mme33 23.10.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 No bez takich ironicznych Ja tu tylko sprawdzonych rad szukam.... A i z google potrafię korzystac OK pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 24.10.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Odwiedziłem ostatnio kilka firm oferujących zaluzje drewniane. ceny w granicach 250-280 zł/m. Przyjrzałem się im dokladnie - wizualnie nie było większej różnicy jakościowej niż te marketowe z pod znaku PRC. Przeprosiłem się więc z IKEĄ, "Lindmon" po montażu wyglądają całkiem nieźle. Cena też znacznie bardziej przystępna. Szkoda tylko, że nie mają szerszych niż 140 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 30.10.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 A my mamy ikeowskie, montowane do ramy okiennej. Na dwa okna trzeba było zwężać. Najpierw wymyśliłam sobie, że mąż to piłeczką przytnie , o naiwności. Nabiegał się bidul szukając stolarza, który chciało zrobić, ale znalazł i jest fajnie. Musze jeszcze tylko brzegi zabejcować. Żaluzje na zamówienie odpadły ze względu na cenę, dla nas całkowicie zaporową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 30.10.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2008 Kupiłam w IKEA żaluzje(jedną na szczeście ) 100cm szeroką zapłaciłam 99,99zł oczywiście źle wymierzona Znaleźliśy producenta .Pan przyjechał ,wymierzył i za żaluzje drewnianą 250mm szerokość listwy ,na to samo okno wyliczył 105zł z montażem Zamówiliśy do całego domu ,okres oczekiwania od5 do 7dni Montaż będzie 12 listopada (na nasze życzenie) Nie jest to Kraków ale Kielce http://www.sunflex.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 31.10.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Kupiłam w IKEA żaluzje(jedną na szczeście ) 100cm szeroką zapłaciłam 99,99zł oczywiście źle wymierzona Znaleźliśy producenta .Pan przyjechał ,wymierzył i za żaluzje drewnianą 250mm szerokość listwy ,na to samo okno wyliczył 105zł z montażem Zamówiliśy do całego domu ,okres oczekiwania od5 do 7dni Montaż będzie 12 listopada (na nasze życzenie) Nie jest to Kraków ale Kielce http://www.sunflex.pl/ A którą opcje wybrałaś: Drabinka sznurkowa czy Drabinka taśmowa? Ta druga chyba ładniejsza...A sklep super :)dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 31.10.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2008 Żaluzje drewniane z Ikei już na ekspozycji (a może wlaśnie dlatego że na ekspozycji") sa całe popękane. Niektóre "paski" są pęknięte wzdłuż, rozdwojone lub wogóle brakuje im połowy. Czy w normalnym domowym użytkowaniu też się to z nimi dzieje? Pewnie da się wymienić taką jedną lamelkę pod warunkiem rozplątania całości.... ale ja dziękuję. Mam nadzieję ,że żaluzje droższe tak się nie zachowują.Wiecie moze czy są werscje takich drewnianych żaluzji do okien połaciowych? Nigdzie nie mogę znaleźć. Czy można może taką małą żaluzję 100 x 80 przykręcić do ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hustawek 16.05.2009 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 WITAM, Widziałem gdzieś w tv żaluzje (jakby drewniane czy z listewek), które posiadają możliwość przekręcenia (zasłonięcia) części listewek, tak aby np górna część okna była niezasłonięta, a dolna zasłonięta- albo odsłaniamy jedną listewkę, aby widzieć co za oknem. Spotkał się ktoś z Was z tym takim - może jakiś sklep internetowy czy coś?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 20.05.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Ja sie z takimi spotkałam, niestety nie na naszym kontynencie. Próbowalam nawet namówić lokalnego producenta żaluzji, zeby zrobił coś, co w cieplych krajach jest niemal w każdym domu i idealnie pozwala wyregulować naświetlenie. Ale nie. Nie da się i już. Te żaluzje to są po prostu listewki zamocowane pojedynczo w ramie, zamyka się je i otwiera po prostu przeciągając ręką. Jedyny minus - nie da się ich całkowicie podnieść, bo listewki nie są polączone. Dlatego zwykle zamontowane są jakby na dodatkowym skrzydle. Jak takie znajdziesz to błagam o kontakt, też mi się marzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hustawek 22.05.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 podbijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriso81 21.09.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Witam! Mam pytanie do posiadaczy drewnianych żaluzji. Po pierwsze- jeżeli montowaliście je na ramie okiennej z PVC czy pod wpływem ciężaru nic się nie dzieje?Po drugie - jak to drewno sprawuje się w czyszczeniu? ( osobiście chcę kupić żaluzje z ikei ).I po trzecie - czy bardzo zaciemniają mieszkanie? Mam okna od północy i wschodu - boję się że te żaluzje mogą zbytnio zaciemnić mieszkanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 21.09.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 po pierwsze - nie wiem, montowałam do drewnianych, po drugie - odkurzam je specjalna przystawką do odkurzacza - i jest super. po trzecie - trochę zaciemniają, to fakt. Co prawda jeśli potzrebujesz więcej światła zawsze możesz po prostu podciągnąć je do góry Ale gdyby miały być przez cały dzień wyłącznie w pozycji "uchylonej" to bedą zaciemniac - zwłaszcza te z ciemnego drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 21.09.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 W starym mieszkaniu miałam właśnie Ikeowe żaluzje te jasne i ciemne, byłam z nich bardzo zadowolona. Zamontowane były na ramie PCV, nic się nie działo i do tej pory nie dzieje. Jeśli chodzi o zaciemnienie to ładnie zatrzymywały ostre słońce, ale w mieszkaniu na pewno nie było mroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tracey 22.09.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Ja mam od pol roku w domu zaluzje z Ikei, te ciemne, zamontowane na ramie okna (PCV) - bez wiercenia. Kupilismy w ikei takie specjalne zaciski do mocowania zaluzji na ramie okna, kosztuja chyba cos ok. 10 pln, mocuje sie je latwo i szybko. Zaluzje jak najbardziej OK, widac na nich niestety kurz bardziej niz na jasnych drewnianych, ja odkurzam co jakis czas i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 01.12.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 chce zamówić zaluzje drewniane i chciałabym zeby były takie jak w ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00084325 (tylko w innych rozmiarach) i teraz nie pamietam jaka jest tam szrokośc jednej listewki czy bliżej 5 cm czy raczej 2,5? Moze ktoś teraz to sprawdzić dla mnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_lilek_ 01.12.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 na moich drewnianych z ikea jest 3,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 01.12.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 dzięki za infomacje. Tego się niestety obawiałam . Bo tak mi wychodziło wyliczenia długosć zaluzji/ilośc listewek. I teraz nie wiem jakie zamóić bo mam do wyboru 2,5 albo 5 cm (chodzi o szerokośc lisewek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_lilek_ 01.12.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Sądzę, że przy wyborze 2,5 a 5 cm, zdecydowałabym się na 5. Przypomniałam sobie jak wyglądają żaluzje metalowe, one zazwyczaj są cienkie i jak dla mnie efekt wizualny jest marny. Podejrzewam, że podobnie byłoby gdyby drewniane były wykonane z listewek 2,5 cm. Wszystko to jednak kwestia indywidualnego gustu i oczywiście odpłatności za towar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malin-ka89 09.12.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Witam. Mam pytanie do osób posiadających drewniane żaluzje, jak jest z ichtrwałością? Obecnie posiadam aluminiowe, jednak po pewnym czasie użytkowania icodziennego ich podnoszenia i opuszczania zaczeły sie psuc i myśle nad wymianąwłasnie na drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 09.12.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Mam od ponad 4 lat w pomieszczeniu gospodarczym, jest ok.pzdrJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agip 09.12.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 ja mam na starym mieszkaniu z Ikea, wszystko ok przez 5 lat i teraz chyba też, bo nikt mi nie zgłasza, że się popsuły, ale pewnie jak wszystko kiedyś się zepsuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts