Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Znalazłem działkę w przyzwoitej cenie ale coś za coś.

Jej wymiary to 19 x 50 m. Czy waszym zdaniem na takim "tramwaju", można postawić dom o około 150 m^2 powierzchni użytkowej?

Jakie jest wasze zdanie w tym temacie?

Pozdrawiam.

Witam wszystkich!

Znalazłem działkę w przyzwoitej cenie ale coś za coś.

Jej wymiary to 19 x 50 m. Czy waszym zdaniem na takim "tramwaju", można postawić dom o około 150 m^2 powierzchni użytkowej?

Jakie jest wasze zdanie w tym temacie?

Pozdrawiam.

dzialke mamy szeroka na okolo 16,5 metra a dom jak w podpisie

• 5 months później...

ja nie polecam takiej działki. sam mam szerokość 20,5 metra i bardzo teraz tego załuje. jadalnie mam 1,5 metra od płotu sasiada. sam nie wiem jak mogłem być tak głupi w 2002 roku że na takiej działce wybudowałem dom.. fakt że wtedy sie oszczedzało na wszystkim bo nie było za wiele, ale po latach sie dochodzi do wniosku że to był najwiekszy bład.

teraz bym chetnie dopłacił i ze 100.000 żeby ten dom przenieść w inną działke w innym miejscu, gdzie mają ulice dojazdową z kostki brukowej itp.. ( ja mimo już 7 lat dalej jej nie mam bo moim sasiadom nie jest potrzebna)niestety tego sie nie da zrobic.

ja nie polecam takiej działki. sam mam szerokość 20,5 metra i bardzo teraz tego załuje. jadalnie mam 1,5 metra od płotu sasiada. sam nie wiem jak mogłem być tak głupi w 2002 roku że na takiej działce wybudowałem dom.. fakt że wtedy sie oszczedzało na wszystkim bo nie było za wiele, ale po latach sie dochodzi do wniosku że to był najwiekszy bład.

teraz bym chetnie dopłacił i ze 100.000 żeby ten dom przenieść w inną działke w innym miejscu, gdzie mają ulice dojazdową z kostki brukowej itp.. ( ja mimo już 7 lat dalej jej nie mam bo moim sasiadom nie jest potrzebna)niestety tego sie nie da zrobic.

nasza dzialka to 20 x 50 wlasnie. znalezlismy projekt, w ktorym okna z jednej strony beda ok 4,5 metra od granicy. chyba nie najgorzej?

no w sumie tak, bo to kwestia projektu. u mnie sie nie dało inaczej go rozmiescic niz 1,5 metra od granicy z sasiadem. ale jak macie 4,5 metra to już coś

Mam pytanie do Robsona - kiedy i w jakich okolicznościach dostaje się zgodę na wybudowanie doku 1,5 m od granicy sąsiada. Ponieważ mam dylemat z tym i zanim kupię projekt dobrze by było wiedzieć dokładnie.