Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ŻALUZJE DREWNIANE - rady, opinie, produkty, gdzie kupić?

Gość amelani

Recommended Posts

O krakowskich żaluzjach drewnianych mam pojęcie raczej słabe, ale mogę napisać na co zwrócić uwagę przy zakupie.

Jeśli żaluzje mają być podnoszone - a pewnie mają choćby do mycia okna - trzeba sprawdzić ile masz miejsca nad oknem.

Takie żaluzje po złożeniu zajmują sporo miejsca, np. na okno o wys. 180cm chyba 30 cm. Dokładnie wyliczą w punkcie sprzedaży.

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...

nie wiem czy to będzie Ci pomocne, ale ja zamawiałam swoje żaluzje drewniane w sklepie internetowym Blister. Ich strona http://www.zaluzjedrewniane.pl

Były tam w naprawde rozsądnej cenie bo ogólnie ceny tych żaluzji są mocno przesadzone.

Przysyłaja wzornik kolorów więc wybierasz "prawie" jak na zywo:) A jesli chodzi o taką dużą szerokość to nie mam pojęcia czy one są dzielone....ale raczej nie.

pozdrawiam

nie wiem czy to będzie Ci pomocne, ale ja zamawiałam swoje żaluzje drewniane w sklepie internetowym Blister. Ich strona http://www.zaluzjedrewniane.pl

Były tam w naprawde rozsądnej cenie bo ogólnie ceny tych żaluzji są mocno przesadzone.

Przysyłaja wzornik kolorów więc wybierasz "prawie" jak na zywo:) A jesli chodzi o taką dużą szerokość to nie mam pojęcia czy one są dzielone....ale raczej nie.

pozdrawiam

w jakim kolorze kupiłaś i jak było u nich z czasem realizacji ? a może podasz cenę na jakieś standardowe okno ? A w ogóle to jestem ciekawa jaki sposób montażu wybrałaś - ja chciałabym bez wiercenia - żaluzje wieszane na skrzydle okiennym.

Moje żaluzje są w kolorze "mahoń" jednak nie sugeruj się tymi kolorami ze strony internetowej, bo one jednak różnią sie od rzeczywistych, najlepiej własnie zamówić wzornik kolorów. Jesli chodzi o czas realizacji to ja czekałam chyba jakis tydzien, nawet moze mniej od złożenia zamówienia. A cena...no to moje okna mialy cos kolo 60x120 cm i za taką zaluzje na jedno okno płacilam cos ok 160-170 zł, juz nie pamietam dokładnie, ale to i tak nie tak sporo , w innych miejsach dostawalam wycenę 250-300 zł :x (ale tutaj mówie juz o lokalnych sklepach w Rzeszowie). Montaż wybrałam dokładnie taki jak chcesz Ty, ja nie mialam innej mozliwosci, ale jestem z niego zadowolona, choc nie powiem-myslę ze okna mogą po jakimś czasie troszkę sie "wypaczać"...no ale taki tego minus :(

A cena...no to moje okna mialy cos kolo 60x120 cm i za taką zaluzje na jedno okno płacilam cos ok 160-170 zł, juz nie pamietam dokładnie, ale to i tak nie tak sporo , w innych miejsach dostawalam wycenę 250-300 zł :x (ale tutaj mówie juz o lokalnych sklepach w Rzeszowie). (

wysłałam do nich prośbę o wycenę kilku wymiarów,bo potrzebuję jeszcze kilka żaluzji i wlos mi się zjeżył,2-3 razy drożej niż w najpopularniejszym szwedzkim sklepie

IKEA ma zdecydowanie niższe ceny, porównawczo za żaluzję 60x155 płaci się 59,-, także jeśli ktoś ma w pobliżu IKEE wiadomo co z finansowego punktu widzenia wybrać

wysłałam do nich prośbę o wycenę kilku wymiarów,bo potrzebuję jeszcze kilka żaluzji i wlos mi się zjeżył,2-3 razy drożej niż w najpopularniejszym szwedzkim sklepie

IKEA ma zdecydowanie niższe ceny, porównawczo za żaluzję 60x155 płaci się 59,-, także jeśli ktoś ma w pobliżu IKEE wiadomo co z finansowego punktu widzenia wybrać

Tak to prawda, ze Ikea ma bardzo tanie żaluzje drewniane i gdybym tylko mogła kupiłabym tam też swoje.Ale niestety jest kilka czynników , które działają własnie na "niekorzyść" Ikei. I tak głównie to to, że: nie mają żaluzji na wybrany przeze mnie wymiar, mają tylko kilka standardowych wymiarów.Jesli chodzi o wybór kolorów to tez jest dość okrojony. No i to na czym mnie najbardziej zależało- żaluzje z Ikei nie mogą być montowane do ramy okiennej :(

Więc ja nie mówię , ze zrobiłam świetny interes kupując żaluzje w tym a nie innym sklepie(np.IKEA), tylko polecam go, bo w inetesujących mnie kryteriach wyszedł naprawde cenowo najlepiej.

Podobnie jak Ikea inne hipermatkety typu Castorama, Leroy ...itp. tez maja takie żaluje i tez duzo taniej, ale tu własnie sytuacja sie powtarza:)

no właśnie - o to mocowanie chodzi - w szpalet nie mogę, bo okna nie otworzę, na ścianę nie chcę bo mi się nie podoba itp...... a okien mam 13 - więc nawt 150 zł za sztukę ( a rozmiary różne ).

Dzięki za odpowiedź - napiszę do nich niech mi wycenią ( rozmiarówka z castoramy mi nie pasuje)

No tak, ale wystarczy w szukanie włożyć minimum wysiłku..

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=%C5%BCaluzje+%2Bkrak%C3%B3w&btnG=Szukaj&lr=

już to na maxa zrobiłam:(

zależało mi na sprawdzonej przez kogoś firmie i wolę się jak najwięcej na interesujący mnie temat dowiedzieć,więc może bez takich komentarzy?