monia77w1 12.03.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Jaaaaaasnne!!!! To drugie miałaś w avatarku. Ale wiesz co w ogóle nie zauważyłam Twojego zniknięcia z NK? W sumie to tak mało ostatnio mnie NK interesuje, że mogłam coś przegapić. Jednak masz sklerozę Nawet na forum mnie pytałaś dlaczego usunęłam konto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 12.03.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Jednak masz sklerozę Nawet na forum mnie pytałaś dlaczego usunęłam konto. Czarno to widzę. Żeby to nie był w przyszłości Alzheimer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.03.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Jednak masz sklerozę Nawet na forum mnie pytałaś dlaczego usunęłam konto. Czarno to widzę. Żeby to nie był w przyszłości Alzheimer. Oby, oby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 12.03.2009 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Monia mam do Ciebie budowlane pytanko. Ile płaciłas za tyn zewnętrzny? I jaki to był. I ile za farbę? Chodzi mi o materiał i robociznę. A może masz kogoś niedrogiego do polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.03.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Edytko musiałabym dokładnie zerknąć w faktury ale to już jutro.Mam tynk Sto razem z ich siatką i klejami.Sto jest jedną z najdroższych firm ale jakosciowo jest super.Mamy tynk silikonowy i nawet jak ubródził się dysperbitem to zmył się.Jest barwiony w masie.A za robociznę płaciłam 5000 pln.W cenie było naciągnięcie siatki, jakies 170 m2 tynku i 55 mb tynku żywicznego plus 2 kominy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.03.2009 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Z tego co pamiętam to za siatkę, klej i tynk wyszło mi 29,29 netto ale nie jestem pewna.Sama siatka kosztowała coś ok. 4,20 netto. Kleje nie pamiętam.Jutro znajdę fakrurkę i sparwdzę dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.03.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Ja już się żegnam. Muszę jutro bardzo rano wstać. Buziaki dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 12.03.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Oj Monia byłabym Ci bardzo wdzięczna. Spokojnie, nie spiesz się. Co to znaczy barwiony w masie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 12.03.2009 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Ja już się żegnam. Muszę jutro bardzo rano wstać. Buziaki dziewczyny Dobrej nocki czekam do jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.03.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Oj Monia byłabym Ci bardzo wdzięczna. Spokojnie, nie spiesz się. Co to znaczy barwiony w masie? Jakby Ci to wytłumaczyć. Są tynki czyste bez żadnego koloru, które trzeba potem pomalowac farbą i są tynki kolorowe, wymieszane fabrycznie. Sto ma taki wybór kolorów, ze mozna dostać oczopląsu. Plusem na pewno jest to, ze kupując tynk jedną probkę naniesioną na styropian dostaje się gratis. Można też kupić próbki ale czym jasniejszy kolor tym droższa próbka. Ja kupiłam dwie za ok. 40 pln ale już za trzeci kolor chcieli 120 pln i wzięłam tynk w ciemno ale miałam straszne obawy, ze to nie to. Na cale szczęście się udało A jaki kolor planujesz Edytko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 13.03.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 ooo o tynkach to poczytam chetnie. dzien dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 13.03.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 tynki ......... u mnie to chyba za sto lat i ja też się witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 13.03.2009 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Dzień dobry... czyżby nikomu nie podobały się mebelki, które chciałabym kupić do salonu.... nikt nie doradza, nikt nic nie mówi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.03.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Ja tu się wetnę trochę, ale przeglądałam sobie twój dziennik i zaszokowała mnie cena twojej studni. My mamy studnię wierconą na ok. 10m i płaciliśmy za nią tylko 1000 zł. Nie wiem czym różni się wiercona od kopanej, ale cenowo to różnią się chyba diametralnie . Nie zastanawiałaś się nad wywierceniem studni. Nasza woda już jest po badaniach w Sanepidzie i wyszły bardzo dobre wyniki, ale po zagotowaniu i zalaniu herbaty, trochę taka mętna się robi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 13.03.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Dzień dobry... czyżby nikomu nie podobały się mebelki, które chciałabym kupić do salonu.... nikt nie doradza, nikt nic nie mówi.... Wiesz Glamciu... ja nie gustuje w bialych mebelkach (no chyba, że szklane fronty do kuchni )więc dlatego się nie wypowiadam. Zajrzałam jeszcze raz i jeżeli chodzi o kształt, to są fajne - proste - lubie prostote. Te stoliki też ciekawe. No cóż, ale na biały kolor osobiscie bym sie nie zdecydowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 13.03.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 A jaki kolor planujesz Edytko? Monia biorąc pod uwagę, że mam brązowe okna i dach, to najbardziej widzę elewacje w kolorze kremiku, takiego dość jasnego kremiku. Ale może jak zobaczę taka paletę barw, to jeszcze coś innego wpadnie mi w oko. Moniś, chciałabym abys podała mi koszt tynku, kleju i śiatki jaki poniosłaś do otynkowania 170 m. Chodzi mi tu o sam materiał. Już dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 13.03.2009 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Ja tu się wetnę trochę, ale przeglądałam sobie twój dziennik i zaszokowała mnie cena twojej studni. My mamy studnię wierconą na ok. 10m i płaciliśmy za nią tylko 1000 zł. Nie wiem czym różni się wiercona od kopanej, ale cenowo to różnią się chyba diametralnie . Nie zastanawiałaś się nad wywierceniem studni. Nasza woda już jest po badaniach w Sanepidzie i wyszły bardzo dobre wyniki, ale po zagotowaniu i zalaniu herbaty, trochę taka mętna się robi... Ja wybrałam najtańszą ofertę...dostałam też ofertę ...na 12 tyś. Niestety takie są ceny w Poznaniu i okolicy. Wiercona studnia nie nadaje się na naszym terenie... był inny facet od studni i mówił, że tutaj tylko kopana (szczerze mówiąc nie mam pojęcia od czego to zależy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.03.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 MKCafe z Bydgoszczy ściągała jakąś ekipę spod Poznania do wiercenia studni i płaciła za studnię jakieś 12 tys., ale ma odwiert na 100 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 13.03.2009 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Kasiu ja się nie wypowiadam na temat tycj mebelków bo tak generalnie nie podobają mi się białe meble w salonie moja żona juz robiłą takie próby z białymi meblami i nie wyglądało to najlepiej tzn??? co nie najlepiej wyglądało... mdło... Romuś konkrety, żebym nie popełniła błedów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 13.03.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 A tak swoją drogą, na odwiert powyżej 30m powinno sie mieć pozwolenie. Przynajmniej tak było w przypadku odwiertów pod pompę ciepła. Nie wiem czy do wody też to się tyczy. Ale to tak na marginesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts