anetina 09.09.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 skądś taką "bieganinę" znam z tym, że ja zawsze z najmłodszym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 09.09.2008 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 JAZDA BEZ TRZYMANKI.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 09.09.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Witaj glamourmum Nie zniechęcaj się papierkami, tak to już niestety jest, choć myślę, że jak zaczniesz dyskutować o zmianach w projekcie to szybciej czas Ci zleci. Ja kupilam działkę uzbrojoną (łącznie z kanalizą) a papierki ciągną się do dzisiaj. O ja naiwna, myślałam, że jak załatwię pozwolenie na budowę to już koniec. O nie....tak łatwo nie jest.....ale zapewniam Cię, że można się z tym oswoić i nawet do tego przyzwyczaić. Domek ładniutki, czekam na dalsze wieści a tymczasem z mojego doświadczenia powiem Ci tylko żebyś zwróciła uwagę na grubość wylewanej posadzki na piętrze. U mnie jest 8 cm i powiedzieli mi fachowcy, że nie polecają odkurzacza centralnego bo za cienka ta wylewka. Rura od odkurzacza( ta co idzie w podłodze) ma średnicę 5 cm i te 3 cm różnicy to ponoć za mało. Będę kibicować i zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 09.09.2008 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 Dzięki Aniu... takie słowa czynią cuda....działaja jak ukojenie. Jestem trochę niecierpliwa, bo na reszcie po 7 latach zaczyna sie spełniac moje marzenie, domek, ogródek, taras, dzieci i mój PIES! Zaraz sobie obejrzę Twój domek....a tak a-propos...to na reszcie ktoś z Poznania Dzięki za radę....z tym odkurzaczem. Dobrze że teraz wiem takie rzeczy, bo z odkurzacza na pewno nie zrezygnuję, a szkoda, gdyby była taka wtopa. Ja juz zmiany w projekcie mam omówione z biurem projektowym... jedyną barierą są te mapki, ale nie omieszkałam zadzwonić do Pana geodety...i zostałam poinformowana,że do piatku będą na 100%. HURAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 09.09.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 No to trzymam kciuki za mapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 09.09.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2008 a odnośnie odkurzacza centralnego? naprawdę jest sens jego istnienia? co prawda wykładzin nigdzie nie planuję jedynie po malutkim dywaniku w każdym pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 10.09.2008 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Problem polega na psie...., który jest kudłaty i wyglada jak mały NIEDZWIEDZ.Codziennie odkurzam jego "włosy", puchowe "włosy".Co chwilę mam pełen odkurzacz, na 50 metrowym mieszkaniu.Już się boję pomyśleć co sie będzie dziać an 140 metrach.Nie chcę dopuszczać do tego,że nie będę go wpuszczała do domu - bo serce by mu pękło. Jest duży..( będzie jeszcze większy) , ale jeest strasznym pieszczochem.I nie wyobrażam sobie go na dworze w budzie....chociaz rozwiązałoby to wiele problemów.Myślę,że taki odkurzacz rozwiąże problem.... w sumie jeden z wielu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 10.09.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 no chyba że jest pies (kudłaty) czy dziecko z alergią ale tak do domu, gdzie wykładzin nie ma, dywaniki ewentualnie są małe - to nie ma chyba sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 10.09.2008 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 właśnie się zastanawiam czy u dzieciaków w pokojach nie zrobić wykładzin.... Moje dzieci cały czas leżą na podłodze, Marcel układa samochody a Laura lalki Poly. Hmm, mam 100 pomysłów na minutę...i co teraz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 10.09.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 hmm.tam nie było logo firmy, tylko jakiś adres z Krakowa kto zrobi kominki według tych wzorów. Wolałam się nie narażać tej firmie i zakleiłam adres. Ale może żeby się nie narażać to po prostu odkryję albo obetnę ten kawałek. Widziałam u kilku osób podobne kominki z adresem www, może go po prostu wpiszę. Po coś ten adres dali - właśnie po to by w razie skopiowania i użycia gdzięś było widać kto jest ich autorem - usuwając podpis wskazujesz na to że Ty nim jesteś (nawet jeśli to nie było twoim zamiarem to tak to potraktują) i to jest równoważne z kradzieżą. A tak poza tym to te kominki są ze strony kominki.net Ja wiem że mam trochę bzika na punkcie zachowania praw w internecie - mi nie chodzi o to że mnie drażni że ktoś je łamie - bardziej mnie drażnią ludzie którzy potem ścigają za ich łamanie. To jest część właśnie mojej dodatkowej pracy - wiem na jakie durne pomysły potrafią wpaść "obrońcy praw autorskich" bo wielokrotnie miałam z nimi do czynienia - dlatego wolę ostrzegać za w czasu. Myślę że to tyle jeśli chodzi o ten temat - zrobisz jak uważasz ------------------------------------- Poza tym to uwielbiam ogromne psy misie-maskotki (sama bym takiego chciała ale moja druga połowa już zaplanowała jakie psy będziemy mieć i wolę już w to nie ingerować :] ). A wracając do spraw ogólno-budowlanych. Ja odkurzacz centralny chce mieć. Przynajmniej nie ma biegania z całym tym sprzętem, wyciągania go z "niewiadomo skąd", przepinania itp. Wkurza mnie ta zabawa już na 60m a co dopiero na 140. A wykładziny? A jak dziecko czymś je zaleje? Albo pobrudzi? Strasznie łapią wszystkiego rodzaju paskudztwa i nie wiem czy jak masz ogrzewanie podłogowe to czy w ogóle je można mieć (a wolę takie niż kaloryfery bo jest zdrowsze - chociaż fakt że strasznie uciążliwe w chwili gdy się popsuje ale nie ma rzeczy doskonałych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 10.09.2008 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 och, dzięki..przypomniałaś mi o tych zdjęciach kominków - zaraz sie tym zajmę. Dla pewności wpiszę adres www jaki widnieje u większości forumowiczów.Masz rację tutaj całkowitą i wcale nie odebrałam tego, jako złośliwość. Dziękuję ,że o tym wspomniałaś, bo miałam sie tym zająć wczoraj. Ja chcę mieć ogrzewanie podłogowe na dole w salonie , w kuchni i łazience i w łazience na pietrze. W pozostałych pomieszczeniach będą kaloryfery. Pomijam już fakt wyglądu i zdrowia.... ale zwykłe kaloryfery sa tańsze. Mój piesio jest na prawdę kochany, chceiliśmy goldena, ale byliśmy w Zakopanym i baca szedł utopić 3 szczeniaki....od razu wzięłam jednego dla siebie a pozostali znajomi podzielili się pozostałymi pieskami.Do dzisiaj nie żałuję że go zabraliśmy, świetnie bawi sie z dziećmi, a zwłaszcza z młodszym - traktuje go na równi, jak szczeniaka. Pomimo swoich gabarytów , jest on jeszcze młodym psem - ma 9 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 10.09.2008 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 moje miłe Panie..... w najbliższym czasie...chyba dokładnie jutro zamierzam wygrać 13 000 000 w toto lotka. Robię listę która ile potzrebuję.. Oczywiście podatki dzielimy an ilość chętnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.09.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Witaj Glamurku!!! Bardzo dziekuję za wklejenie fotek podłóg, są śliczne i jedne i drugie. Sam miałabym problem z wyborem, bo obie ładne. A tak w ogóle świetne inspiracje wklejasz. Kominki super i tu wersja nr. 1 najbardziej mi przypadła do gustu. Aaaaa... z podziału forsy z totka chyba nici. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 10.09.2008 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Ale mnie zmartffffiłaś tym toto-lotkiem... co się stało ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 10.09.2008 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Dzięki za pochwałę... Mi również podoba sie kominek nr 1 , chociaż jeszcze podoba mi się 3. Ściana na której jest kominek jest dłuższa i można by ją było wykorzystać całą.. i tutaj właśnie jakies podświetlane półeczki tudzież inne bajery.... W kominkach chciałabym zrobić obudowę grafitową,taki jak w kuchni....., żeby nawiązać do kuchni... będzie to jedna przestrzeń, więc mogłoby to fajnie wygladać.. Ale mam tyle pomysłów....a mury jeszcze nie rosną. Zdaję sobie sprawę z tego,ze wszystkie pomysły rodzą się,jak juz sie widzi pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.09.2008 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Ale mnie zmartffffiłeś tym toto-lotkiem... co się stało ?? Sooooorki...pomyliło mi się. 9 mln nie padło, a Tobie chodzi przecież o 13. W takim razie zapisuję się na listę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.09.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Co prawda jeszcze nie budujesz, ale przecież trzeba już na tym etapie przynajmniej w małym stopniu wiedzieć gdzie co się chce mieć. Tym bardziej, że koncepcja zmienia się w zależności jak zawieje wiatr. Wklejaj jak najwięcej inspiracji, będą przykładem dla innych potrzebujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 10.09.2008 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 A ty już mieszkasz, budujesz, czy urządzasz...niestety nie widzę twojego dzienniczka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.09.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 A ty już mieszkasz, budujesz, czy urządzasz... niestety nie widzę twojego dzienniczka... Już wybudowałam, a teraz wykańczam (siebie też) Jestem na etapie ocieplania poddasza i układania glazury, tzn. dopiero te prace się zaczną. Nie mam dzienniczka, ale prowadzę galerię, o tu: http://forum.muratordom.pl/edmar70-i-jej-wdzieczny-m07,t115590-1200.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 10.09.2008 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 ...ojej... ale ja kiedyś byłam napalona na ten projekt.Bardzo mi się podobaDomek wygląda wyjątkowo pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts