Marek K 21.10.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Witam.Nieporozumieniem jest ta wiadomość o wysokiej cenie Makrotermu.Przelicz- kiedy policzyć co trzeba by dokupić, a czego brak w innych ofertach.Sam kominek z płaszczem wodnym można kupić za ok. 3.5tys.PLN, ale dokup do tego zestaw pompowy z wymiennikiem ciepła to + 1.5tys.PLN, a gdzie sterowanie, naczynie wzbiorcze.Niezaprzeczalną zaletą jest wbudowany wymiennik, który nie potrzebuje dodatkowej pompki do obiegu otwartego!!!.Ja kupiłem kominek taniej ok. 15% od ceny detalicznej, nie pamiętam dokładnie- jeszcze nie pracuje, na razie go podłączam.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Cap 21.10.2003 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Dzięki za odpowiedź ! JA myślałem o wkładzie CTM cena 4,8KPLN lub Lechma 3,4kPLN. Może z tymi dodatkami to masz rację... Gdzie kupowałeś ten wkład ? Duży jest problem z uzyskaniem rabatu ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 21.10.2003 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Witam.Mnie Lechma nie podoba się. Jest taki z szamotem Merkury- ten jest najładniejszy. Werner też jest ładny, niestety drogi.Kominek kupiłem od producenta, ale poprzez aukcję internetową- teraz nie wystawiają, pewnie mają duży zbyt. Najlepsze w tym że transport firmą spedycyjną z Zakopanego do Warszawy kosztował coś 130PLN, mają podobno umowę i rabat 50%. Razem z moim kominkiem przyjechało kilka do dystrybutora- jakieś 5km odemnie. Ale u niego dużo drożej.Zapytaj "Forest Natura", on ma w ofercie i daje rabat, oczywiście pisz na priva.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Aguś 21.10.2003 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2003 Tak działają "ludzie od marketingu". Dystrybutor płaci reklamy , kupuje wkład na wystawe... A "firma" opych taniej " od ceny producenta"... Pogratulowć współpracy z taką "firmą".... Na pocieszenie dodam że ten Makroterm to straszna tandeta... Piec miałowy w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 22.10.2003 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Tak działają "ludzie od marketingu". Dystrybutor płaci reklamy , kupuje wkład na wystawe... A "firma" opych taniej " od ceny producenta"... Pogratulowć współpracy z taką "firmą".... Na pocieszenie dodam że ten Makroterm to straszna tandeta... Piec miałowy w salonie. jakie pocieszenie?? widziszz co pizesz, a moze to juz nie jest takie wazne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakur 22.10.2003 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Aguś ja mam makroterma i jestem zadowolony, pracuje cicho, ogrzewa dobrze i mi pasuje, a co do urody to " jeden woli kaśkę a drugi pierogi" więc na ten temat trudno zabierać głos. mnie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 22.10.2003 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Witam! [no już zalogowany ] Piszecie, że cicho pracuje kominek Makroterm, a ja pytam jak wyciszyliście obudowę - i czy trzeba było? Było nie było to stoi w SALONIE!!! A i czy oprócz Makrotermu jest jeszcze inna alternatywa dla podobnych rozwiązań? Ja nie znalazłem, ale jestem na początku drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 22.10.2003 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 jaka obudowe chcesz wyciszyc??????????? piszczalki chcesz montowac w obudowie, zastanow sie czego chcesz na poczatku drogi?zycze powodzenia w poszukiwaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 23.10.2003 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 JAK TO JAKĄ???Kominek to nie tylko wkład grzewczy, w tym przypadku to też pompy, wentylatory, itd. - to wszystko jednak wydaje jakieś dźwięki, a ja mam obawy, czy to nie będzie słyszalne w salonie - gdzie będzie kominek........ i tyle.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbusiowa zona 23.10.2003 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Czy wszyscy używają kominek z Makrotermu ???? Nie ma innych, czy pozostałe są złe? Ten z Makrotermu jest trochę drogi. Czy dają oni jakieś rabaty na ten kominek ? Pozdrawiam, Ja mam CTMa. Niestety tez nie jest tani. Ale za to cichy i niezawodny. Narazie bez obudowy bo kasy nie starczylo taki drogi byl sam kominek Ale na wiosne ...... bedzie pieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakur 23.10.2003 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 aishanja mam makroterma na razie bez obudowy wentylator przy kominku słychać jak nastawisz go od 80% w górę (normalnie pracuje na 30%) i włącza się rzadko pompy są ulokowane w kotłowni jakieś 5m i za ścianą kominekchodzi obecnie całą noc i naprawdę go nie słychać.więc o obudowie myślę jako o elemencie dodającym urody a nie o elemencie wyciszającym ( bo nie ma co wyciszać).fakt że korzystam z niego od tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skalin 23.10.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 ja mam lechme"pryzma" bardzo przyzwoity wkład długo trzyma żar i dostałem od producenta sterownik 2 funkcyjny. Niestety widze że zrobiłem błąd - obudowa nierozbieralna- mam nadzieje że nie bedzie potrzeby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts