grave 03.09.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 u mnnie blok ma 5 lat, mieszkam od 4, a od 3 zaczeła mi się pojawiać wilgoć pod sufitem przede wszystkimw kuchni... Komniarz stwierdziłl iż wentylacja jest ok, więc zamierzam zainwestować w nawiewniki aereco higrosterowalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sportek 03.09.2008 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Dochodzę do wniosku, że jest sporo możliwości i technologii na pozbycie się tego przykrego problemu! Sam już nie wiem, który wybrać… Grave, mógłbyś coś więcej napisać o tym aereco higrosterowalnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 03.09.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Myślę, że najlepiiej będzie jak zajrzysz tutaj... http://www.aereco.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elka62 05.09.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Tak! aereco! Dziękuję Ci grave!To jest właśnie firma, która montowała u mnie nawiewniki. sportek - skontaktuj się z nimi a otrzymasz wyczerpujące informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 05.09.2008 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Ja właśnie zamierzam teraz zakładać te aereco! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clevland 05.09.2008 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 pleśń pojawiła się na ścianie łączącej klatkę schodową z pokojem (może jest to wina różnicy temperatur między klatką a domem) Ja bym głosował za taką kolejnością przyczyn: 1) nieocieplona ściana 2) brak wentylacji. A nie - odwrotnie. To że trzeba ścianę ocieplić to wiadomo. Skupiliśmy się na wentylacji bo to częsta przyczyna- tzn. jej mała wydajność. Krzywa wilgotności Fouriera wyjaśnia wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sportek 06.09.2008 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 WoW! Super dzięki wielkie grave! Pozdrawiam i dziękuję wszystkim ps. dobrze, że jest takie forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts