Gość Gosc_gość 10.06.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 widze, że w tym wątku jest najwięcej aktywnych, więc pytam jeszcze tutaj, czy 3,2 tys brutto za komin schiedla rondo plus (fi 20, z wentylacją, wys. komina 6,6 m) do dobra cena, czy szukać innego? Glamurki lepiej nie pytaj, bo jak Ci powie swoją cenę za komin to usiądziesz. Ona buduje dom prawie za darmo Jako że wątek Glamurki dot komentarzy jest prawie wątkiem ogólnym, więc tylko dodam wczoraj mąż wpadł wczoraj na Twój dziennik i zachwycał się czystością w trakcie budowy. Faktycznie godna zachwytu. A czy Wy przypadkiem nie macie kominów Plewa? Jeszcze zainteresowały mnie kominy wentylacyjne, bo chyba były w bloczków silk/ytong? Tak super czysto to niestety nie jest - starałem się nie robić zdjęć bałaganu Mam komin Plewa, ale ciężko mi coś o nim powiedzieć, bo ten komin był kupowany przez Generalnego Wykonawcę i nie wiem ile sam komin kosztował. O kominach Plewa czytałem same dobre rzeczy więc akceptowałem wybór wykonawcy. Kominy wentylacyjne i do kotła gazowego gdzie wpuszczą specjalny komin jest z Silki. Też niestety nie wiem ile taki pustaczek wentylacyjny kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 10.06.2009 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 widze, że w tym wątku jest najwięcej aktywnych, więc pytam jeszcze tutaj, czy 3,2 tys brutto za komin schiedla rondo plus (fi 20, z wentylacją, wys. komina 6,6 m) do dobra cena, czy szukać innego? cześć kochani. Miałam trochę do załatwienia w poznańskich urzędach...a sami wiecie...ile to wszystko trwa. Ja kupowałam komin systemowy z firmy CRH - fi 20 - 8 metrowy za 2262,02/ 1 szt brutto. Nie znam tej firmy,a le facet, który będzie nam robić kominek powiedział,że pierwszy raz spotyka sie z takim kominem.... i że jego zdaniem(25 letnie doświadczenie w branży) powiedział,że solidnie wykonany, że super, bo jest z cegły ceramincznej (nie kermazytowej-jak większość). Krzysiu ocena na temat mojego budowania - w Twoich ustach - brzmi jak KOMPLEMENT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 10.06.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 widze, że w tym wątku jest najwięcej aktywnych, więc pytam jeszcze tutaj, czy 3,2 tys brutto za komin schiedla rondo plus (fi 20, z wentylacją, wys. komina 6,6 m) do dobra cena, czy szukać innego? cześć kochani. Miałam trochę do załatwienia w poznańskich urzędach...a sami wiecie...ile to wszystko trwa. Ja kupowałam komin systemowy z firmy CRH - fi 20 - 8 metrowy za 2262,02/ 1 szt brutto. Nie znam tej firmy,a le facet, który będzie nam robić kominek powiedział,że pierwszy raz spotyka sie z takim kominem.... i że jego zdaniem(25 letnie doświadczenie w branży) powiedział,że solidnie wykonany, że super, bo jest z cegły ceramincznej (nie kermazytowej-jak większość). Krzysiu ocena na temat mojego budowania - w Twoich ustach - brzmi jak KOMPLEMENT Dokładnie ten sam oglądam właśnie na allegro, choć cena wycosi 2680. A wytłumaczył w czym tkwi "lepszość" obudowy ceramicznej od keramzytowej? (dla mnie laika to mogę ocenić który ładniejszy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 10.06.2009 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 widze, że w tym wątku jest najwięcej aktywnych, więc pytam jeszcze tutaj, czy 3,2 tys brutto za komin schiedla rondo plus (fi 20, z wentylacją, wys. komina 6,6 m) do dobra cena, czy szukać innego? cześć kochani. Miałam trochę do załatwienia w poznańskich urzędach...a sami wiecie...ile to wszystko trwa. Ja kupowałam komin systemowy z firmy CRH - fi 20 - 8 metrowy za 2262,02/ 1 szt brutto. Nie znam tej firmy,a le facet, który będzie nam robić kominek powiedział,że pierwszy raz spotyka sie z takim kominem.... i że jego zdaniem(25 letnie doświadczenie w branży) powiedział,że solidnie wykonany, że super, bo jest z cegły ceramincznej (nie kermazytowej-jak większość). Krzysiu ocena na temat mojego budowania - w Twoich ustach - brzmi jak KOMPLEMENT Dokładnie ten sam oglądam właśnie na allegro, choć cena wycosi 2680. A wytłumaczył w czym tkwi "lepszość" obudowy ceramicznej od keramzytowej? (dla mnie laika to mogę ocenić który ładniejszy) ON TO SKWITOWAŁ TAK: CERAMIKA TO CERAMIKA cokolwiek to znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 10.06.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 widze, że w tym wątku jest najwięcej aktywnych, więc pytam jeszcze tutaj, czy 3,2 tys brutto za komin schiedla rondo plus (fi 20, z wentylacją, wys. komina 6,6 m) do dobra cena, czy szukać innego? cześć kochani. Miałam trochę do załatwienia w poznańskich urzędach...a sami wiecie...ile to wszystko trwa. Ja kupowałam komin systemowy z firmy CRH - fi 20 - 8 metrowy za 2262,02/ 1 szt brutto. Nie znam tej firmy,a le facet, który będzie nam robić kominek powiedział,że pierwszy raz spotyka sie z takim kominem.... i że jego zdaniem(25 letnie doświadczenie w branży) powiedział,że solidnie wykonany, że super, bo jest z cegły ceramincznej (nie kermazytowej-jak większość). Krzysiu ocena na temat mojego budowania - w Twoich ustach - brzmi jak KOMPLEMENT Dokładnie ten sam oglądam właśnie na allegro, choć cena wycosi 2680. A wytłumaczył w czym tkwi "lepszość" obudowy ceramicznej od keramzytowej? (dla mnie laika to mogę ocenić który ładniejszy) ON TO SKWITOWAŁ TAK: CERAMIKA TO CERAMIKA cokolwiek to znaczy Najlepszy argument na świecie, ale przypomniało mi się spotkanie z jednym z wykonawców, który jak usłyszał, że dom ma byćz ytongu (czy jak to on określił dom na klej) stwierdził, że "zaprawa to zaprawa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 10.06.2009 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 widze, że w tym wątku jest najwięcej aktywnych, więc pytam jeszcze tutaj, czy 3,2 tys brutto za komin schiedla rondo plus (fi 20, z wentylacją, wys. komina 6,6 m) do dobra cena, czy szukać innego? cześć kochani. Miałam trochę do załatwienia w poznańskich urzędach...a sami wiecie...ile to wszystko trwa. Ja kupowałam komin systemowy z firmy CRH - fi 20 - 8 metrowy za 2262,02/ 1 szt brutto. Nie znam tej firmy,a le facet, który będzie nam robić kominek powiedział,że pierwszy raz spotyka sie z takim kominem.... i że jego zdaniem(25 letnie doświadczenie w branży) powiedział,że solidnie wykonany, że super, bo jest z cegły ceramincznej (nie kermazytowej-jak większość). Krzysiu ocena na temat mojego budowania - w Twoich ustach - brzmi jak KOMPLEMENT Dokładnie ten sam oglądam właśnie na allegro, choć cena wycosi 2680. A wytłumaczył w czym tkwi "lepszość" obudowy ceramicznej od keramzytowej? (dla mnie laika to mogę ocenić który ładniejszy) ON TO SKWITOWAŁ TAK: CERAMIKA TO CERAMIKA cokolwiek to znaczy Najlepszy argument na świecie, ale przypomniało mi się spotkanie z jednym z wykonawców, który jak usłyszał, że dom ma byćz ytongu (czy jak to on określił dom na klej) stwierdził, że "zaprawa to zaprawa". no właśnie.... myślę, że te kominy sysytemowe sa podobne... ja akurat mam taki.... , a jak sie będzie spisywać to zobaczymy jak juz będzie użytkowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 10.06.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Podzielam Twoje zdanie, a wiele i tak zależy od wykonania. Musze skosultowac z mężem, mam nadzieję, że będzie na skypie. Gdzie kupiłaś ten komin (pewnie rolmex?), bo listę dystrybutorów mają długą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 10.06.2009 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Podzielam Twoje zdanie, a wiele i tak zależy od wykonania. Musze skosultowac z mężem, mam nadzieję, że będzie na skypie. Gdzie kupiłaś ten komin (pewnie rolmex?), bo listę dystrybutorów mają długą? Ja w Rolmexie kupowałam tylko Ytong, wszystkie pozostałe materiały kupuje w Gnieźnie w Bolanie.... Marcien Wiśniewski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 10.06.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Podzielam Twoje zdanie, a wiele i tak zależy od wykonania. Musze skosultowac z mężem, mam nadzieję, że będzie na skypie. Gdzie kupiłaś ten komin (pewnie rolmex?), bo listę dystrybutorów mają długą? Ja w Rolmexie kupowałam tylko Ytong, wszystkie pozostałe materiały kupuje w Gnieźnie w Bolanie.... Marcien Wiśniewski. Ja 90% materiałów kupuję w VOX-ie w Gnieźnie, dali mi lepsze ceny niż Bolann, na schiedla tym bardziej, ale nie ma reguły. Czekam jeszcze na wycenę systemu Plewa. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.06.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Dobry wieczór Ale się tu budowlano zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 10.06.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 W końcu to forum budowlane, więc raz po raz można coś na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 10.06.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 glamourku przynisołam ci od justysi.. może pomoże - to tak w związku z dyskusją u mnie na wątku http://www.atrii.pl/nobilia/galeria/nowoczesne/Arte_522.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 10.06.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 W końcu to forum budowlane, więc raz po raz można coś na temat Niby tak ale jakos dziwnie się to czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 10.06.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 też poczułam się nieswojo wszczynając tę budowlaną pogawędkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 11.06.2009 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 też poczułam się nieswojo wszczynając tę budowlaną pogawędkę Zostało Ci wybaczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 11.06.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 też poczułam się nieswojo wszczynając tę budowlaną pogawędkę Zostało Ci wybaczone O dzięki. Obiecuję że to się nigdy więcej nie powtórzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 11.06.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 cześć Glamourku Monia właśnie wcinam takie pyyyyszne czereśnie, do złudzenia podobne do tych z Twojego avatarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 11.06.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Aniu to są wisienki A czereśnie tez lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 11.06.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 wiem, że wisienki, ale tak podobne do tych moich czereśni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 11.06.2009 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 dałabyś trochę..a nie tak sama zajadasz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts