Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ŻALUZJE DREWNIANE - rady, opinie, produkty, gdzie kupić?

Gość amelani

Recommended Posts

Gość amelani
Mam trochę może dziwne pytanie, ale liczę, że mi pomożecie... Otóż, czy sądzicie, że drewniane żaluzje źle będą wyglądały przy białych plastikowych oknach. Mój TŻ tak sądzi, ale ja nie jestem przekonana, chociaż z drugiej strony może ma rację... Wypowiedzcie się, proszę!

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Otóż, czy sądzicie, że drewniane żaluzje źle będą wyglądały przy białych plastikowych oknach. Mój TŻ tak sądzi, ale ja nie jestem przekonana, chociaż z drugiej strony może ma rację... Wypowiedzcie się, proszę!

Jak bylem dzieckiem i sie buntowalem ,ze musze do garnituru zakladac biala koszule, to mi mama odpowiadala , ze bialą , bo ta pasuje do ...wszystkiego.Chyba miala racje :lol: A tak swoja droga , to nie tyle rama okna odgrywa tu glowna role ile charakter wnetrza i jego stylistyka. Jak urzadzisz wnetrze cóś kolo high-tech to takie zaluzje moga zgrzytac, ale jak dopasujesz drewienko do mebli czy podlogi to bedzie oki.

pozdrawiam

Gość amelani
Wydaje mi się, że takie żaluzje pasują najbardziej do stylu afrykańskiego, japońskiego itp. Pokój, w którym myślę zamontować owe to stare budownictwo, ze sztukateriami na suficie, a kolor planuję, oczywiście, dobrać do mebli. Czyli jednak mogę zaryzykować? :)

• 8 months później...
Jak wam się podoba taki zestaw? Marzą mi sie takie żaluzje ale jakoś mi to nie pasuje, zwłaszcza kiedy żaluzja jest zamontowana na szybie.

nie wiem czy dobrze rozumiem o jakie zaluzje chodzi ... ???

ja mam plastikowe biale okna i drewniane zaluzje (dosc szerokie) od wewnatrz

mnie pasuje

• 1 year później...
  • 4 months później...
jak w tytule.

ikea odpada.

mają być drewniane, a nie w kolorze drewna. macie jakieś sensowne adresy?

dziękuje za podpowiedzi.

ostatnio moja znajoma kupowała tu http://www.wszystkodookien.pl/ piekne szerokie żaluzje drewniane, nie taki wąskie jak w IKEA. Oczywiscie maja też te wąskie.

Pozdrawiam,

KasiaR

http://www.wszystkodookien.pl/pic/zaluzje_poziome/zaluzje_poziome4a.jpghttp://www.wszystkodookien.pl/pic/zaluzje_poziome/zaluzje_poziome3a.jpg

• 9 months później...

ja mam, a do tego płytę gazową (czyli tłuste osady :cry: ), wyglądają bardzo ładnie. Niestety, ale czyścić trzeba, min. co tydzień przejeżdżam "po wierzchu" ściereczką, a raz na dwa-trzy tygodnie czyszczę dokładnie - każdą spałeczkę osobno. Nie jest to bardzo pracohłonne, bo deseczki są duże (ja i tak nie mam tych największych 5cm). Pamiętam jak było z czyszczeniem aluminiowych żaluzji - tragedia. Na dzień dzisiejszy zawiesiłabym je ponownie napewno:)

P.S. jak się nie ma siły na czyszczenie, można żaluzje ustawić pod takim kątem, że kurzu nie widać :wink: