Nata442 25.08.2008 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Podczas kładzenia tynków wewnętrznych murarz kładł tynki na listwy pionowe tynkarskie, by było prosto. Od razu ich nie wyciągnął, bo stwierdził, że nie ma takiej potrzeby. Teraz jak rozmawialiśmy z kilkoma murarzami od gipsu- każdy ma swoje zdanie- -Pierwszy mówi, że nie trzeba wyciągać, bo nic się nie stanie, jeśli się położy gips - Drugi twierdzi, że w tych miejscach będzie nam pękała ściana. Dodam, że tych listw jest mnóstwo- po tej rozmowie mam przed moimi oczyma widok popękanych pionowo ścian- brrrrr -Trzeci mówi, że będą rdzewieć I masz babo placek. Może ktoś miał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 25.08.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Nie wiem czy pomogę, ale u mnie, przy tynkach c-w z agregatu, wyciągali te listwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.08.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Z tego co pamiętam to do tynków gipsowych stosuje się inny materiał na listwy niż dla tynków c-w. Związane jest to właśnie z możliwością rdzewienia bądź innych wykwitów w przypadku, gdy zastosuje się nieodpowiednie. Ja bym się ich pozbył. A tak na marginesie - po co Ci gips na c-w? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts