01.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Wpadłam do dzienniczka to i wpiszę się do księgi gości Bardzo fajny domek macie i drzwi i kuchnia mi się bardzo podobuje, chociaż to nie "mój" kolor, to "moja" forma Trzymam kciuki za ciąg dalszy i wytrwałość... w spłacaniu kredytu i niniejszym dołączam do "paczki na kredyt" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.01.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 noooo jakież postępy, bardzo się cieszę.... a roletka z ociekaczami to fajny pomysł.... ale zapytam -- masz zmywarkę? Bo jeśli tak, to nie wiem czy ociekacz się będzie przydawał.... ja teraz mam i używam, ale tylko dlatego, że zmywarka jest 45 cm, a w nowym domciu będzie 60 i myślę tam wywalić wsie ociekacze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.01.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Mimo wszystko ociekacz przydaje się na drewniane przybory kuchenne i zastawę malowaną tak, że nie można jej myć w zmywarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 05.01.2009 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Bardzo fajny domek macie i drzwi i kuchnia mi się bardzo podobuje, chociaż to nie "mój" kolor, to "moja" forma Trzymam kciuki za ciąg dalszy i wytrwałość... w spłacaniu kredytu i niniejszym dołączam do "paczki na kredyt" ...o, jak miło, bratnia dusza z kredytem na ramieniu:) Dzięki za odwiedziny i miłe słowa - zapraszam częściej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 05.01.2009 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 a roletka z ociekaczami to fajny pomysł.... ale zapytam -- masz zmywarkę? Bo jeśli tak, to nie wiem czy ociekacz się będzie przydawał.... Tak, mamy zmywarkę 60, tuż obok zlewozmywaka ale mimo wszystko nie wyobrażam sobie życia bez ociekacza... np. idę do kuchni czegoś się napić, po czym myję po sobie szklankę i chowam do "ociekarni" albo: przygotowuję coś w kuchni, zabrudzę jakieś naczynie, które wiem że za chwilę znowu będę potrzebować, więc myję, na ociekacz i za chwilę mam... wiem, że można do tego wykorzystać ociekacz na zlewozmywaku, ale to od razu potęguje bałagan, a że ja z natury jestem bałaganiara więc chcę maksymalnie ograniczyć sobie możliwość wprowadzania "haosu" w mojej nowej kuchni:) Może to i głupie ale tak sobie wymyśliłam i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.01.2009 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 ależ to nie jest głupie.... ino ja leń jestem, a już przy garach to nie znosze stać i to nie ważne czy mam gotować czy zmywać.... więc jak [... np. idę do kuchni czegoś się napić, po czym myję po sobie szklankę i chowam do "ociekarni" to biorę następny hihihihihi a porcelany malowanej nie mam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaLeszek 10.01.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Mam pytanko odnośnie Twoich schodów wewnętrznych. Bardzo mi się takie zabiegowe podobają - ale powiedz mi szczerze jak jest w praktyce. Czy są wygodne jak wchodzi się po nich -naście razy dziennie? Wszyscy radzą mi zrobić dwubiegowe ze spocznikiem. I boję się, że później będę musiała im przyznać rację - choćby dziecku jest łatwiej wejść po prostych schodach. Proszę doradź mi Pozdrawiam i gratuluję ślicznego domku Justyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirko1 10.01.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Witam! Śliczny domek i z każdym dniem widać postępy! Mam pytanie odnośnie schodów- co to za producent i jaki był koszt.Jestem na etapie poszukiwania ekipy od schodów a Twoje bardzo mi się podobają.(odp można na priv) Z gór dziękuję i życzę powodzenia w dotarciu do celu( końca budowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 10.01.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Gratuluję postępów Mam pytanko, jak sprawuje się roleta? Czy mechanizm chodzi lekko? Czy sam nie opada? Jak to działa i czy się sprawdza? Do tej pory miałam obawy co do takiego mechanizmu a jak już widzę że u ciebie jest to pomyślałam że spytam ... Wszystko wygląda fajnie, a ostatnia fota prezentuje super kolorki ... takie kawowo śmietankowe, czy to zdjęcie najwierniej oddaje kolorystykę podłogi w salonie na ścianach i podłodze? Bardzo fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.01.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 niesamowite? Rety jak ci fajnie... teraz już tylko mebelki, a to jest najprzyjemniejsza część tego wszystkiego.... piękne struktury.... salon wygląda bardzo okazale.... gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 10.01.2009 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Wow, nie było mnie dzisiaj w ogóle przy kompie, bo pojechaliśmy na roczek bratanicy Adama a tu tyyyle komentarzy i miłych słów:) ...aż nie mogę się pozbierać, chyba nie zasnę Dzięki za wpisy, za chwilę po kolei odpowiem na pytania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 10.01.2009 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Mam pytanko odnośnie Twoich schodów wewnętrznych. Bardzo mi się takie zabiegowe podobają - ale powiedz mi szczerze jak jest w praktyce. Czy są wygodne jak wchodzi się po nich -naście razy dziennie? Wszyscy radzą mi zrobić dwubiegowe ze spocznikiem. I boję się, że później będę musiała im przyznać rację - choćby dziecku jest łatwiej wejść po prostych schodach. Proszę doradź mi Pozdrawiam i gratuluję ślicznego domku Justyna Trudno odpowiedzieć mi na to pytanie obiektywnie, bo jeśli prześledzisz naszą historię to schody byył zmorą naszej budowy. Zbyt wąska klatka schodowa i źle wylane schody betonowe... wtedy chodzenie było faktycznie niewygodne i dlatego zdecydowaliśmy się na wyburzenie i zrobienie tych schodów. Aktualnie stopnie mają prawidłowe parametry, stopa mieści się na nich bez problemu, więc dla nas jest to wygodne. Myśle jednak, że gdybym miała miejsce i możliwość zrobienia dwubiegowych ze spocznikiem to zdecydowanie wybrałabym takie rozwiązanie. Na pewno takie schody będą wygodniejsze zarówno dla dzieci jak i dla Was "na starość":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 10.01.2009 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Witam! Śliczny domek i z każdym dniem widać postępy! Mam pytanie odnośnie schodów- co to za producent i jaki był koszt.Jestem na etapie poszukiwania ekipy od schodów a Twoje bardzo mi się podobają.(odp można na priv) Z gór dziękuję i życzę powodzenia w dotarciu do celu( końca budowy) Dziękuję Schody kosztowały 12 tys. - namiary na stolarza wyślę na priv. Gdy byłam na etapie szukania wykonawcy to bardzo dobre wrażenie i dość dobrą cenę zaoferował pewien stolarz z Częstochowy, tyle że nam zależało na montażu przed Świętami, a on miał wtedy sporo zleceń na ten termin i nie gwarantował tego. Jak znajdę to wyślę Ci też namiary na niego, bo widzę że jesteś z tamtych okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 10.01.2009 21:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Gratuluję postępów Mam pytanko, jak sprawuje się roleta? Czy mechanizm chodzi lekko? Czy sam nie opada? Jak to działa i czy się sprawdza? Do tej pory miałam obawy co do takiego mechanizmu a jak już widzę że u ciebie jest to pomyślałam że spytam ... Wszystko wygląda fajnie, a ostatnia fota prezentuje super kolorki ... takie kawowo śmietankowe, czy to zdjęcie najwierniej oddaje kolorystykę podłogi w salonie na ścianach i podłodze? Bardzo fajne Dzięki Tofee (nasz wierny kibicu;)) Jeśli chodzi o roletę to najlepiej sprawują się takie zwijane "w ślimaka" - wtedy nie ma właśnie problemu z opadaniem. U nas jednak nie dało się zastosować takiego modelu, bo głębokość była zbyt mała (ta roletka "ślimakowa" wymaga min. 30 cm a u nas było mniej, bo za tą roletą jest ukryty komin). Tak więc u nas jest roleta, która opada jakby z tyłu szafki, co oznacza, że dopiero gdy z tyłu powstanie przeciwwaga to z przodu roleta zatrzyma się i nie opadnie. No ale cóż, u nas wyboru nie było, a myślę, że da się z tym żyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 10.01.2009 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 niesamowite? Rety jak ci fajnie... teraz już tylko mebelki, a to jest najprzyjemniejsza część tego wszystkiego.... piękne struktury.... salon wygląda bardzo okazale.... gratuluję Dzięki nitu, tak pięknie to znowu nie jest... z meblami i tak musimy poczekać aż glazurnik wykończy łazienkę na górze, bo póki on jest to jest ciągły bałagan, więc meblowanie byłoby ryzykowne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.01.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 niesamowite? Rety jak ci fajnie... teraz już tylko mebelki, a to jest najprzyjemniejsza część tego wszystkiego.... piękne struktury.... salon wygląda bardzo okazale.... gratuluję Dzięki nitu, tak pięknie to znowu nie jest... z meblami i tak musimy poczekać aż glazurnik wykończy łazienkę na górze, bo póki on jest to jest ciągły bałagan, więc meblowanie byłoby ryzykowne:) słusznie..... a jakie mebelki planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 10.01.2009 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Ojej, kobito, zbyt wiele ode mnie wymagasz! Najgorsze jest to, że podoba mi się zbyt wiele, więc nie mam pojęcia na czym stanie... nie mam tu żadnych typów: chodzę, oglądam i zachwycam się ale nie mam konkretnej wizji. Jedno wiem na pewno: chcemy mieć baardzo miękką kanapę i fotele. Tak,. zeby się w nich zapaść. A jak sądzicie: do tego salonu dać jasną skórę czy raczej coś w brązie? Meble myślę, ze raczej ciemne, ale jeśli macie sugestie lub pomysły to chętnie posłucham:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 10.01.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Jolasia Czy ten fachman od płytek robi też w Krakowie? Ile liczy za prosty metr kw. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 11.01.2009 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 iva_marti z tego co wiem to przyjmuje zlecenia do 30km od domu, więc raczej Kraków odpada.Jego ceny usług zależą od wielkości płytek, powierzchni, itp więc nie wiem jak Ci odpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts