Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZENOBIA G1 I CAŁA NASZA RODZINKA-KOMENTARZE..:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no to jezdem.... zadam jedno pytanie - i proszę mnie nie bić jeśli już ono padło... ale co to jest 1 i dlaczego jeśli 1 to wiatrołap jak zakładam nie da się z niego przejść bezpośrednio do domu ino trzeba latać na okrętkę przez 4? i co to jest 4? i moim zdaniem Tv w tej pozycji odpada, bo jedynym obiektrm któremu się go będzie znakomicie oglądało to kominek pospołu z oknem...:-? i mam jeszcze pytanie - jaką masz odległość od ściany od ściany na której ma stać TV do ściany zewnętzrnej prawej - czyli do tej za stołem jadalnianym?

bo jeśli sporo.... to jest jedno wyjście... :wink:

a rzuć okiem na nowy układ...

zaraz podam ci wymiary.... muszę wejść na stronkę biura projektowego

no to jezdem.... zadam jedno pytanie - i proszę mnie nie bić jeśli już ono padło... ale co to jest 1 i dlaczego jeśli 1 to wiatrołap jak zakładam nie da się z niego przejść bezpośrednio do domu ino trzeba latać na okrętkę przez 4? i co to jest 4? i moim zdaniem Tv w tej pozycji odpada, bo jedynym obiektrm któremu się go będzie znakomicie oglądało to kominek pospołu z oknem...:-? i mam jeszcze pytanie - jaką masz odległość od ściany od ściany na której ma stać TV do ściany zewnętzrnej prawej - czyli do tej za stołem jadalnianym?

hm... nowy układ wydaje mi się najsensowniejszy... chyba nawet lepszy od tego co miałam zaproponować...

Kachna - ale to ma sens... żeby dobrze ustawić ściany trzeba choć mniej więcej wiedzieć, gdzie będzie stał narożnik, TV czy kominek... :lol:

hm... nowy układ wydaje mi się najsensowniejszy... chyba nawet lepszy od tego co miałam zaproponować...

Kachna - ale to ma sens... żeby dobrze ustawić ściany trzeba choć mniej więcej wiedzieć, gdzie będzie stał narożnik, TV czy kominek... :lol:

ale napisz koniecznie co miałaś zaproponować... :oops:

Witam,to i ja sobie pozwolę dorzucić swoje 3 grosze :wink: ta ostatnia wersja (z 19.51)_ jest najlepszejsza :wink: ,ja również we wcześniejszych miałam wątpliwości co do lokalizacji tv ,a teraz jest idealnie,sama w swoim projekcie sporo się namęczyłam żeby osiągnąć cel,którym była w zależności od nastroju ,możliwość podziwiania jednocześnie widoków za oknem,płomienia w kominku i telewizora(przy założeniu ze kominek jest w innym miejscu niż tv) udało się-suuuper

ps.Bo to już na etapie fundamentów jest baaardzo ważne,teraz już to wiem i jest pare rzeczy które u siebie zrobiłabym inaczej gdybym posiadała tę tajemną wiedze wcześniej :lol: :wink:

Witam,to i ja sobie pozwolę dorzucić swoje 3 grosze :wink: ta ostatnia wersja jest najlepszejsza :wink: ,we wcześniejszych miałam wątpliwości co do lokalizacji tv ,a teraz jest idealnie,sama w swoim projekcie sporo się namęczyłam żeby osiągnąć cel,którym była w zależności od nastroju ,możliwość podziwiania jednocześnie widoków za oknem,płomienia w kominku i telewizora(przy założeniu ze kominek jest w innym miejscu niż tv) Tobie się to udało-suuuper

Dziękuję ci bardzo... i witam Cię serdecznie w moich skromnych progach.

Mi ten układ chyba tez najbardziej odpowiada, ale jestem jeszcze bardzo ciekawa co wymyśli nitubaga

No niech wam będzie....

a co to jest 7? korytarzyk jakiś czy co?

aktualny układ to post z godziny 18:51

Jessu -już jestem zmęczona :) .. czyli ktory? ten?:

(nie wiem, bo u mnie w muratorze to jakieś inne godziny są :wink: ):

http://images27.fotosik.pl/293/3b24df2ee430dc05.gif

tak, kachna ..właśnie ten..:)

ale tu nie ma spiżarni -a pisałaś, ze Ci bardzo na niej zależy... tak w ogóle to nie wiem czemu odpadł układ zaprojektowany przez biuro projektowe? :roll:

...też prawda, ale moze da się wcisnąc spiżarkę pod schodami?

spiżarka to właśnie to pomieszczenie pod schodami :)

Nie wiem czemu odpadł i czy wogóle odpadł... bardziej mi sie podoba ten nowy układ...ze względu na ułożenie kuchni. Mam nadzieję, ze nie będzie problemu i da sie jednak wprowadzić te zmiany :)