GLAMOURMUM 26.02.2009 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Doberek Ojojoj...jakie trudne tematy od samego rana. Glamcia, ja już nie bardzo pamiętam co i ile mnie kosztowało. Musiałabym spojrzeć do natatek, z których i tak bym już teraz nic nie skumała. Jedno mnie zszokowało. Bardzo mało zapłaciłąś za Ytonga. Oczywiście to super, ale zaczęłam się zastanawiać, czy oby dobrze masz policzone, bo ja zapłaciłam o wieeeeeeele więcej. Wiem, że masz go po promocyjnej cenie, ale to i tak bardzo mało. Druga sprawa to tynki. Cena jaką podałaś jest za materiał, czy rob. To samo pytanie dotyczy ocieplenia poddasza. A i za okna i to jeszcze z roletami wydaje mi się że masz super wycenę. Ytonga mam juz kupionego i zapłaconego. Na ściany zewnętrzne wyszły 42 palety, czyli 1344 sztx14,36 = 19299,84 brutto, z czego w US odliczam róznicę vatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 26.02.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 posadzki parter+ piętro, elewacja zewnętrzna(wełna)+tynk mineralny+farba silikatowa - 20 tyś zastanawia mnie ta pozycja. Czy to jest tylko cena za robocizne? Powiedz mi czy nie taniej wyszedlby Was tynk barwiony w masie? Raz, ze materiał tańszy to i roboty mniej o co za tym idzie taniej. Koniecznie musicie miec wełnę? Liczyłaś jak wychodzi cenowo w stosunku do styropianu? Musze mieć wełnę, ponieważ takie wyszły obliczenia pod pompę ciepła... 36,5 ytong + 10 cm wełny. Styropian nie może być, bo nie wolno na Ytonga kłaść styropianu. Musze poczytać co to jest tynk barwiony w masie .... Cena wełny na cały dom na zewnątrz + dodatki wyszło około 7 tyś brutto To znaczy tyle, że kładziesz na wełnę jedną warstwę a nie 2. Cena wełny wydaje się być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 26.02.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Hejeczka Moniś. Ja każdą cenę od razu porównuję do swoich kosztów. W sumie to nie wiem czy jestem obiektywna, bo mnie sie wydaje, że ja za wiele rzeczy jednak przepłaciłąm. Ja przepłaciłam na stanie surowym i to sporo ale to był szalony 2007. No i na porothermie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 26.02.2009 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Czesc Edytko Tez mnie zastanawia cena za te tynki. Jak dla mnie to sama robocizna ale jesli tak to cena kosmos. Poddasze to pewnie tez sama robocizna. Drogo i tyle. Jaka cena?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 26.02.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Kasia ile masz m2 elewacji i podłóg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 26.02.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Czesc Edytko Tez mnie zastanawia cena za te tynki. Jak dla mnie to sama robocizna ale jesli tak to cena kosmos. Poddasze to pewnie tez sama robocizna. Drogo i tyle. Jaka cena?? Musisz wszystko policzyc w m2. Wtedy łatwo jest powiedzic czy cos jest drogo czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 26.02.2009 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 posadzki parter+ piętro, elewacja zewnętrzna(wełna)+tynk mineralny+farba silikatowa - 20 tyś zastanawia mnie ta pozycja. Czy to jest tylko cena za robocizne? Powiedz mi czy nie taniej wyszedlby Was tynk barwiony w masie? Raz, ze materiał tańszy to i roboty mniej o co za tym idzie taniej. Koniecznie musicie miec wełnę? Liczyłaś jak wychodzi cenowo w stosunku do styropianu? Musze mieć wełnę, ponieważ takie wyszły obliczenia pod pompę ciepła... 36,5 ytong + 10 cm wełny. Styropian nie może być, bo nie wolno na Ytonga kłaść styropianu. Musze poczytać co to jest tynk barwiony w masie .... Cena wełny na cały dom na zewnątrz + dodatki wyszło około 7 tyś brutto To znaczy tyle, że kładziesz na wełnę jedną warstwę a nie 2. Cena wełny wydaje się być ok. tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 26.02.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Kasia policz mnie więcej m2:- elewacji- podłóg- poddasza- scian pod tynki a wtedy policzy się Twoje ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 26.02.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Naprawdę jeszcze jestem zszokowana ceną za Ytonga. Możesz być zadowolona i to bardzo. A okna to plastiki, przypomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 26.02.2009 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Czesc Edytko Tez mnie zastanawia cena za te tynki. Jak dla mnie to sama robocizna ale jesli tak to cena kosmos. Poddasze to pewnie tez sama robocizna. Drogo i tyle. parter, strop, schody - 22 tyś Monia tą cenę miałaś na myśli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 26.02.2009 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Naprawdę jeszcze jestem zszokowana ceną za Ytonga. Możesz być zadowolona i to bardzo. A okna to plastiki, przypomnij. Tak, OKNOPLAST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 26.02.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Czesc Edytko Tez mnie zastanawia cena za te tynki. Jak dla mnie to sama robocizna ale jesli tak to cena kosmos. Poddasze to pewnie tez sama robocizna. Drogo i tyle. parter, strop, schody - 22 tyś Monia tą cenę miałaś na myśli?? Nie. Chodziło mi o to: posadzki parter+ piętro, elewacja zewnętrzna(wełna)+tynk mineralny+farba silikatowa - 20 tyś I o to: ocieplenie poddasza, nida gips - 10 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 26.02.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Naprawdę jeszcze jestem zszokowana ceną za Ytonga. Możesz być zadowolona i to bardzo. A okna to plastiki, przypomnij. Tak, OKNOPLAST A masz moze zestawienie stolarki okiennej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 26.02.2009 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Kasia policz mnie więcej m2: - elewacji - podłóg - poddasza - scian pod tynki a wtedy policzy się Twoje ceny. Podłogi parter - 100,55 poddasze - 59,29 Musze policzyć elewację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 26.02.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Kasia policz mnie więcej m2: - elewacji - podłóg - poddasza - scian pod tynki a wtedy policzy się Twoje ceny. Podłogi parter - 100,55 poddasze - 59,29 Musze policzyć elewację Jak Ci to wyszło? Chodzi mi o powierzchnię po podłogach a nie o metry uzytkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 26.02.2009 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Naprawdę jeszcze jestem zszokowana ceną za Ytonga. Możesz być zadowolona i to bardzo. A okna to plastiki, przypomnij. Tak, OKNOPLAST A masz moze zestawienie stolarki okiennej? tak: 120/150 - 2 szt 100/10 - koło - 1 szt 70/210 - 2 szt 150/150 - 2 szt 220/240 - 1 szt 200/240 - 1 szt 70/120 - 1 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 26.02.2009 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Kasia policz mnie więcej m2: - elewacji - podłóg - poddasza - scian pod tynki a wtedy policzy się Twoje ceny. Podłogi parter - 100,55 poddasze - 59,29 Musze policzyć elewację Jak Ci to wyszło? Chodzi mi o powierzchnię po podłogach a nie o metry uzytkowe. aha to muszę polczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 26.02.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Policz parter i odejmij schody. Bedzie szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 26.02.2009 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Policz parter i odejmij schody. Bedzie szybciej hmm, ale góra jest dużo mniejsza od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 26.02.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Luuuudzie pogubiłam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts