wodzu1 23.04.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Hajka, Obejrzałem wizualkę łazienki, Wzorki sa nawet ciekawe, tylko mnie też sie wydaje że moze być za ciemno, Moze zamiast czarnego coś z grafitu lub szarości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.04.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 dzień dobry Glamcia dla mnie za ciemno w pierwszej chwili myślałam że to tylko czarno-biały szkic do tych intensywnych eków przy lustrze dałabym jakieś jaśniejsza gładkie kafle bo te białe sa dosyć wyraziste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 23.04.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Wykonawca zaskoczył mnie jednym tekstem na temat sufitów - Pani Kasi tam gdzie będzie obniżany sufit - tynku nie nakładamy, bo szkoda Pani pieniędzy. . Pani Kasia to niech sobie ten tynk rzuci na sufit , myślałem tak samo ale po dojściu do wniosku że to różnica kilkudziesieciu złotych jednak narzuciłem tynk. Pop pierwsze aby zakryć dziury w których może gnieździć się robactwo wszelakie, po drugie aby wiatry miały ograniczone możliwości wiania przez lampki sufitowe co powoduje powstawanie ciemnych miejsc. No o po trzecie jakby mi się odwidziały kiedyś konstrukcje sufitowe to można je zwalić a sufit pomalować. Wątpię czy ktoś by chciał tynkować w czasie zamieszkiwania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 23.04.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Jest tak jak mówisz - za ciemno i za dużo tych dekorów przy umywalce. Wodzu1 ma rację - może szarości, albo zmniejszyć ilość czarnych płytek, zamienić je na białe... Nie wiem, ale pewne jest, że dekorów musi być mniej - według mnie oczywiście! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.04.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Za dużo tych esów floresów -znaczy się dekorów, a dekory biją mocno po kieszeni Daj zdecydowanie więcej białych i bez dekorów, a czarnymi i dekorami rozbijaj biel gdzieniegdzie. Może daj czarną podłogę - wtedy się kontrast odwróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 23.04.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Dokładnie - za dużo dekorów. Lepiej dać gładkie ściany a dekor wprowadzić pasem np. przy lustrze, prysznicu... pomyśl o tym. A jak zależy Tobie na jasnej łazience to daj więcej bieli. Ta wygląda na bardzo czarną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 23.04.2009 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Problem polega na tym, że mi się ta łazienka też mało podoba... dosyć, że jest niewielka to jeszcze tyle ciemnych kafli.... chyba podeślę Pani architekt ze sklepu Wasze uwagi i dołączę jeszcze kilka moich.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 23.04.2009 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Za dużo tych esów floresów -znaczy się dekorów, a dekory biją mocno po kieszeni Daj zdecydowanie więcej białych i bez dekorów, a czarnymi i dekorami rozbijaj biel gdzieniegdzie. Może daj czarną podłogę - wtedy się kontrast odwróci. Nie ma sie co dziwić, że tutaj tyle dekorów....w końcu Pani architekt ma procent od sprzedaży.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.04.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Za dużo tych esów floresów -znaczy się dekorów, a dekory biją mocno po kieszeni Daj zdecydowanie więcej białych i bez dekorów, a czarnymi i dekorami rozbijaj biel gdzieniegdzie. Może daj czarną podłogę - wtedy się kontrast odwróci. Nie ma sie co dziwić, że tutaj tyle dekorów....w końcu Pani architekt ma procent od sprzedaży.. No to wszystko wyjaśnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 23.04.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 KUPUJĘ WIĘŹBĘ DACHOWĄ ZA 610 ZŁ NETTO ZAINTERESOWANYM PODAM NAMIARY NA PRIVA Czyżbyś kupowała gdzieś przy Góreckiej. ja tam wyśledziłam najtańsze drewno. Warto też u nich pomyślec o parkiecie a nawet o egzotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 23.04.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Jak lazienka jest mala, to rzeczywiście trzeba ja rozjaśnic kolorami-jasnymi.Hmm, jeżeli chodzi o esy-floresy-to co za duzo to nie zdrowo. I osobiście chyba bym nie mieszała płytek biało-czarnych esofloresów z czarno-czarnymi esofloresami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 23.04.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Mi najbardziej nie lezy ten dekor czarno biały. tak mi sie podoba nawet cala czarna-odpowiednio oświetlona doświetlona bedzie super, tylko te czarno biale kafle nie teges Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 23.04.2009 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 No i mamy problem...bo mój mąż jest oczarowany łazienką.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.04.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 No i mamy problem...bo mój mąż jest oczarowany łazienką.... Może jest na takim etapie, że byłby oczarowany każdą wizualizacją łazienki, bo widzi przestrzennie Waszą ? Ja Tyż tak miałem i mi przeszło, dopóki innych wizualek nie zobaczyłem. Ten typ (znaczy się facet) tak ma - się mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 23.04.2009 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 No i mamy problem...bo mój mąż jest oczarowany łazienką.... Może jest na takim etapie, że byłby oczarowany każdą wizualizacją łazienki, bo widzi przestrzennie Waszą ? Ja Tyż tak miałem i mi przeszło, dopóki innych wizualek nie zobaczyłem. Ten typ (znaczy się facet) tak ma - się mówi. właśnie wzięłam na to poprawkę... Jadę na działkę, pomacham Twoim majstrom..., ostatnio lubię jeździć pzrez Szczepankowo- Tulce, bo obserwuję elewację...i robię pstryk..pstryk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.04.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 No i mamy problem...bo mój mąż jest oczarowany łazienką.... Może jest na takim etapie, że byłby oczarowany każdą wizualizacją łazienki, bo widzi przestrzennie Waszą ? Ja Tyż tak miałem i mi przeszło, dopóki innych wizualek nie zobaczyłem. Ten typ (znaczy się facet) tak ma - się mówi. właśnie wzięłam na to poprawkę... Jadę na działkę, pomacham Twoim majstrom..., ostatnio lubię jeździć pzrez Szczepankowo- Tulce, bo obserwuję elewację...i robię pstryk..pstryk... Przed Szkołą na Szczepankowie skręć w lewo i potem na rondku w prawo w Rodawską i tam masz co pstrykać. Mojej żonce i mi tez podoba się elewacja tego domku I po prawej z frontem od Rodawskiej A swoją drogą - dzisiaj po obiadku czyli cos kolo 17.00 będę na budowie kłócił się z żonką o parapety wewnętrzne. Mi się podobają 3cm grubości konglomerat Botticino, a mojej Santa Anna 2cm Jakby co to nie wzywajcie Policji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 23.04.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Może komentarz trochę z boku ale zastanów sie na kolorem płytek. Posiadam niebieską łazienke - dosłownie i w przenośni. Połowa płytek ciemno niebieskich, podłoga ciemny granat, góra jasne płytki z poświatą niebieską. Do tego niebieski kibelek, umywalka i wanna (ciekawe co ?). Niemniej po 7 latach mieszkania mogę powiedzieć jedno: - jest ciemno. Jak miałem tylko światło nad lustrem to było ciemno (jak nie powiem gdzie), dpiero po zamontowaniu górnego światła sie poprawiło. - do ciemnych płytek raczej zalecane są jasne fugi, jednakże one się brudzą szybko i po paru latach nie wygląda to najszczęśliwiej. - na umywalce i wannie cholernie widać zacieki z kamienia (tu ma znaczenie jakość wody). Oczywiście można wycierać za każdym razem ale ale . Zresztą podejrzewam, że niewielu jest desperados, którzy montują kolorową armaturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 23.04.2009 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam, Z autopsji mogę dordadzić - broń Boże ciemne kafle na podłodze i wokół umywalki - widać na nich każdą kroplę wody. Umyjesz ręcę - i już masz robotę ... no chyba, że nie będziesz zwracała na to uwagi ... (ja niestety mam świra na tym punkcie i po każdym wchodzę do łazienki i wycieram podłogę ) A poza tym płytki śliczne - faktycznie pomyślałabym jedynie nad ilością dekorów Pozdrawiam. PS. Dostałam wycenę z Oknoplastu z Gniezna (49 tys. z bramą garażową + osobno drzwi wejściowe z bocznym doświetleniem ok. 5800; okien mam dużo: piwnica, parter i poddasze plus dwa razy ogromne drzwi tarasowe, w tym jedne przesuwane). Bramę garażową wycenili mi na 5618,00 z montażem - czy to dużo ? Jak tobie wycenili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 23.04.2009 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam, Z autopsji mogę dordadzić - broń Boże ciemne kafle na podłodze i wokół umywalki - widać na nich każdą kroplę wody. Umyjesz ręcę - i już masz robotę ... no chyba, że nie będziesz zwracała na to uwagi ... (ja niestety mam świra na tym punkcie i po każdym wchodzę do łazienki i wycieram podłogę ) A poza tym płytki śliczne - faktycznie pomyślałabym jedynie nad ilością dekorów Pozdrawiam. PS. Dostałam wycenę z Oknoplastu z Gniezna (49 tys. z bramą garażową + osobno drzwi wejściowe z bocznym doświetleniem ok. 5800; okien mam dużo: piwnica, parter i poddasze plus dwa razy ogromne drzwi tarasowe, w tym jedne przesuwane). Bramę garażową wycenili mi na 5618,00 z montażem - czy to dużo ? Jak tobie wycenili ? Jaki Ty masz dom, ze na 49 tyś ci okna wycenili. Ja za wszystkie okna zapłaciłam 16 tyś... Mycha zakładaj dziennik...w tej chwili .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.04.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 (ja niestety mam świra na tym punkcie i po każdym wchodzę do łazienki i wycieram podłogę ) Skąd ja to znam... hm No właśnie moja żoneczka zawsze to robi i nawet ciemnych płytek w łazience nie mamy - oczywiście zawsze mnie to irytuje, bo przecież to tylko woda i wyschnie. PS. Dostałam wycenę z Oknoplastu z Gniezna (49 tys. z bramą garażową + osobno drzwi wejściowe z bocznym doświetleniem ok. 5800; okien mam dużo: piwnica, parter i poddasze plus dwa razy ogromne drzwi tarasowe, w tym jedne przesuwane). Bramę garażową wycenili mi na 5618,00 z montażem - czy to dużo ? Jak tobie wycenili ? Ja miałem wycenę na okna z roletami - na parterze wszystkie z roletami elektrycznymi łącznie z automatyką na prawie 30 tys. Wycena Oknoplast Górecka w Poznaniu. Okna montowane były na początku grudnia. Brama Normstahla Euroflair z napędem i innymi dodatkami będzie mnie kosztować 8200 brutto z montażem. Brama zamówiona - montaż pod koniec maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts