aka-jonek 11.01.2009 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Bardzo ładne wnętrza , schody faktycznie fajnie wyszły i chyba nie ma co żałować, bo te uatrakcyjniają te wnętrza. Moje też będą drewniane i ciemne (orzech) i już niedługo montaż, więc podglądam jak zabezpieczyliście schody przed ew. zniszczeniem. Mam jeszcze pytanie dot kominka, bo bardzo mi się spodobał - ile kosztował wkład i robocizna i czy mogę prosić o namiary na wykonawcę? Pozdrawiam aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 11.01.2009 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Mam jeszcze pytanie dot kominka, bo bardzo mi się spodobał - ile kosztował wkład i robocizna i czy mogę prosić o namiary na wykonawcę? Pozdrawiam aka Kominek w całości (wkład + płyta marmur + robocizna + nawiew na jeden pokój) kosztował 6500 - nie wiem czy to dużo czy mało, ale poszło dość sprawnie i bez problemów. Wykonawcę znalazłam w internecie: http://www.nowickikominki.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 11.01.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Serdeczne dzięki !!!aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magerka 15.01.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Joasiu, czy stolarz robi także drzwi zupełnie proste? jeżeli tak to prosiłabym o kontakt na niego. Szukam też kogoś , kto zrobi szafkę do lazienki. Ciekawa jestem jak skończa się Towoje negocjacje z deweloperem. U mnie do odbioru jeszcze długa droga a już się martwię Przepiekne drzwi też proszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 15.01.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Jolasia schody cudne a strukturka bajer napisz mi na pw co to za tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 15.01.2009 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Jolasia schody cudne a strukturka bajer napisz mi na pw co to za tynk? Dziękuję Jutro sprawdzę ten tynk, bo nie pamiętam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shooter 16.01.2009 01:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 super domekplanujemy doscpodobne wykonczeniei mialbymgoraca prosbe o podanie namiarów na ludzi od : schody/drzwi kuchnia (meble) -pozdrawiam- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 16.01.2009 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 super domek planujemy doscpodobne wykonczeniei mialbymgoraca prosbe o podanie namiarów na ludzi od : schody/drzwi kuchnia (meble) -pozdrawiam- Dzięki, namiary wysyłam na priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 16.01.2009 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Witam serdecznie juz od jakiegos czasu przegladałam wasze zmagania z budową i powiem tak domek bardzo przypadł mi do gustu nowe schody trafione w dziesątke bardzo ładnie gratuluje...... widze pewne podobieństwo w gustach te same drzwi wewnętrze te same płytki w wiatrołapie nawet kolor mebli kuchenny prawie ten sam a twoje słupki i tralki są moimi faworytami w wyborze.Wytrwałości zyczę pozdrawiam Ilona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.01.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Jedno wiem na pewno: chcemy mieć baardzo miękką kanapę i fotele. Tak,. zeby się w nich zapaść. A jak sądzicie: do tego salonu dać jasną skórę czy raczej coś w brązie? Meble myślę, ze raczej ciemne, ale jeśli macie sugestie lub pomysły to chętnie posłucham:) Jolasia tylko nie brązowe! Masz w salonie tyle odcieni i odmian brązu począwszy od okien przez ściany, kamień na podłodze, przy kominku, schody..., że jedyne co może je wszystkie połączyć to jakiś delikatny kremik jak najbardziej zbliżony do koloru ściany nad kominkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 16.01.2009 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Witam serdecznie juz od jakiegos czasu przegladałam wasze zmagania z budową i powiem tak domek bardzo przypadł mi do gustu nowe schody trafione w dziesątke bardzo ładnie gratuluje...... widze pewne podobieństwo w gustach te same drzwi wewnętrze te same płytki w wiatrołapie nawet kolor mebli kuchenny prawie ten sam a twoje słupki i tralki są moimi faworytami w wyborze.Wytrwałości zyczę pozdrawiam Ilona Cześć Powiem Ci coś więcej, akurat dzisiaj przed południem (w pracy;)) trafiłam na Twój dziennik - nie wiem dlaczego, pewnie przewinęłaś się przez któryś z obserwowanych przeze mnie wątków. No i przeżyłam szok, bo faktycznie zbieżność gustów jest zaskakująca:) Mało tego: podobają mi się te same okapy, które Tobie (tyle, że mój Adam ma trochę odmienne zdanie, więc jeszcze nie wiemy na czym stanie) Hehe przed chwilą Adam zerknął jak akurat przeglądałam Twój dziennik ponownie i przeżył szok:) Jesteśmy lekko przerażeni;) Pozdrawiam cieplutko i życzę wytrwałości i powodzenia w dalszym wykańczaniu, będę teraz stałym Waszym bywalcem:) PS Czy planujesz jeszcze WC z kolekcją Sensual? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 16.01.2009 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Jolasia tylko nie brązowe! Masz w salonie tyle odcieni i odmian brązu począwszy od okien przez ściany, kamień na podłodze, przy kominku, schody..., że jedyne co może je wszystkie połączyć to jakiś delikatny kremik jak najbardziej zbliżony do koloru ściany nad kominkiem... Masz na myśli meble czy kanapę i fotele? Jeśli chodzi o meble to jakoś sobie jasnych nie wyobrażam... nie trafiłam jeszcze na takie, które by mi się spodobały - zawsze w oko wpadają mi te ciemne. Wiem, że u nad duużo brązów, ale jakoś tak do mnie przylgnęły w myślach, że ilekroć coś sobie planowałam, projektowałam to nijak inaczej nie wychodziło jak z tymi brązami i to zawsze te najciemniejsze:) Co do kanapy to jasna skóra jest fajna tylko obawiam się o to jaka będzie w utrzymaniu... A tak przy okazji, mam kolejny dylemat: SYPIALNIA Jak widać na scianach jest fiolet, wymyśliłam sobie, że do tego będą lampki i lampa z czarnymi kloszami, łoże i szafeczki nocne jakieś ciemne drewno no i zastanawiam się nad szafą... Czy połączyć ciemny brąz (jaśniejszy niż wenge) z czarnym lacobelem? Czy zrobi się zbyt grobowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.01.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Jolasia, zależy jakie będziesz miała podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 17.01.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Powiem tak Ale numer ! ja trafiłam na wasz dziennik gdzieś w postach o płytkach jesli dobrze pamietam i ostatni raz odwiedziłam cię chyba na etapie nowych schodów..potem jakos mi umkneło i wczoraj ponownie się napatoczył wasz dziennik...przegladam i widze "moje"drzwi..potem zauważyłam podłoge...potem meble kuchenne... zdziwienie moje było tak duże ze postanowałm się odezwać ,i mój mąż w wielkim szoku był ile podobieństw..a jak napisałaś o włącznikach to juz wogóle... łazienke w Sensualu tez brałam pod uwagę..ale potem zobaczyłam hariony i alabastrino i przepadłam,dwie łazienki mam juz prawie skonczone wiec sensuala wiecej nieplanuje Włączniki Legranda (choco ramki ,klawisze tytan)mamy na całym dole i czesciowo na gorze,reszta na górze to kontakt simon..troche załuje ze niewszedzie legrand ale cena robi swoje choć kupilismy je z 35%upustem wiec do przełknięcia....naroznik lub sofe planowałąm w jasnej skórze ale po 1 imprezie gości w ciemnym jeansach siedzący na kremowych krzesłach zostawili troche tego koloru na skórze wiec naroznik zdecydowanie sobie odpuszczam niebede po kazdej wizycie sprawdzac czyj kolor jeansów został dziś na narożniku czuje ze wystarczająco naczyszcze się krzeseł... Że bede waszym częstym gościem to wiadoma sprawa bo bede ciekawa czy jeszcze cos "nas łączy" Etap budowy jest równiez podobny przeprowadzke planowalismy na swieta(10 rocznica slubu)ale niewyszło:(( teraz myslimy ze miesiac moze dwa....ale jak uda wprowadzić się przed wielkanocą to bede szczęśliwa...a jak u was?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 17.01.2009 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 łazienke w Sensualu tez brałam pod uwagę..ale potem zobaczyłam hariony i alabastrino i przepadłam,dwie łazienki mam juz prawie skonczone wiec sensuala wiecej nieplanuje Nie jestem pewna czy pisałam o tym w swoim dzienniku, więc nie wiem czy wiesz, że u nas łazienka też w Harionie... Płytki kupiliśmy jeszcze w październiku, a może nawet we wrześniu, ale dopiero w tym tygodniu fachman zaczął je kłaść - dziisiaj wkleję pierwsze zdjęcia:) Etap budowy jest równiez podobny przeprowadzke planowalismy na swieta(10 rocznica slubu)ale niewyszło( teraz myslimy ze miesiac moze dwa....ale jak uda wprowadzić się przed wielkanocą to bede szczęśliwa...a jak u was?Pozdrawiam Ja mam nadzieję, że w marcu będziemy już mieszkać, ale jak wszyscy wiemy różnie to bywa i możliwe że wy zamieszkacie wcześniej, kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 17.01.2009 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Jolasia, zależy jakie będziesz miała podłogi? Podłogi już są gotowe (zdjęcia w dzienniku) - jasny gres z ciemną wstawką w miejscu, gdzie ma stanąć stolik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 17.01.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 A tak przy okazji, mam kolejny dylemat: SYPIALNIA Jak widać na scianach jest fiolet, wymyśliłam sobie, że do tego będą lampki i lampa z czarnymi kloszami, łoże i szafeczki nocne jakieś ciemne drewno no i zastanawiam się nad szafą... Czy połączyć ciemny brąz (jaśniejszy niż wenge) z czarnym lacobelem? Czy zrobi się zbyt grobowo? Jolasia ja pytałam o podłogi w sypialni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 17.01.2009 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Uups, przepraszam, to zmęczenie... dzisiaj cały dzień kładliśmy panele:) Co do podłogi to jeszcze też nie wiem, waham się między taką jasną (złamana biel) lub szarą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 17.01.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2009 Uups, przepraszam, to zmęczenie... dzisiaj cały dzień kładliśmy panele:) Co do podłogi to jeszcze też nie wiem, waham się między taką jasną (złamana biel) lub szarą... No to przy takiej jasnej podłodze bardzo ładnie będą wyglądać ciemne meble. A co do szafy, to czarne lampki i dodatki nie zobowiązują... możesz połączyć ciemne drewno z wstawką w kolorze podłogi, zasłony/rolety albo nawet ściany... zrób sobie wizualkę na jedną i drugą opcję... czarne dodatki do fioletu wyglądają ślicznie, ale nie wiem czy duża czarna tafla nie przytłumi tego efektu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolasia 18.01.2009 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Jolasia schody cudne a strukturka bajer napisz mi na pw co to za tynk? MonikaC przepraszam, że tak długo to trwało, cięgle zapominałam to sprawdzić. To zwykły tynk gipsowy CEKOL.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts