Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ŻALUZJE DREWNIANE - rady, opinie, produkty, gdzie kupić?

Gość amelani

Recommended Posts

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam zaluzje drewniane z IKEA ok.1,5 roku i ogólnie jestem z nich zadowolona, ale.. No własnie strasznie mnie denerwuje to, ze po uchyleniu okna przewracaja mi np. swieczki na parapecie. Moze ktoś jest zorientowany w temacie tych zyłek przytrzymujacych zaluzje? Mozna gdzieś coś takiego kupić?

A jeśli chodzi o mycie, to nie jest fajnie delikatnie mówiąc. Myję po kolei każdą listewkę, nawet kupiłam specjalną szczoteczkę do mycia zaluzji w sklepie tchibo. Cieszę się, ze mam żaluzje tylko w dwóch oknach, choć efekt wizualny jest świetny.

Edytowane przez martahp

• 1 year później...
  • 1 year później...

Odkopuję temat,

bo...południowe słońce mi świeci wprost na stół w jadalni i nic nie widzę na monitorze, nie mówiąc o upale ;)

roleta - czy żaluzja, drewniana rzecz jasna;

mam w oknie zazdroski i lekkie zasłonki, okna ciemne, szprosy,

a myślę o białych żaluzjach - bo do wnętrza pasują mi białe;

tyle,że nie wiem czy nie za dużo tego dobrego w oknie,

bo jak żaluzje - to tylko,

a jak zazdroski i zasłony - to już raczej nie żaluzje;

jedno i drugie? u mnie spełniałyby rolę głównie przeciwsłoneczną, tak bez słońca byłyby podniesione;

może bardziej sensowna byłaby roleta?

jak myślicie?

• 4 months później...
Żaluzje drewniane to całkiem dobry wybór. Białe na pewno mogą jeszcze dodatkowo rozświetlić pomieszczenie. Chyba przy takich żaluzjach niepotrzebne są już firanki, zazdrostki, itd. My mamy małe mieszkanie, więc zdecydowaliśmy się na rolety. [moderowano - reklama debiutanta] My z mężem jesteśmy zadowoleni z wyboru, chociaz gdybym miała duży dom i dużo pieniędzy raczej zdecydowałabym się na rolety zewnętrzne ;-) Edytowane przez joliska

• 2 weeks później...
  • 1 year później...
Ja akurat wolę rolety. U siebie mam szare rolety dzień noc w kasecie. W kuchni mam dodatkowo firankę i połączenie jednego i drugiego wygląda bardzo dobrze. Kiedy odsłonię całkowicie okna aby było jasno to okno przesłania firanka i dzieki temu jest bardzo jasno ale nie widać na zawnątrz co się dzieje w mieszkaniu.

• 4 years później...