Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZENOBIA G1 I CAŁA NASZA RODZINKA-KOMENTARZE..:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Danusiu to jest ten sam Pan do którego wysłałam ci namiary...:)

Ale P.M dał mi taką samą cenę.... tylko do końca marca muszę zapłacić.... za całość... robie zrzutę ..:)

Do końca marca powiadasz 8) Kurcze trzeba będzie się decydowac.

Danusiu to jest ten sam Pan do którego wysłałam ci namiary...:)

Ale P.M dał mi taką samą cenę.... tylko do końca marca muszę zapłacić.... za całość... robie zrzutę ..:)

Do końca marca powiadasz 8) Kurcze trzeba będzie się decydowac.

no ja wczoraj rozmawiałam z Tomkiem i zdecydujemy sie na ta dachówkę w tej cenie. Tyle negocjacji nie może pójść na marne :)

Idę wysłac wycenę do pana M. zobaczymy jak się ustosunkuje do całej tej wyceny z w-wy :wink: Bo na tekowy kolor dostałam dobrą cenę ale kurcze cały czas podoba mi sie jeszcze brąz 8) i bądź tu człeku mądry

ja mam to samo - antracyt i brąz....który wybrać....

A dostałaś już wycenę z Wawy...i jaka różnica??

Na tekowy dostałam 3,98

Brąz 3,52zł.

Tekowy bardziej brązowy i błyszczący

Brąz bardziej stonowany w siriusie.

Ja chyba pojadę kupię po 1 szt te które mi sie podobają i na spokojnie pomyślę.

A Ty jakie dostałaś ceny na siriusza od M.?

Takie jak w Warszawi . ...3,30 brutto

Ale pan M. będzie miał do słuchania ja mu pokaże :wink:

Nie znam sie na studniach. :lol:

A to będzie taka pitna woda? :roll:

Na 90% tak. Ale zawsze zostaje 10% że nie. Jednak jeżeli okaże sie ,że nie jest do spożycia to jeszcze nie jest tak źle, bo nadaje sie do kapieli, prania, sprzatnia, do ogrodu. A wodę pitna można sobie kupić przez Eden - 35 zł za 10 litrów wody. U nas jednak najwięcej wody idzie na kąpiele, na 15 minutowe mycie rączek przez dzieci, na kąpiele psa... :)

Gość Gosc_gość

Witam

To ja może wtrącę w kwestii dachówki Rupp Siriusa Antracyt :-?

też kiedyś byłem nastawiony na tą dachówkę dopóki nie trafiłem na ten watek i nie zobaczyłem w kilku hurtowniach tej dachówki na żywo i na kilku dachach :-?

http://forum.muratordom.pl/ludzie-zobaczcie-jaki-mam-piekny-dach-z-rupp,t80545.htm?highlight=rupp

widzę, że fotki z tego wątku zniknęły - nie wiem czemu - czyżby działalność speców od pseudo marketingu RUPP-a ? :roll:

Dokładnie się przyjrzyjcie tej dachówce w hurtowniach ( różnych), bo one mają skazę - każda w tym samym miejscu. Wygląda to jak jakieś wyszczerbienie czy też jakby to było obtarcie dachówki podczas transportu.

Jest to wada technologii wypalania dachówki - wypalają je po kilka szt w piecu bez przekładki i stąd te skazy.

W miejscu szczytu tej fałdki od przodu dachówki.

Jest to miejsce dość widoczne jak się patrzy z dołu na ułożoną dachówkę na dachu - widać tą skazę już z odległości ok. 3m

Jak już tą dachówkę zdecydowanie odrzuciłem z mojego castingu to trafiłem na dachówkę firmy Jacobi - szczególnie wpadł mi w oko model J12 Edelschwarz ( czarna angoba szlachetna określana czasem jako staroniemiecka czerń) - jest o niebo lepsza jakościowo, a cenowo jest na poziomie Koramica zwykłej angoby.

Na mój dach prawie 300m2 kosztowała ok. 20 tys netto

Jakby co szczegóły u mnie w dzienniku i fotki dachówki z bliska i na dachu również. 8)

I sorry, że namieszałem - jeżeli namieszałem :wink:

Witam

To ja może wtrącę w kwestii dachówki Rupp Siriusa Antracyt :-?

też kiedyś byłem nastawiony na tą dachówkę dopóki nie trafiłem na ten watek i nie zobaczyłem w kilku hurtowniach tej dachówki na żywo i na kilku dachach :-?

http://forum.muratordom.pl/ludzie-zobaczcie-jaki-mam-piekny-dach-z-rupp,t80545.htm?highlight=rupp

widzę, że fotki z tego wątku zniknęły - nie wiem czemu - czyżby działalność speców od pseudo marketingu RUPP-a ? :roll:

Dokładnie się przyjrzyjcie tej dachówce w hurtowniach ( różnych), bo one mają skazę - każda w tym samym miejscu. Wygląda to jak jakieś wyszczerbienie czy też jakby to było obtarcie dachówki podczas transportu.

Jest to wada technologii wypalania dachówki - wypalają je po kilka szt w piecu bez przekładki i stąd te skazy.

W miejscu szczytu tej fałdki od przodu dachówki.

Jest to miejsce dość widoczne jak się patrzy z dołu na ułożoną dachówkę na dachu - widać tą skazę już z odległości ok. 3m

Jak już tą dachówkę zdecydowanie odrzuciłem z mojego castingu to trafiłem na dachówkę firmy Jacobi - szczególnie wpadł mi w oko model J12 Edelschwarz ( czarna angoba szlachetna określana czasem jako staroniemiecka czerń) - jest o niebo lepsza jakościowo, a cenowo jest na poziomie Koramica zwykłej angoby.

Na mój dach prawie 300m2 kosztowała ok. 20 tys netto

Jakby co szczegóły u mnie w dzienniku i fotki dachówki z bliska i na dachu również. 8)

I sorry, że namieszałem - jeżeli namieszałem :wink:

w sumie to namieszałeś już kilka dni temu kiedy to czytałam w jakimś komentarzyku Twoja rozmowę z inną budującą. Przeczytałam ten wątek.... i trochę mnie zaniepokoił. Rozmawiałam wczoraj z hurtownia , od której biorę tą dachówkę i zagwarantowali mi to ... i nawet napisali na piśmie, że w przypadku jakichkolwiek wad tej dachówki, nie muszę jej odbierać. Zaryzykuję, a jeżeli się okaże że coś jest nie tak... to wymyślę coś innego :)

Gość Gosc_gość

w sumie to namieszałeś już kilka dni temu kiedy to czytałam w jakimś komentarzyku Twoja rozmowę z inną budującą. Przeczytałam ten wątek.... i trochę mnie zaniepokoił. Rozmawiałam wczoraj z hurtownia , od której biorę tą dachówkę i zagwarantowali mi to ... i nawet napisali na piśmie, że w przypadku jakichkolwiek wad tej dachówki, nie muszę jej odbierać. Zaryzykuję, a jeżeli się okaże że coś jest nie tak... to wymyślę coś innego :)

Tylko o to chodzi, że producent nie traktuje tej skazy jako wady i uparcie stoi przy swoim od 2006 roku, że są produkowane zgodnie z normą budowlaną :evil: