GLAMOURMUM 13.03.2009 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 MKCafe z Bydgoszczy ściągała jakąś ekipę spod Poznania do wiercenia studni i płaciła za studnię jakieś 12 tys., ale ma odwiert na 100 m Pewne ekipy jak widzą kobietę to próbują naciągnąć. Jeden facet powiedział mi, że trzeba kopać ponad 40 metrów i wyszedł koszt 12 tyś. Kolejny , że woda jest blisko, ale ziemia jest beznadziejna i dużo roboty będzie...wycenił to na 6,5 tyś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.03.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 A tak swoją drogą, na odwiert powyżej 30m powinno sie mieć pozwolenie. Przynajmniej tak było w przypadku odwiertów pod pompę ciepła. Nie wiem czy do wody też to się tyczy. Ale to tak na marginesie Tak, na studnię głębszą niż 30m trzeba mieć pozwolenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 13.03.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Dzień dobry nie powiedziałam, wiśnia ze mnie. Kasiu, a ja zupełnie inaczej niz przedmówcy, bardzo lubię białe meble, szczególnie te na wysoki połysk. Te co pokazałaś są fajniusie. Do takich mebli musi być wszystko idealnie dobrane kolorystycznie, tzn. podłogi (mozaiki na przykład do tych mebli nie widzę ) i kolor ścian i w ogóle wnętrza muszą być dość nowoczesne. Powiem Ci, że ja też myślę o białych mebelkach, ale nie do salony, a do pokoju młodszej córy. I nawet już upatrzyłam jedne. System modułowy nowoczesny - RINGO. http://www.brw.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 13.03.2009 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 A tak swoją drogą, na odwiert powyżej 30m powinno sie mieć pozwolenie. Przynajmniej tak było w przypadku odwiertów pod pompę ciepła. Nie wiem czy do wody też to się tyczy. Ale to tak na marginesie Guzmanko ja miałam studnie w dokumentach o pozwolenie na budowę. Wuięc zgodę ze starostwa mam A czy trzeba składać osobno na takie pozwolenie to ja nie mam pojęcia. Takie rozwiązanie zaproponowało mi biuro projektowe, żeby tą sprawę załatwić od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 13.03.2009 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Kasiu ja się nie wypowiadam na temat tycj mebelków bo tak generalnie nie podobają mi się białe meble w salonie moja żona juz robiłą takie próby z białymi meblami i nie wyglądało to najlepiej tzn??? co nie najlepiej wyglądało... mdło... Romuś konkrety, żebym nie popełniła błedów chodzi o to że ja po prostu wolę ciemne meble w salonie białe meble kojarzą mi się z amerykańskimi serialami a ciemne , duże i ciężkie meble bardziej mi się podobają może kiedyś będę takie miał U mnie problem polega na tym,że mama białego, kudłatego psa...który zostawia mnóstwo białej sierści. Teraz mam komodę wenge i przeklinam dzień kiedy ja kupiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 13.03.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 A tak swoją drogą, na odwiert powyżej 30m powinno sie mieć pozwolenie. Przynajmniej tak było w przypadku odwiertów pod pompę ciepła. Nie wiem czy do wody też to się tyczy. Ale to tak na marginesie Guzmanko ja miałam studnie w dokumentach o pozwolenie na budowę. Wuięc zgodę ze starostwa mam A czy trzeba składać osobno na takie pozwolenie to ja nie mam pojęcia. Takie rozwiązanie zaproponowało mi biuro projektowe, żeby tą sprawę załatwić od razu Hmmm, my nie pomyśleliśmy o studni przy pozwoleniu na budowę. Glamurko to jest dobry pomysł, szkoda że nie wiedziałam o tym szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 13.03.2009 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Dzień dobry nie powiedziałam, wiśnia ze mnie. Kasiu, a ja zupełnie inaczej niz przedmówcy, bardzo lubię białe meble, szczególnie te na wysoki połysk. Te co pokazałaś są fajniusie. Do takich mebli musi być wszystko idealnie dobrane kolorystycznie, tzn. podłogi (mozaiki na przykład do tych mebli nie widzę ) i kolor ścian i w ogóle wnętrza muszą być dość nowoczesne. Powiem Ci, że ja też myślę o białych mebelkach, ale nie do salony, a do pokoju młodszej córy. I nawet już upatrzyłam jedne. System modułowy nowoczesny - RINGO. http://www.brw.com.pl/ Ja komodę chciałabym postawić w przedpokoju na tle ściany, która będzie z cegły z odzysku...taka stara pokruszona.. i chyba w salonie zrobię to samo... kominek tez ma delikatny motyw cegły...żeby wszystko tworzyło jakość. Podłoga będzie śmietankowa a panele w kolorze merbau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 13.03.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 ja to bym mogła tylko tańczyć takie np. passo doble, albo tango argentino, albo walc.......mmmmmm.........ale sie rozmarzyłam Aniu, a właściwie to w czym problem. zapisz sie na kurs tańca, przecież nie musisz chodzić z Jarkiem. Ja tez uwielbiam tańczyć. No patrz, znowu mamy coś wspólnego Ja już chodziłam dwa lata na kurs tańca, taki wiesz bez partnerów Fajnie było ale w pewnym momencie okazało się, że partner jest potrzebny I zrezygnowałam. Bo nie mam partnera hmm,nie mam partnera..??? A mąż??? Kompletny antytalent taneczny z totalnym brakiem chęci na tańce Doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 13.03.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Kochani, cudownie się z Wami rozmawia ale muszę już jechać do Sądu Trzymajcie kciuki trzymam bardzo mocno!!!!! daj znać jak poszło Daję znać .............. czekamy na wyrok - 26.03. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 13.03.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Heloł Edyś Mnie na NK juz dawno nie ma. Jakieś 3 miesiące już będzie. W pracy w miarę ale jutro mam ciężki dzień. Mam jutro parę ciężkich rozmów ale jak wszystko dobrze pójdzie to będą efekty mocno trzymam za ciebie kciuki.... może lepiej wypocznij...żebyś miała jutro dużo siły na "walkę" Już zaczynam powoli się przyzwyczajać do takiego trybu życia ale najgorsze jest to spowiadanie się przed przełożonym Robiłam to ostatnio jakieś 100 lat temu Powiem Wam po cichu, że mojemu przełożonemu mięknie rura i bardzo dobrze....większość facetów tak ma... a może on wymięka podd wpływem twojego uroku osobistego?? net mi siada i nie wiem czy wyśle ten post.... Glamcia on po prostu zrozumiał, ze o chemii owadobójczej gooooowno wie i ze jak nie będzie się mnie słuchał to goooowno będzie z tego. No i pięknie. O to chodziło Ale bądź czujna bo może się bać że jesteś bardziej kompetentna i odbierzesz mu stanowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 13.03.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Dzień dobry nie powiedziałam, wiśnia ze mnie. Kasiu, a ja zupełnie inaczej niz przedmówcy, bardzo lubię białe meble, szczególnie te na wysoki połysk. Te co pokazałaś są fajniusie. Do takich mebli musi być wszystko idealnie dobrane kolorystycznie, tzn. podłogi (mozaiki na przykład do tych mebli nie widzę ) i kolor ścian i w ogóle wnętrza muszą być dość nowoczesne. Powiem Ci, że ja też myślę o białych mebelkach, ale nie do salony, a do pokoju młodszej córy. I nawet już upatrzyłam jedne. System modułowy nowoczesny - RINGO. http://www.brw.com.pl/ Ja komodę chciałabym postawić w przedpokoju na tle ściany, która będzie z cegły z odzysku...taka stara pokruszona.. i chyba w salonie zrobię to samo... kominek tez ma delikatny motyw cegły...żeby wszystko tworzyło jakość. Podłoga będzie śmietankowa a panele w kolorze merbau. A gdzie będziesz miała ta śmietankową podłogę? A gdzie panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 13.03.2009 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Dzień dobry nie powiedziałam, wiśnia ze mnie. Kasiu, a ja zupełnie inaczej niz przedmówcy, bardzo lubię białe meble, szczególnie te na wysoki połysk. Te co pokazałaś są fajniusie. Do takich mebli musi być wszystko idealnie dobrane kolorystycznie, tzn. podłogi (mozaiki na przykład do tych mebli nie widzę ) i kolor ścian i w ogóle wnętrza muszą być dość nowoczesne. Powiem Ci, że ja też myślę o białych mebelkach, ale nie do salony, a do pokoju młodszej córy. I nawet już upatrzyłam jedne. System modułowy nowoczesny - RINGO. http://www.brw.com.pl/ Ja komodę chciałabym postawić w przedpokoju na tle ściany, która będzie z cegły z odzysku...taka stara pokruszona.. i chyba w salonie zrobię to samo... kominek tez ma delikatny motyw cegły...żeby wszystko tworzyło jakość. Podłoga będzie śmietankowa a panele w kolorze merbau. A gdzie będziesz miała ta śmietankową podłogę? A gdzie panele? śmietankowy gres będzie dookoła salonu i w kuchni a panele na środku salonu, gdzie stoi narożnik i pod stołem w jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 13.03.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Glamcia mi do tych białych mebli (jakbyś sie na nie zdecydowała) to bardziej pasuje nie śmietanka lecz jakiś odcień szarości, jakis taki nawet bardzo jasny. Bo biel mebli i kremik na podłodze może się co nieco gryżć, mimo, że super pasuje do paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 13.03.2009 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Glamcia mi do tych białych mebli (jakbyś sie na nie zdecydowała) to bardziej pasuje nie śmietanka lecz jakiś odcień szarości, jakis taki nawet bardzo jasny. Bo biel mebli i kremik na podłodze może się co nieco gryżć, mimo, że super pasuje do paneli. ale ten gres to bardziej wpada w biel niż w śmietanę. Na szarości t mój mąż sie na pewno nie zgodzi, bo nienawidzi takiego koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 13.03.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Glamcia mi do tych białych mebli (jakbyś sie na nie zdecydowała) to bardziej pasuje nie śmietanka lecz jakiś odcień szarości, jakis taki nawet bardzo jasny. Bo biel mebli i kremik na podłodze może się co nieco gryżć, mimo, że super pasuje do paneli. ale ten gres to bardziej wpada w biel niż w śmietanę. Na szarości t mój mąż sie na pewno nie zgodzi, bo nienawidzi takiego koloru Ale wiesz biel bieli nie równa. A wiesz może gdzie można te komody kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 13.03.2009 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Glamcia mi do tych białych mebli (jakbyś sie na nie zdecydowała) to bardziej pasuje nie śmietanka lecz jakiś odcień szarości, jakis taki nawet bardzo jasny. Bo biel mebli i kremik na podłodze może się co nieco gryżć, mimo, że super pasuje do paneli. ale ten gres to bardziej wpada w biel niż w śmietanę. Na szarości t mój mąż sie na pewno nie zgodzi, bo nienawidzi takiego koloru Ale wiesz biel bieli nie równa. A wiesz może gdzie można te komody kupić? przez allegro, ale siedziba jest w Wałbrzychu, niedaleko mieszkają moi rodzice. Także chyba wezmę jedną płytkę i pojadę oblukać jak to pasuje ale wiesz...przyszła mi jeszcze inna myśl do głowy... a może by płytki zrobić w ciemnej czekoladzie....zbliżone do blatu w kuchni.... a panele zrobić bardzo jasne......wręcz białe. Ostatnio widziałam panele w kolorze bambusa.... boskie...takie blade:) I wtedy na tej brązowej podłodze, biała komoda wyglądałaby lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 13.03.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 przez allegro, ale siedziba jest w Wałbrzychu, niedaleko mieszkają moi rodzice. Także chyba wezmę jedną płytkę i pojadę oblukać jak to pasuje No i to jest świetny pomysł. A znasz może stronę inter. tej firmy. To bym zobaczyła sobie gdzie maja dystrybucję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 13.03.2009 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Edytko te meble ringo dla córki do pokoju sa bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 13.03.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Edytko te meble ringo dla córki do pokoju sa bardzo ładne Naprawdę są niczego sobie. Widziałam je na żywca i córa też, i jesteśmy pod względem wizualnym na tak. Jest tylko małe ale....one są z BRW. A ta firma ponoć nie cieszy się dobrą opinią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.03.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Edytko te meble ringo dla córki do pokoju sa bardzo ładne Naprawdę są niczego sobie. Widziałam je na żywca i córa też, i jesteśmy pod względem wizualnym na tak. Jest tylko małe ale....one są z BRW. A ta firma ponoć nie cieszy się dobrą opinią. Mam z BRW komodę, witrynkę i biurko, które kiedyś stały w dużym, a w nowym domu stoją u góry w pokoju komputerowym i nie narzekam. Wiadomo, że nie jest to drewno, ale cena też przystępna. Poza tym mam meble w kuchni z BRW i też jestem zadowolona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts