Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kolejnośc wykonywania robót

robi77

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

na zewnątrz sucho wewnątrz ciepło.
Jak masz nieocieplone to jak chcesz mieć w środku ciepło? U mnie zeszłej zimy temperatura podnosiła się do jakiegoś zera tylko w momencie, gdy rozpalałem w kozie.

Trociu, przecież on chce ocieplic styropianem i nie otynkowane zostawic na zimę.

na zewnątrz sucho wewnątrz ciepło.
Jak masz nieocieplone to jak chcesz mieć w środku ciepło? U mnie zeszłej zimy temperatura podnosiła się do jakiegoś zera tylko w momencie, gdy rozpalałem w kozie.

Trociu, przecież on chce ocieplic styropianem i nie otynkowane zostawic na zimę.

Moim zdaniem samo ocieplenie z boków za dużo może nie dać w momencie, gdy dach będzie nie ocieplony. Ciepło jakieby tam było kieruje się ku górze a ta ładnie je przepuści.

słusznie prawisz, ino ja zapytuję czy samemu styropianowi na ścianie nic się nie stanie przez zimę

Nie wiem czy ktoś tam będzie mieszkał. Styropian nie zamoknie w takich warunkach. jest nienasiąkliwy. Jedynie w warunkach podwyzszonego cinienia pary wodnej, lub w stałej mokrej atmosferze może dojśc do jego degradacji.

Dach szczelny nieocieplony nie jest przeszkoda. Wewnatrz będzie zawsze wyższa temperatura niż na zewnatrz. Chodzi o wilgotnośc która powinna ujśc ze ścian z domu. Można go nawet nie ocieplac ale trzeba od czasu do czasu w nim napalic chociażby kozą i trochę ogrzac i tak przez zimę.