Rafal111 25.08.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Jestem na etapie stanu surowego zamkniętego prawie tzn: ściany zewnętrzne, wewnętrzne, cały dach z oknami dachowymi, wylewki wstepne. Okna maja byc w czwartek pozostałe, elektryk kończy ale hydraulik ma czas dopiero za 3 tygodnie. Chciałem troszke podgonić np z tynkami albo ociepleniem dachu ( wełna pod dachówkami i pod skosami na poddaszu i na gzymsie Dzis był architekt wnętrz i mi to odradził, straszył że wilgoć z tynków i wylewek wejdzie w wełne. Kierownik budowy natomiast bronił że przed wełna będzie folia któa wstrzyma pare wodną. Kto ma racje? co moge teraz robic? a może tynki i wylewki tam gdzie nie będzie podłogówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 25.08.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Zostaw na sam koniec. WIekszy przewiew w domu. Szybciej bedzie schnac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.08.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Jak elektryk kończy to zaraz tynkuj. Hydraulik po tynkach. Ocieplenie po tynkach i wylewkach chyba, że masz krycie wstępne wykonane folią wysoko paroprzepuszczalną. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 25.08.2008 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 chciałem jakoś przyspieszyc bo juz prawie rok naciagają mnie budowlańcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.08.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Jak poszukasz to znajdziesz gdzieś w archiwum wątek, w którym komuś zamokła cała wełna, bo kładł ją przed tynkami.U mnie natomiast, tynki zrobione praktycznie równolegle z ociepleniem skosów i nic się nie stało. Tylko, że tynki były na dole a ocieplenie na górze i klatka schodowa zasłonięta folią. Ale podejrzewam, że jeżeli przed tynkami zasłonisz wełnę folią paroizolacyjną to nic jej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 28.08.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Jestem na etapie stanu surowego zamkniętego prawie tzn: ściany zewnętrzne, wewnętrzne, cały dach z oknami dachowymi, wylewki wstepne. Okna maja byc w czwartek pozostałe, elektryk kończy ale hydraulik ma czas dopiero za 3 tygodnie. Chciałem troszke podgonić np z tynkami albo ociepleniem dachu ( wełna pod dachówkami i pod skosami na poddaszu i na gzymsie Dzis był architekt wnętrz i mi to odradził, straszył że wilgoć z tynków i wylewek wejdzie w wełne. Kierownik budowy natomiast bronił że przed wełna będzie folia któa wstrzyma pare wodną. Kto ma racje? co moge teraz robic? a może tynki i wylewki tam gdzie nie będzie podłogówki. Najpierw tynki potem zabudowa GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio74 28.08.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Dzis był architekt wnętrz i mi to odradził " DMUCHAJ NA ZIMNE " - chyba że chcesz mieć problemy później. BODZIO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert8888 28.08.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 ocieplaj po tynkach, bo inaczej cała wilgoć ze schniecia tynków wejdzie Ci w ocieplenie (wełnę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 28.08.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 ja mysle ze wilgoc to chyba bardziej zaszkodzi plycie GK niz welnie tak czy inaczej ja bym robil najpierw tynki a potem ocieplenie poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal111 29.08.2008 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 ok ale ocieplenie poddasza to macie na myśli ocieplenie samego dachu? czyli to co jest pod dachówka?bo u mnie jest jeszcze sprawa ocieplenia skosów - mam dom z gzymsem i w skosach ocieplić trzeba kawałek podłogi i ten kawałek ścianki pionowej - to chyba mozna bo wilgoć-para idzie w góre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts