Stokrotka 26.08.2008 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 mam pytanie ja w temacie - umysliłam sobie posadzić wysoki krzew kwitnący wiosną na rogu domu, gdzie wieją dość silne wiatry i jest to strona południowa. Czy lilak się nadaje? Zastanawiam się, czy nie przemarznie w zimie...a jesli nie on, to jaki krzew o podobnych parametrach mogłabym tam wcisnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 26.08.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 czy lilak przemarza? ja nie słyszałam ale wiem coś o silnych wiatrach. U mnie młode jeszcze niezdrewniałe zielone gałązki wiatr potrafi odłamać, zwłaszcza że one jakoś tak słabo trzymają się gałęzi, pewnie wiesz. Nie jest to żaden problem, bo w tym miejscu powstaje natychmiast kilka pąków i jest ok.Jeśli nie chcesz odrostów to można już kupić takie, o jakich pisze Pinus http://forum.muratordom.pl/pielegnacja-bzu,t99492.htm?highlight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts