Aneczkab 22.10.2008 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Musze jechać na budowę Temat kominów rozwię po południu. Nie to żebym się upominała/marudziła/była nachalna* ale już jest następny dzień a ja jestem taaaka ciekawa jeśli chodzi o sprawy wentylacji mechanicznej (pod względem praktycznym bo wszyscy tylko zachwalają ewentualnie zajmują się bardzo technicznymi sprawami a taka prosta blondynka jak ja chciałaby wiedzieć jak się będzie projekt zmieniać przez nią. *)niepotrzebne skreślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.10.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Co do kominów w wentylacji mechanicznej:u nas są dwa kominy1. kominek2. trzy piony w jednym:- spalinówka do pieca gazowego- wentylacja garażu- wentylacja pomieszczenia technicznego część z wentylacją grawitacyjną jest odcięta hermetycznie od reszty domu. kominek musowo powinien mieć doprowadzenie powietrza BEZPOŚREDNIO do paleniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 22.10.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 cześć Glamurku Znam osiedle w Dąbrówce ale tylko z zewnątrz. Szczerze - to mi się tak średnio podoba. A sądzę, że taka wiata to do Twojej architektury to chyba nie bardzo będzie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.10.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Co do kominów w wentylacji mechanicznej: u nas są dwa kominy 1. kominek 2. trzy piony w jednym: - spalinówka do pieca gazowego - wentylacja garażu - wentylacja pomieszczenia technicznego część z wentylacją grawitacyjną jest odcięta hermetycznie od reszty domu. kominek musowo powinien mieć doprowadzenie powietrza BEZPOŚREDNIO do paleniska To jeszcze dodam tylko, że można uniknąć komina przy piecu gazowym jeżeli kupimy piec kondensacyjny z zamkniętą komorą spalania z maksymalną mocą 19 kW. Wtedy przez ścianę wypuszczamy rurę długości ok. 50 cm i problem mamy z głowy. A jeśli chodzi o okna to można część dać fixów ale to akurat musi się podobać. Ja na parterze mam prawie same fixy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 22.10.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 no ja niestety mam wiekszy piec (kondensat im wiekszy tym oszczedniejszy) a poza tym i tak w tym miejscu musi byc komin wiec jedna kratka wiecej zbyt wiele nie zmienia a nie masz wywiewu z pieca na elewacji. choć komin oczywiscie zawsze kosztuje (na szczescie to tylko troche zwykłych cegieł i kilka klinkierowych) a co do fixów no to nie wiem czy tak można... to żarty oczywiście - ja mam na CAŁYM parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 22.10.2008 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 cześć Glamurku Znam osiedle w Dąbrówce ale tylko z zewnątrz. Szczerze - to mi się tak średnio podoba. A sądzę, że taka wiata to do Twojej architektury to chyba nie bardzo będzie pasować samo osiedle też mi się średnio podoba - te domy wyglądają jak bunkry.. Naturalnie kształt dachu dostosowałabym pod dom, tak samo ścianki część byłaby z drewna (ciemnego-jak podbitka na dachu) a część z cegły klinkierowej, również identycznej jak na domku. To zdjęcie miało tylko przedstawić wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 22.10.2008 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 no ja niestety mam wiekszy piec (kondensat im wiekszy tym oszczedniejszy) a poza tym i tak w tym miejscu musi byc komin wiec jedna kratka wiecej zbyt wiele nie zmienia a nie masz wywiewu z pieca na elewacji. choć komin oczywiscie zawsze kosztuje (na szczescie to tylko troche zwykłych cegieł i kilka klinkierowych) a co do fixów no to nie wiem czy tak można... to żarty oczywiście - ja mam na CAŁYM parterze Ja jestem na 100% zdecydowana na pompę ciepła. W przysżłym tygodniu jade na wycenę - myślę ,że ostatecznie w 30 tys się zmieszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 22.10.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Glamurku widzę, że masz juz wszystko świetnie obcykane. Jesteś do budowy przygotowana na piątkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 22.10.2008 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Glamurku widzę, że masz juz wszystko świetnie obcykane. Jesteś do budowy przygotowana na piątkę. Edytko po wpadce ze stemplami budowlanymi.....zajęłam się lekturą budowlaną... i nie ukrywam,że czytając Wasze rozmowy bardzo, bardzo wiele sie nauczyłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 23.10.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Ja jestem na 100% zdecydowana na pompę ciepła. W przysżłym tygodniu jade na wycenę - myślę ,że ostatecznie w 30 tys się zmieszczę. Ja też ją planuje + dodatkowo alternatywę z ogrzewania kominkiem. Będziesz mieć jeszcze jakieś dodatkowe "udziwnienia" (jak to jeden znajomy nazwał wszelakie "pseudoekologiczne rozwiązania które ludzie teraz robią próbując udawać modnych") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 23.10.2008 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Ja jestem na 100% zdecydowana na pompę ciepła. W przysżłym tygodniu jade na wycenę - myślę ,że ostatecznie w 30 tys się zmieszczę. Ja też ją planuje + dodatkowo alternatywę z ogrzewania kominkiem. Będziesz mieć jeszcze jakieś dodatkowe "udziwnienia" (jak to jeden znajomy nazwał wszelakie "pseudoekologiczne rozwiązania które ludzie teraz robią próbując udawać modnych") Oj to chyba znajomy jest trochę "złośliwy". Zanim podjęłam taką decyzję nachodziłam sie na spotkania z róznymi firmami,które zajmują się ogrzewaniem . Nikt nie powiedział złego słowa na temat pompy ciepła-no może jedno złe słowo dotyczące ceny....ale to już jest indywidualne podejście. Ja wolę zapłacić raz z kredytu niż póżniej spłacać kredyt i jeszcze dodatkowo koszta ogrzewania takiego domu. Moi znajmomi bardzo narzekają na koszta ogrzania domu w zimie...i ich rachunki są na prawdę wysokie. Ja również planuję kominek z płaszczem wodnym....zastanawiałam się jeszcze nad kolektorami słonecznymi , ale jest taka pompa, która ogrzewa i podgrzewa wodę. Dzisiaj pojade jeszcze po wycenę i propozycje firmy VIESSMAN. Jak będę miała szczegółowy opis to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 23.10.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Ja jestem na 100% zdecydowana na pompę ciepła. W przysżłym tygodniu jade na wycenę - myślę ,że ostatecznie w 30 tys się zmieszczę. Ja też ją planuje + dodatkowo alternatywę z ogrzewania kominkiem. Będziesz mieć jeszcze jakieś dodatkowe "udziwnienia" (jak to jeden znajomy nazwał wszelakie "pseudoekologiczne rozwiązania które ludzie teraz robią próbując udawać modnych") Oj to chyba znajomy jest trochę "złośliwy". Zanim podjęłam taką decyzję nachodziłam sie na spotkania z róznymi firmami,które zajmują się ogrzewaniem . Nikt nie powiedział złego słowa na temat pompy ciepła-no może jedno złe słowo dotyczące ceny....ale to już jest indywidualne podejście. Ja wolę zapłacić raz z kredytu niż póżniej spłacać kredyt i jeszcze dodatkowo koszta ogrzewania takiego domu. Moi znajmomi bardzo narzekają na koszta ogrzania domu w zimie...i ich rachunki są na prawdę wysokie. Ja również planuję kominek z płaszczem wodnym....zastanawiałam się jeszcze nad kolektorami słonecznymi , ale jest taka pompa, która ogrzewa i podgrzewa wodę. Dzisiaj pojade jeszcze po wycenę i propozycje firmy VIESSMAN. Jak będę miała szczegółowy opis to napiszę. Oj to nie tyle złośliwy znajomy co starszy znajomy. Człowiek starej daty który uważa że nie ma nic lepszego niż prawdziwy polski węgiel, porządne ciężkie mury, dobre piwo wieczorem i polska wódka okazjonalnie. Ale wracając do tematu - nie zapomnij zdać relacji ile może kosztować pompa i jakie dodatkowe bajery ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 23.10.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 dzien dobry.... a ja nic o pompach nie wiem.... ale wiem, że mowię dzień dobry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 23.10.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Ja tez o pompach nc nie wiem, mieć jej nie będę Za to zainwestowałam w wełnę i powiedzieli, że ten dom to poduszeczka będzie Doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 23.10.2008 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 23 PAźDZIERNIK 2009 9 ROCZNICA śLUBU ..................dziękuję Ci Kochanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 23.10.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 No to mamy okazję, zeby się napić No i wszystkiego najlepszego http://www.camperteam.pl/forum/files/szampan_22_406.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 23.10.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Glamurku życzę Wam aby spełniły się Wasze wspólne marzenia i te Twoje również. Życzę Wam miłości, szczęścia, radości, szybkiej i bezproblemowej budowy i szybkiego zamieszkania w pięknym domku.życzę Wam również zdrowia dla Was i Waszych dzieciaczków http://media6.mojageneracja.pl/oipetwwrop/mediumjyytc25547fa5702454e276004.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 23.10.2008 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Dziękuję Monia http://images39.fotosik.pl/23/927a445e313b36ba.jpg http://images45.fotosik.pl/22/97eb973be55945d4.jpg http://images44.fotosik.pl/23/b6f58a9a5f23fe31.jpg http://images35.fotosik.pl/23/4bf3c17abec0f058.jpg Proszę się częstować .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 23.10.2008 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 Dziękuję bobowa.... jesteście kochane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 23.10.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2008 No to ja się częstuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts