Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kominki z płaszczem wodnym i ich obudowa

czakur

Recommended Posts

Witam.

Nieporozumieniem jest ta wiadomość o wysokiej cenie Makrotermu.

Przelicz- kiedy policzyć co trzeba by dokupić, a czego brak w innych ofertach.

Sam kominek z płaszczem wodnym można kupić za ok. 3.5tys.PLN, ale dokup do tego zestaw pompowy z wymiennikiem ciepła to + 1.5tys.PLN, a gdzie sterowanie, naczynie wzbiorcze.

Niezaprzeczalną zaletą jest wbudowany wymiennik, który nie potrzebuje dodatkowej pompki do obiegu otwartego!!!.

Ja kupiłem kominek taniej ok. 15% od ceny detalicznej, nie pamiętam dokładnie- jeszcze nie pracuje, na razie go podłączam.

Marek.

Witam.

Mnie Lechma nie podoba się. Jest taki z szamotem Merkury- ten jest najładniejszy. Werner też jest ładny, niestety drogi.

Kominek kupiłem od producenta, ale poprzez aukcję internetową- teraz nie wystawiają, pewnie mają duży zbyt. Najlepsze w tym że transport firmą spedycyjną z Zakopanego do Warszawy kosztował coś 130PLN, mają podobno umowę i rabat 50%. Razem z moim kominkiem przyjechało kilka do dystrybutora- jakieś 5km odemnie. Ale u niego dużo drożej.

Zapytaj "Forest Natura", on ma w ofercie i daje rabat, oczywiście pisz na priva.

Marek.

Gość Aguś
Tak działają "ludzie od marketingu". Dystrybutor płaci reklamy , kupuje wkład na wystawe... A "firma" opych taniej " od ceny producenta"... Pogratulowć współpracy z taką "firmą".... Na pocieszenie dodam że ten Makroterm to straszna tandeta... Piec miałowy w salonie.

Tak działają "ludzie od marketingu". Dystrybutor płaci reklamy , kupuje wkład na wystawe... A "firma" opych taniej " od ceny producenta"... Pogratulowć współpracy z taką "firmą".... Na pocieszenie dodam że ten Makroterm to straszna tandeta... Piec miałowy w salonie.

jakie pocieszenie??

widziszz co pizesz, a moze to juz nie jest takie wazne?

Witam! [no już zalogowany :lol: ]

Piszecie, że cicho pracuje kominek Makroterm, a ja pytam jak wyciszyliście obudowę - i czy trzeba było? Było nie było to stoi w SALONIE!!! A i czy oprócz Makrotermu jest jeszcze inna alternatywa dla podobnych rozwiązań? Ja nie znalazłem, ale jestem na początku drogi.

Czy wszyscy używają kominek z Makrotermu ???? Nie ma innych, czy pozostałe są złe? Ten z Makrotermu jest trochę drogi. Czy dają oni jakieś rabaty na ten kominek ?

Pozdrawiam,

Ja mam CTMa. Niestety tez nie jest tani. Ale za to cichy i niezawodny. Narazie bez obudowy bo kasy nie starczylo :) taki drogi byl sam kominek

Ale na wiosne ...... bedzie pieknie

aishan

ja mam makroterma na razie bez obudowy wentylator przy kominku słychać jak nastawisz go od 80% w górę (normalnie pracuje na 30%) i włącza się rzadko pompy są ulokowane w kotłowni jakieś 5m i za ścianą kominekchodzi obecnie całą noc i naprawdę go nie słychać.

więc o obudowie myślę jako o elemencie dodającym urody a nie o elemencie wyciszającym ( bo nie ma co wyciszać).

fakt że korzystam z niego od tygodnia.