ciotka klotka 15.03.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Mam drewniane żaluzje z Ikei w łazience, wiszą pół roku ale jeszcze nie zdążyły się zakurzyć. http://images45.fotosik.pl/257/4ec3fbbc44a9eeb2m.jpg http://images48.fotosik.pl/272/f5a43f6a8a24d5c1m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empela 16.03.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Ciotka klotka w jaki sposób te żaluzje są mocowane do ściany? Czy mogłabyś pokazać na fotce z bliska Ślicznie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciotka klotka 16.03.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Żaluzje przykręcone są z dwóch stron do ściany śrubami, które mocuje się na kołki.Trzeba umocować je odpowiednio wysoko, aby po podciągnięciu całości do góry można było otworzyć okno. http://images37.fotosik.pl/268/498e64214a78bf99m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empela 17.03.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Dziękuję U nas po długich namysłach zdecydujemy się na żaluzje drewniane lub bambusowe w salonie i łazience. Cały czas teraz boksuję się z decyzją - czy żaluzje puścić w świetle okna - tzn w każdym skrzydle okna, po szybie (hm... mam nadzieję, że dobrze tłumaczę o co mi chodzi ) czy tak jak właśnie u Ciebie ciotko klotko W łazience troszkę boję się wilgoci, która jednak zbiera się na szybie - dlatego myślę, że takie rozwiązanie jak u Ciebie jest właściwsze. Ale to oczywiście tylko moje domysły, jak jest w praktyce nie wiem :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 16.04.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 oto moje drewniane zaluzje na klatce schodowej, postaram sie zrobic jeszcze przy zaslonietych zaluzjach moze bedzie lepiej widoczne:)http://images50.fotosik.pl/284/cd25c446a00971dcm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciotka klotka 16.04.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Mam wrażenie, że do puszczenia po szybie lepsze będą żaluzji z cieńszymi listewkami, takie bardziej delikatne. Jeśli masz okna z pcv, to problem jest przymocować żaluzję do ramy. Na przylepcach chyba długo się nie utrzyma a wiercić w plastiku nie polecam.Moja żaluzja na szybę się nie nadaje, chyba że masz okna drewniane ale i tak wydaje mi się, że jest optycznie za ciężka i za masywna.Żaluzje bambusowe są prześwitujące przy zapalonym świetle.Żaluzje na ścianie nie bardzo nadają się do drzwi balkonowych, żeby wyjść na zewnątrz trzeba by podciągać je do góry, co na dłuższą metę jest wkurzające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 17.04.2010 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 A macie jakieś orientacyjne koszty żaluzji? Mnie za 180x180 powiedzieli 412 zł, do tego doliczyc trzeba oczywiście listwy brzegowe i chyba pokrętło. W sumie jakieś 460 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroowka 01.06.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Żaluzje przykręcone są z dwóch stron do ściany śrubami, które mocuje się na kołki.Trzeba umocować je odpowiednio wysoko, aby po podciągnięciu całości do góry można było otworzyć okno. http://images37.fotosik.pl/268/498e64214a78bf99m.jpg Mogłabyś napisać ile dokładnie wyżej je trzeba zamontować? Tzn. ile zajmują miejsca podciągnięte. Zastanawiam się, czy mi się zmieszczą nad oknem. Chyba masz te o wysokości 155cm, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 01.06.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 ja mam obecnie w mieszkaniu takiedrewniane, bardzo ciężko podciągnąć do góry i jak już było napisane wyżej, trzeba odpowiednio wysoko zawiesić, by okno się otworzyći nienawidzę ich czyścić....już takich drugi raz nie kupię, choćby nie wiem jak pięknie wyglądały.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andape 01.06.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Cieszę się, że można poczytać doświadczonych użytkowniczek żaluzji. JA niestety doświadczenie mam niewielkie a najbardziej boję się tego czyszczenia - bo jeszcze za studenckich czasów w wynajmowanym mieszkaniu miałam plastikowe i czyszczenie ich to był koszmar.NApiszcie proszę czy do drewnianych też kurz tak strasznie ciągnie? DZIDZIAK - czy można gdzieś zobaczyć więcej Twoich wnętrz bo, mimo iż pokazałaś niewiele ale jakoś bardzo mnie to zaciekawiło.Piękne przestronne schody więc jeśli dom jest cały taki to chętnie bym zobaczyła więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 01.06.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 (edytowane) ja miałam w mieszkaniu i teraz w domku też. Może faktycznie jest trochę zachodu z czyszczeniem, ale one są poprostu piękne, nie mam firan ani zaslon, które siłą rzeczy też trzeba prać, prasować i wieszać. Nie wyobrażam sobie zamiany drewniaków na rolety. Jak dla mnie nie ta bajka. Fakt są droższe chyba ze dwa razy ale ladniej wyglądaja i mają większe możliwości (przykręcanie, regulowanie strumienia światła) Edytowane 1 Czerwca 2010 przez ana-76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 01.06.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Rozumiem, że żaluzje zamontowane ponad oknem lekko odstają po bokach od ściany, aby przy podnoszeniu do góry ściany nie ścierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 01.06.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 DZIDZIAK - czy można gdzieś zobaczyć więcej Twoich wnętrz bo, mimo iż pokazałaś niewiele ale jakoś bardzo mnie to zaciekawiło.Piękne przestronne schody więc jeśli dom jest cały taki to chętnie bym zobaczyła więcej Milo mi to slyszec:) zdjec nigdzie nie mam zamieszczonych specjalnie, moge Ci kilka przeslac fotek na priv:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 01.06.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Dzidziak, ja też bardzo proszę o takie fotki ! Podaję maila : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 08.07.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Niestety zdjęć nie mam... Ale ja też będę montować żaluzje drewniane - wszyscy fachowcy doradzali w świetle okna. Bo nie otworzysz swobodnie okien. A to jednak problem. Więc będą w świetle okna. I również nie będę rezygnować z zasłonek. Jakby nie patrzeć firanki czy zasłony bardzo dodają przytulności. Początkowo absolutnie nie chciałam w domu żadnych firanek, ale już po sypialni widzę, że nie miałam racji. Jak dalismy firanki i ładne zasłonki w sypialni.... momentalnie zrobiło się ślicznie i przytulnie. Domowo. Będą więc karnisze i takie lekkie firanko - zasłonki. Coś jakby tetrowa pieluszka - właśnie jestem w trakcie rozglądania się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 20.10.2010 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Podobają mi się żaluzje drewniane w kolorze ciemniejszym, a okna mam białe i nie wiem, czy to będzie się gryzło ? Jak wy macie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 16.11.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 A może teraz ktoś już ma??? Mój problem polega na tym że nie chcę mieć tego pudła nad żaluzjami - żaluzje mogą być nie podnoszone. Najlepiej żeby można było powiesić je na karniszu. Kolejna kwestia to rozmiar potrzebuje na szerokość 230cm a w zwisie 170 cm zrobione z grubych listew (5cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki605 21.07.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Witam,mam pytanie czy sa takie żaluzje drewniane z jakimiś uchwytami lub ramkami żeby nie "latały" chodzi mi o to że jak uchylę okno to żaluzja będzie na swoim miejscu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 21.07.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 od tego jest żyłka mocowana u dołu światła okna (łączy górną i dolną ramę) - dzięki niej listewki trzymają się przy szyby po uchyleniu okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki605 25.07.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 a czy w ikei sa wlasnie takie zaluzje z tą żyłką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts