Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZENOBIA G1 I CAŁA NASZA RODZINKA-KOMENTARZE..:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wykonawca zaskoczył mnie jednym tekstem na temat sufitów - Pani Kasi tam gdzie będzie obniżany sufit - tynku nie nakładamy, bo szkoda Pani pieniędzy. .

Pani Kasia to niech sobie ten tynk rzuci na sufit :) , myślałem tak samo ale po dojściu do wniosku że to różnica kilkudziesieciu złotych jednak narzuciłem tynk.

Pop pierwsze aby zakryć dziury w których może gnieździć się robactwo wszelakie, po drugie aby wiatry miały ograniczone możliwości wiania przez lampki sufitowe co powoduje powstawanie ciemnych miejsc. No o po trzecie jakby mi się odwidziały kiedyś konstrukcje sufitowe to można je zwalić a sufit pomalować.

Wątpię czy ktoś by chciał tynkować w czasie zamieszkiwania...

Jest tak jak mówisz - za ciemno i za dużo tych dekorów przy umywalce. Wodzu1 ma rację - może szarości, albo zmniejszyć ilość czarnych płytek, zamienić je na białe... :roll: Nie wiem, ale pewne jest, że dekorów musi być mniej - według mnie oczywiście!

Gość Gosc_gość

Za dużo tych esów floresów -znaczy się dekorów, a dekory biją mocno po kieszeni :roll:

Daj zdecydowanie więcej białych i bez dekorów, a czarnymi i dekorami rozbijaj biel gdzieniegdzie.

Może daj czarną podłogę - wtedy się kontrast odwróci. :roll:

Gość justyna_m

Dokładnie - za dużo dekorów. Lepiej dać gładkie ściany a dekor wprowadzić pasem np. przy lustrze, prysznicu... pomyśl o tym.

A jak zależy Tobie na jasnej łazience to daj więcej bieli. Ta wygląda na bardzo czarną.

Za dużo tych esów floresów -znaczy się dekorów, a dekory biją mocno po kieszeni :roll:

Daj zdecydowanie więcej białych i bez dekorów, a czarnymi i dekorami rozbijaj biel gdzieniegdzie.

Nie ma sie co dziwić, że tutaj tyle dekorów....w końcu Pani architekt ma procent od sprzedaży..;)

Gość Gosc_gość

Nie ma sie co dziwić, że tutaj tyle dekorów....w końcu Pani architekt ma procent od sprzedaży..;)

No to wszystko wyjaśnia :roll:

Gość Gosc_gość
No i mamy problem...bo mój mąż jest oczarowany łazienką.... :roll:

Może jest na takim etapie, że byłby oczarowany każdą wizualizacją łazienki, bo widzi przestrzennie Waszą ? :roll:

Ja Tyż tak miałem i mi przeszło, dopóki innych wizualek nie zobaczyłem. :roll:

Ten typ (znaczy się facet) tak ma - się mówi. :lol: :wink:

Może jest na takim etapie, że byłby oczarowany każdą wizualizacją łazienki, bo widzi przestrzennie Waszą ? :roll:

właśnie wzięłam na to poprawkę...

Jadę na działkę, pomacham Twoim majstrom...:), ostatnio lubię jeździć pzrez Szczepankowo- Tulce, bo obserwuję elewację...i robię pstryk..pstryk... :)

Gość Gosc_gość

właśnie wzięłam na to poprawkę...

Jadę na działkę, pomacham Twoim majstrom...:), ostatnio lubię jeździć pzrez Szczepankowo- Tulce, bo obserwuję elewację...i robię pstryk..pstryk... :)

Przed Szkołą na Szczepankowie skręć w lewo i potem na rondku w prawo w Rodawską i tam masz co pstrykać. :wink:

Mojej żonce i mi tez podoba się elewacja tego domku I po prawej z frontem od Rodawskiej 8)

A swoją drogą - dzisiaj po obiadku czyli cos kolo 17.00 będę na budowie kłócił się z żonką o parapety wewnętrzne. :lol:

Mi się podobają 3cm grubości konglomerat Botticino, a mojej Santa Anna 2cm :roll: :wink:

Jakby co to nie wzywajcie Policji. :lol:

Może komentarz trochę z boku ale zastanów sie na kolorem płytek.

Posiadam niebieską łazienke - dosłownie i w przenośni. Połowa płytek ciemno niebieskich, podłoga ciemny granat, góra jasne płytki z poświatą niebieską. Do tego niebieski kibelek, umywalka i wanna (ciekawe co :wink: ?).

Niemniej po 7 latach mieszkania mogę powiedzieć jedno:

- jest ciemno. Jak miałem tylko światło nad lustrem to było ciemno (jak nie powiem gdzie), dpiero po zamontowaniu górnego światła sie poprawiło.

- do ciemnych płytek raczej zalecane są jasne fugi, jednakże one się brudzą szybko i po paru latach nie wygląda to najszczęśliwiej.

- na umywalce i wannie cholernie widać zacieki z kamienia (tu ma znaczenie jakość wody). Oczywiście można wycierać za każdym razem ale ale :-?. Zresztą podejrzewam, że niewielu jest desperados, którzy montują kolorową armaturę :roll:

Witam,

Z autopsji mogę dordadzić - broń Boże ciemne kafle na podłodze i wokół umywalki - widać na nich każdą kroplę wody. Umyjesz ręcę - i już masz robotę :roll: ... no chyba, że nie będziesz zwracała na to uwagi ... (ja niestety mam świra na tym punkcie i po każdym wchodzę do łazienki i wycieram podłogę :roll: )

A poza tym płytki śliczne - faktycznie pomyślałabym jedynie nad ilością dekorów :)

Pozdrawiam.

PS. Dostałam wycenę z Oknoplastu z Gniezna (49 tys. z bramą garażową + osobno drzwi wejściowe z bocznym doświetleniem ok. 5800; okien mam dużo: piwnica, parter i poddasze plus dwa razy ogromne drzwi tarasowe, w tym jedne przesuwane). Bramę garażową wycenili mi na 5618,00 z montażem - czy to dużo ? Jak tobie wycenili ?

:) :) :)

Witam,

Z autopsji mogę dordadzić - broń Boże ciemne kafle na podłodze i wokół umywalki - widać na nich każdą kroplę wody. Umyjesz ręcę - i już masz robotę :roll: ... no chyba, że nie będziesz zwracała na to uwagi ... (ja niestety mam świra na tym punkcie i po każdym wchodzę do łazienki i wycieram podłogę :roll: )

A poza tym płytki śliczne - faktycznie pomyślałabym jedynie nad ilością dekorów :)

Pozdrawiam.

PS. Dostałam wycenę z Oknoplastu z Gniezna (49 tys. z bramą garażową + osobno drzwi wejściowe z bocznym doświetleniem ok. 5800; okien mam dużo: piwnica, parter i poddasze plus dwa razy ogromne drzwi tarasowe, w tym jedne przesuwane). Bramę garażową wycenili mi na 5618,00 z montażem - czy to dużo ? Jak tobie wycenili ?

Jaki Ty masz dom, ze na 49 tyś ci okna wycenili. Ja za wszystkie okna zapłaciłam 16 tyś...

Mycha zakładaj dziennik...w tej chwili ....

Gość Gosc_gość
(ja niestety mam świra na tym punkcie i po każdym wchodzę do łazienki i wycieram podłogę :roll: )

Skąd ja to znam... hm :roll:

No właśnie moja żoneczka zawsze to robi i nawet ciemnych płytek w łazience nie mamy - oczywiście zawsze mnie to irytuje, bo przecież to tylko woda i wyschnie. :-?

Ja miałem wycenę na okna z roletami - na parterze wszystkie z roletami elektrycznymi łącznie z automatyką na prawie 30 tys. Wycena Oknoplast Górecka w Poznaniu. Okna montowane były na początku grudnia.

Brama Normstahla Euroflair z napędem i innymi dodatkami będzie mnie kosztować 8200 brutto z montażem. Brama zamówiona - montaż pod koniec maja. :p