Trociu 14.11.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 na zewnątrz sucho wewnątrz ciepło.Jak masz nieocieplone to jak chcesz mieć w środku ciepło? U mnie zeszłej zimy temperatura podnosiła się do jakiegoś zera tylko w momencie, gdy rozpalałem w kozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 14.11.2008 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 na zewnątrz sucho wewnątrz ciepło.Jak masz nieocieplone to jak chcesz mieć w środku ciepło? U mnie zeszłej zimy temperatura podnosiła się do jakiegoś zera tylko w momencie, gdy rozpalałem w kozie. Trociu, przecież on chce ocieplic styropianem i nie otynkowane zostawic na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.11.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 na zewnątrz sucho wewnątrz ciepło.Jak masz nieocieplone to jak chcesz mieć w środku ciepło? U mnie zeszłej zimy temperatura podnosiła się do jakiegoś zera tylko w momencie, gdy rozpalałem w kozie. Trociu, przecież on chce ocieplic styropianem i nie otynkowane zostawic na zimę.Moim zdaniem samo ocieplenie z boków za dużo może nie dać w momencie, gdy dach będzie nie ocieplony. Ciepło jakieby tam było kieruje się ku górze a ta ładnie je przepuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 14.11.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 słusznie prawisz, ino ja zapytuję czy samemu styropianowi na ścianie nic się nie stanie przez zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 14.11.2008 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 słusznie prawisz, ino ja zapytuję czy samemu styropianowi na ścianie nic się nie stanie przez zimę Nie wiem czy ktoś tam będzie mieszkał. Styropian nie zamoknie w takich warunkach. jest nienasiąkliwy. Jedynie w warunkach podwyzszonego cinienia pary wodnej, lub w stałej mokrej atmosferze może dojśc do jego degradacji. Dach szczelny nieocieplony nie jest przeszkoda. Wewnatrz będzie zawsze wyższa temperatura niż na zewnatrz. Chodzi o wilgotnośc która powinna ujśc ze ścian z domu. Można go nawet nie ocieplac ale trzeba od czasu do czasu w nim napalic chociażby kozą i trochę ogrzac i tak przez zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts