Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do DZIENNIKA ASI i ADASI

Jolasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 234
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jolasiu ja jeszcze chciałam zapytać o nazwę tego ciemnego gresu w salonie, bardzo ładnie wygląda takie rozwiązanie z kontrastem w kolorach.

aka

aka-jonek to jest włoski gres firmy Ceasar, seria Feel, kolor Zanzibar. Dodam, że my kupiliśmy te płytki w III gatunku, w bardzo dobrej cenie i z czystym sumieniem mogę polecić - tylko na jednej płytce było lekkie przebarwienie, reszta bez zarzutu (oczywiście pod warunkiem, że wszystkie płytki kupi się z tej samej partii)

W Katowicach na Roździeńskiego jest taki sklep z samymi włoskimi i hiszpańskimi płytkami - ADARI (jadąc od Katowic po prawej stronie, przed Castoramą).

Jest bardzo słabo oznakowany i trochę trudno tam trafić, ale warto - mają właśnie często takie okazje (II lub III gatunek albo jakaś końcówka serii). Poza tym oczywiście w I gatunku płytki też, tylko drogie;)

Nie ma sprawy:)

Akurat w tym sklepie jest ułożony kawałek podłogi właśnie tymi płytkami, więc można zobaczyć jak wyglądają na większej powierzchni (nie lubię tych ekspozycji, gdzie widać cztery płytki obok siebie i to wszystko)

Przed chwilą zerknęłam na Twój dziennik i widzę, ze brałąś pod uwagę Mustanga - też kiedyś o nim myślałam do salonu, do momentu aż zobaczyłam Feel:) Stylistyka podobna ale moim zdaniem efekt znaacznie fajniejszy, zresztą ocenisz sama:)

Ha ha ha wiec Harion tez u ciebie no to nieżle :o :D u nas jest Harion ale mieszany z Albastrino :D niemogłam się zdecydowac ktory wybrac wiec postanowałam je pomieszac :D wygląda dobrze choć jeszcze nieskończony brakuje obudować wanne ..wczoraj widziałam twoje zdjecie pokoju w różu....mojej córy wygląda podobnie ...zaskakujące to wszystko :o :D

..wczoraj widziałam twoje zdjecie pokoju w różu....mojej córy wygląda podobnie ...zaskakujące to wszystko :o :D

Hehe, ale czad...

...z tym że u nas różowy pokój bedzie należał do... mojej mamy:)

Takie kolory sobie wybrała z wzornika kolorów - teraz jest trochę załamana efektem Barbie i szykuje się do przemalowania:)

Bardzo się cieszę, że to tak gładko Wam idzie.... mysmy niestety utknęli... na ociepleniu dachu :( i chyba się zanosi, że ciut nam z tym zejdzie :(

bardzo fajne te pasiaste panele.... :)

Nitubaga niestety my też utknęliśmy:( W łazience robota idzie jak krew z nosa. Nasz fachman chyba złapał jakąś fuchę na boku i wpada do nas codziennie tylko na chwilę: przyklei kilka płytek i to wszystko...

Dzisiaj rano byłam z nim umówiona przed pracą na 8.00 rano, żeby uzgodnić jak ma być wykończona jedna ze ścian, no i se pojechałam, poczekałam do 9.00 i tyle... nie zjawił się i nie odbiera telefonu...

Podpada nam ostatnio na całej linii... szkoda, bo do tej pory byliśmy naprawdę zadowoleni. Na razie jeszcze mam trochę cierpliwości i nie robię awantury, bo na dodatek zabrakło nam kilku dekorów i czekam aż je doślą, więc jedna ze ścian i tak na razie musi czekać...

Ale jak tylko dekory przyjda i on dalej będzie nas tak zwodził to przestanę być chyba miła...

Jak widać zawsze musi w końcu przyjść ten moment przestoju, no ale cóż... trzeba to tylko przeczekać, bo po nocy zawsze jest dzień:)

Więc wytrzymałości koleżanko:)

Powiem wam dziewczyny ze i u nas jest teraz przestuj :-? może to związane z kryzysem gospodarczym :wink: ... ciągnie się jakoś wybitnie długo...schody zaczelismy robić pod koniec grudnia i do dzisiaj sa jeszcze niewyszlifowane a zaraz bedzie luty fakt faktem ze robi to pogodzinach mąż i też niecodziennie bo chyba tez juz jest zmęczony tą budową....łazienka dolna tez niedokonczona wanna czeka na zabudowe a zabudowac się niemoze puki niebedzie baterii wannowej ktora juz wybieramy ze 2 miechy :o kuchnia tez niedokonczona kominek równiez i tak pozaczynane a niepokończone a wprowadzic by się chciało do marca....ale widze ze takim tempem to chyba przyszłego roku....

Escape a ja myślałam, że to tylko ja tak mam z tym wybieraniem:)

Mój misiek sie wkurza, że szafy jeszcze nie zamówione a to tylko dlatego, że nie mogę się zdecydować na kolor frontów... MASAKRA! No i od grudnia nie mogę się zdecydować jaką wybrać baterię do kuchni: w kolorze zlewozmywaka czy jednak może srebrną?

A tak na marginesie to mój chyba też ma chwilowo dość budowy, bo od soboty tam w ogóle nie był - ja jeżdże codziennie jak głupia, żeby chociaż policzyć ile dzisiaj płytek przykleił fachman: 3 czy może 4 sztuki?:)

No i żeby Cię pocieszyć to też przedstawiam bilans spraw niedokończonych:

WC na dole - nie zawieszona szafka, nie zamontowana umywalka i bateria, bo nie ma komu wywiercić dziur...

WC na górze - nie zamontowane halogenki (nie wiem dlaczego, fachman kase już za to skasował), nie zamontowana szafka i umywalka, bo sie okazało że bateria przecieka, więc trzeba było reklamować, a bez baterii ponoć nie ma sensu...

Na cały dół pstryczki i kontakty kupione ale nie poprzykręcane, bo miśkowi się nie chce...

W dwóch pokojach panele położone ale listwy nie przykręcone, bo nie ma kiedy...

Oświetlenie do przedpokoju zakupione, nie zawieszone, bo po co?

...a jeszcze w grudniu myśleliśmy, że w lutym się przeprowadzimy...

Nawet już pierwsi znajomi się do nas wpraszają koło 10-go lutego na parapetówę...:)

KOBITY o czym Wy wogóle mówicie :o :o :o

u mnie NIC nie jest zrobione... mam stan developerski od października :evil: :evil: :evil: boo.... a to pękały wylewki, więc utwardzali, a to zamokły okna balkonowe, właśnie skuli wylewki i uszczelniają, a to popękały ściany, więc teraz łatają, a to przerwali przewód elektryczny do napędu bramy i trzeba zdjąć kostkę przed domem, a to zamontowali kaloryfery, ale bez termostatów, a to kłócliśmy się o wykonanie Veluxów - teraz już wiem, że sa skopane dokumentnie... nawet nie ocieplone !!! :o :o :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: a od 2 tygodni se gadamy o dociepleniu dachu :evil: :evil: :evil: co to mam w projekcie dwuwarstwowe, a na w domu mam jedno... bo se wykonawca tak zrozumiał rysunek... no akurat :evil: :evil: :evil:

po prostu ręce i chęci czasem opadają :cry:

Nitubago no przyznam ze przebiłaś nas na całej lini....my tu histeryzyjemy a u ciebie to faktycznie niedo pozazdroszczenia....kurcze czemu tak jest ze zamiast iśc do przodu to trzeba się cofac :evil:

Jolasia niejesteś sama :D z tym wybieraniem...normalnie na łeb idzie dostać ...ja wkońcu wybrałam baterie wannową i mam juz w nosie czy dobra czy nie...oczywiscie te co mi się podobały to zaczynały się od 2 tys wzwyż co oczywiście z góry je przekreśla...bo niemam zamiaru wydawac tyle kasy na baterie zamierzam jeszcze przed smiercia :wink: zmienić co nieco w naszym domu wiec niebęde kupowac nic długowiecznego (bo tyle zamierzam zyc :wink: )..ta co wybralismy w miare mi się podoba ma być jutro wiec myśle ze przez weekend pogonie szwagra aby coś podziałał w kwesti zabudowy wanny która stoi i czeka od konca grudnia az ktoś ja łaskawie zabuduje :D

Ja też nie wiem o czym mowa ... bo za każdym razem co zajrzę to widzę mega postępy ... i do tego jeszcze takie ładne :wink: ... za pół roku zapomnicie o wszystkim i będziecie siedziały z kawką na tarasie odpoczywając w słonecznych promieniach poranka ...

ehhhhhhhhhh rozmarzyć się tak ... jak miło :D