szeryf 15.11.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Musiałbym dokładnie policzyć mam wszystkie wydatki zapisane,ale z tego co pamiętam różnica między blachodachówką a dachówkąwynosiła coś około 3 tyś ale warto było z dachówki wygląda zupełnie inaczej. Z tego co pamiętam to:więźba - 7 000okna dachowe 6 szt - 4 000układanie dachu i obróbki - 8 000dachówka i cała reszta dupereli - 24 000koszt ustawienia więźby był wliczony w stan surowy czyli fundamenty,chudziak, ściany,stropy, ścianki działowe poddasza i więźba i wynośił20 000. Buduję w Białymstoku więc ceny mogą się różnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 15.11.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Ciekawa jestem czy podnosiles scianke kolankowa,w projekcie jest niska bo65cm, co zrobic by zachowac ladne proporcje,a wracajac do tematu kosztow, czy pokrywaja sie one z tymi podanymi przez firme archon - 131 tys.stan sur.zamkniety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeryf 16.11.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Witam U mnie ścianka kolankowa została podniesiona o 1 pustak czyli 25 cm.Budynek nie stracił swoich proporcji, ale do pełnego komfortu brakujejeszcze jednego pustaczka, mi to nie przeszkadza jest ok. Co do kosztów to u mnie nijak się nie pokrywają. Całkowity koszt samego budynku planuję zamknąć w kwocie 230 000zł, a stan surowy otwarty kosztował coś pod 100 000 zł. Tylko że bardzo dużo prac zrobiliśmy sami.No i część materiałów kupiliśmy przed gorączką vatowską. Co do zmian w projekcie to tak:- Powiększyliśmy okno kuchenne i w kotłowni na 150X150 (jest super)-zlikwidowaliśmy jedno okno w kuchni te na przeciwko korytarza-zamiast dzwi balkonowych w salonie zrobiliśmy potrójne okno-powiększyliśmy łazienkę dolną kosztem korytarza i kotłowni (teraz ma 180x240)-kominek wstawiliśmy w róg salonu-zlikwidowaliśmy parę okien dachowych (zostało 6)-w garderobie na górze zrobiliśmy przejście do tego pomieszczenia nad schodami wejściowymi (serwerownia tam jest)-pewnie coś tam jeszcze ale nie przypominam sobie PozdrowieniaPozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 17.11.2005 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Witam, dziekuje za wszystkie dotychczasowe - cenne dla mnie wskazowki , ogladam wlasnie ten projekt w katalogu i salon jest ciut maly czy nie laczyles go z pokojem obok, bo my tak pewnie zrobimy, a czy pokoje na gorze sa funkcjonalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeryf 18.11.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Witam Jeśli chodzi o salon i pokój to nie łączyliśmy bo w pokoju jest nasza sypialnia. Ale na forum jest użytkownik CIECHANKA, która połączyła isą nawet zdjęcia. A na górze pokój na przeciwko łazienki jest moim pokojem komputerowym i jest ok. Pokój na przeciwko klatki schodowej teżjest super. Pokoje nad kuchnią i jadalnią połączyliśmy jako jeden (taki długi wyszedł) i też jest super. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 19.11.2005 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Niezle wykombinowales z tymipokojami na gorze, mnie po polaczeniu salonu z gabinetem pozostana do dyspozycji pokoje na gorze i wszystkie sa mi niezbedne, martwie sie ze dwa obok siebie ktore ty polaczyles sa zbyt male dla dzieci, a moze podniesienie scianki kolankowej znacznie je powiekszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 08.01.2006 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2006 Groszku,prosze odezwij sie poniewaz twoj dom pod orzechem jest moim faworytem, jestesmy na etapie kupna dzialki i rozgladamy ie za projektem nurtuje mnie rozwiazanie schodow w domu podorzechem, moze pokazesz jakies zdjecia... Schody już są jeśli jesteś dalej zainteresowana to daj znać, umieszczę je. Jak dla mnie - wyszły super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 14.01.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Bardzo chcialabym zobaczyc twoje schody, to by pomoglo mi podjac wlasciwa decyzje Dziekuje i pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 18.01.2006 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Bardzo chcialabym zobaczyc twoje schody, to by pomoglo mi podjac wlasciwa decyzje Dziekuje i pozdrawiam Agnieszka Mam nadzieję że link będzie działał: Zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 18.01.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Niestety ale te albumy na onecie czy też wp wymagają logowania więc nie da rady tam wejść "obcemu"....spróbuj wrzucić zdjęcie na http://www.fotosik.pl darmowa stronka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 18.01.2006 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Niestety ale te albumy na onecie czy też wp wymagają logowania więc nie da rady tam wejść "obcemu".... spróbuj wrzucić zdjęcie na http://www.fotosik.pl darmowa stronka A nie działa? Wylogowałam się, sprawdziłam i się niby otwiera.....więc chyba OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 18.01.2006 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 U mnie się nie otwiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 18.01.2006 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2006 Bardzo chcialabym zobaczyc twoje schody, to by pomoglo mi podjac wlasciwa decyzje Dziekuje i pozdrawiam Agnieszka Mam nadzieję że link będzie działał: xxx No teraz już musi działać: Zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 20.01.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 schody przesliczne, czekam na wiecej zdjec takze tych z zewnatrz, mam jeszcze pytanko na temat kosztow stanu otwartego tzn. przykrycie dachem.Pozdrawiam Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 23.01.2006 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 schody przesliczne, czekam na wiecej zdjec takze tych z zewnatrz, mam jeszcze pytanko na temat kosztow stanu otwartego tzn. przykrycie dachem.Pozdrawiam Agnieszka A co dokładnie Cię interesuje? Dziękuję, mi też się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AAgnieszk 24.01.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Mamy zamiar w tym roku wybudowac dom przykryty dachem, bez okien, instalacji... ile nas to bedzie kosztowalo?Serdecznie pozdrawiam i dziekuje Agnieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 25.01.2006 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2006 Mamy zamiar w tym roku wybudowac dom przykryty dachem, bez okien, instalacji... ile nas to bedzie kosztowalo?Serdecznie pozdrawiam i dziekuje Agnieszka. Hmm.... wiesz mu budowaliśmy na przełomie 2003-2004 stan surowy... teraz jest drożej, ale znów 15% VAT byście sobie odliczyli......a 100000 jak nic Wam stuknie, dużo zależy od użytych materiałów....chociażby dachówka, cementowa dużo taniej nas wyszła niż ceramiczna itd. Jest to kwota: materiały+robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts