bonart1 25.08.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Wkrecaja mnie "znawcy-mondrale" i dalem sie nabrac czy faktycznie wchodzi w zycie jakas zmiana w prawie budowlanym i zaczna sie jakies ulatwienia od wrzesnia 2008? W zeszlym tyg ktos mi wciskal ze od wrzesnia juz nie musze ubiegac sie o pozwolenie na budowe - wynik zmian jakie "obiecalo" PO? Beda jakies takie ulatwienia lub cos podobnego? Jesli tak to co i od kiedy? U mnie - budowa w terenach poza miastem, warunki zabudowy oraz zalatwianie wszystkiego w starostwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 25.08.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 http://biznes.onet.pl/5,1503584,prasa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.08.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Z tego co słyszałam z plotek, to nawet jesli zostanie zniesiony obowiązek posiadania PnB to dotyczy to tylko miejsc , gdzie jest obowiązujący plan zabudowy. A więc jesli występujesz o WZ - nie masz planu. Więc raczej bym nie liczyła na "znafców" a raczej skupiła się na zebraniu dokumentacji do PnB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 25.08.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 W zamian za WZ wprowadzi sie "decyzję urbanistyczną" - może być "ciekawie". Jakoś nie zanosi się aby nowela obowiązywała od początku 2009r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 25.08.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 medialny temat, typowo pod publiczke tzn. pod wyborcowPozwolenie na budowe to pikus, kiedy zniosa koniecznosc wykonania "odbioru domu" - bo co widzi mi sie ze jest kosztowniejsze i bardziej upierdliwe niz pozwolenia na budowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 25.08.2008 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 medialny temat, typowo pod publiczke tzn. pod wyborcow Pozwolenie na budowe to pikus, kiedy zniosa koniecznosc wykonania "odbioru domu" - bo co widzi mi sie ze jest kosztowniejsze i bardziej upierdliwe niz pozwolenia na budowe. czy ja wiem... jak zniosą konieczność odbioru, to już w ogóle będzie dramat. Juz widzę te szamba z "atestem" robione ze szwagrem po flaszce itp. Tak przynajmniej wymusza się na inwestorze pozbieranie paru papierków do kupy. Jak raz wsadzi je w jeden segregator jak będzie jechac z tym do urzędu, to za kilka lat będzie miał jak znalazł zabierajac się za jakiś remoncik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 25.08.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Retoryka jest ta sama:jesli mam ziemie, mam pieniadze to dlaczego ktos ma mi narzucac co moge wybudowac a co niejesli mam ziemie i wybudowalem cos dla siebie, sam tam bede mieszkal i nie prowadzil jakies dzialalnosci typu: miniprzedszkoleto dlaczego ktos ma sprawdzac czy moej przewody kominowe sa drozne, czy dom nie jest przesuniety o 30 cm dalej od ulicy, czy schody maja barierke, czy budynek jest ocieplony (na tej samej ulicy stoja budynki z lat 30-tych ktore nie sa ocieplone i nikt sie nie czepia, wiec czemu nie moge zamieszkac w swoim nieocieplonym budynku?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 25.08.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Retoryka jest ta sama: jesli mam ziemie, mam pieniadze to dlaczego ktos ma mi narzucac co moge wybudowac a co nie jesli mam ziemie i wybudowalem cos dla siebie, sam tam bede mieszkal i nie prowadzil jakies dzialalnosci typu: miniprzedszkole to dlaczego ktos ma sprawdzac czy moej przewody kominowe sa drozne, czy dom nie jest przesuniety o 30 cm dalej od ulicy, czy schody maja barierke, czy budynek jest ocieplony (na tej samej ulicy stoja budynki z lat 30-tych ktore nie sa ocieplone i nikt sie nie czepia, wiec czemu nie moge zamieszkac w swoim nieocieplonym budynku?) nene gila mnie czy ktoś ociepli czy nie ale nie gila mnie jak pierdyknie mu instalacja gazowa, bo miał gdzieś papierki na nią , zwłaszcza jak mieszka obok mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 28.08.2008 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 dzieki za info!!! ciekaw jestem czy gdy te pozwolenia znikna to z kolei wymysla wieksze restrykcje przy odbiorze /albo obowiazkowe - platne pododbiory/kontrole kolejnych etapow.... teraz to tylko kolejny wpis do dziennikia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts