Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZENOBIA G1 I CAŁA NASZA RODZINKA-KOMENTARZE..:)

Recommended Posts

ja jak zwykle powiadomień nie dostawałem :evil: no i trochę rola tatusia mnie pochłonęła ale też udało mi się nadrobić czytanie....

widzę ze wszyscy na bloto narzekają - ja mam teraz pod tym kątem luzik - droga kamieniem wysypana a pospółka dookoła domu też robi swoje.

U mnie za jakieś 2 tyg. heby będa wstwiali - dzisiaj 5 tys za materiał zapłaciłem a jak beda zamontowne to jeszcze kolejne 4 tys. mnie czekają :evil: pod warunkiem ze dźwig je w 3 godz. zamontuje. W sumie to udało mi się o 1 tys, taniej to załatwić niż kalkulowałem :D

ale z drugiej strony dachówka chyba jeszce droższa będzie bo w creatonie kolor łupka okazał się za jasny - wiec może będzie Meyer Holsen (drobne 4 tys, więcej)

:evil:

no na reszcie sie pojawiłeś..... ostatnio zastanawiałam sie gdzie się zgubiłeś.... a tu proszę wpadłeś w wir budowy i tatusiowania...:)

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzień dobry :)

Wpadłam na chwilkę...

Pasiu - powodzenia w wyborze cegły... nie ejst to łatwy wybór... kolorów jwst masakrycznie duzo :)

Piksel - wypadaj z tych garów, zostaw truskawki.... i dołącz do naszego grona...i buduj dom, mile spędzjąc czas :)

No i gdzie jest dziennik budowy ..... :o :roll:

Anju - dzień dobry i miłego dnia :)

Yes... nadrobiłam komenty... nie było łatwo.

Budowa .... wykańcza....

Glami my też mamy cieśli u siebie aktualnie, właśnie wymyślili jakieś słupy dodatkowe :-? W oryginalnym projekcie mieliśmy słup w łazience teraz będziemy mieli 4 ale w ścianach.

Pozdrawiam

No jasne, że nie było łatwo...jak sie tak rzadko wpada do mnie to potem tzreba nadrabiać...

Może to i dobrze, chociaż można tak fajnie obrobić słup , że może i ładnie wyglądałby w łazience...

Guzmaś..miałam sie pytać? Nie boicie się prosto po zalanych wieńcach kłaść więźbę. Mój cieśla..i wielu innych budowlańców mówiło mi, że powinno sie odcvzekać minimum 2-3 tygodnie.

Wiesz co... u nas minęły... prawie 2 tygodnie. Mam opóźnienia w klejaniu zdjęć i relacjonowaniu postępów na budowie. A poza tym pytaliśmy kierownika- mówił, że 1 tydzień starczy. Wczoraj nam postawili wszystkie krokwie, została im tylko lukarna. Ładnie wygląda :)

Yes... nadrobiłam komenty... nie było łatwo.

Budowa .... wykańcza....

Glami my też mamy cieśli u siebie aktualnie, właśnie wymyślili jakieś słupy dodatkowe :-? W oryginalnym projekcie mieliśmy słup w łazience teraz będziemy mieli 4 ale w ścianach.

Pozdrawiam

No jasne, że nie było łatwo...jak sie tak rzadko wpada do mnie to potem tzreba nadrabiać...

Może to i dobrze, chociaż można tak fajnie obrobić słup , że może i ładnie wyglądałby w łazience...

Guzmaś..miałam sie pytać? Nie boicie się prosto po zalanych wieńcach kłaść więźbę. Mój cieśla..i wielu innych budowlańców mówiło mi, że powinno sie odcvzekać minimum 2-3 tygodnie.

Wiesz co... u nas minęły... prawie 2 tygodnie. Mam opóźnienia w klejaniu zdjęć i relacjonowaniu postępów na budowie. A poza tym pytaliśmy kierownika- mówił, że 1 tydzień starczy. Wczoraj nam postawili wszystkie krokwie, została im tylko lukarna. Ładnie wygląda :)

no chyba, że tak.... :)

Ale chciałam zauważyć, że wogóle ociągasz się z przebywaniem na muratorze... :evil:

Ale chciałam zauważyć, że wogóle ociągasz się z przebywaniem na muratorze... :evil:

Glamurka.... och mówie Tobie, że mamy taki zapieprz na budowie- dzisiaj nam się prawie 2 ekipy pobiły :o

Mamy straszne problemy z hurtownią - nie wywiązuje się z zamówień.

W pracy nerwowo.

Dzieci same się wychowują :o :o :o

Echhh....

Glamurka.... och mówie Tobie, że mamy taki zapieprz na budowie- dzisiaj nam się prawie 2 ekipy pobiły :o

W pracy nerwowo.

Dzieci same się wychowują :o :o :o

Echhh....

świetnie Wam idzie...ale "nikt nie mówił, że będzie łatwo...nikt nie mówił że będziesz miał to.... i tak dalej..... tra la la la la.

A dlaczego ekipy miały ochotę sie pobić...??? Co się dzieje???

Echhh....

Czyżby szanowny Sławek znowu nawalał :D mnie z tydzień ma dostarczyć kolejne pustaki i zobaczymy co będzie :-?

Hehe, tak Pan Sławek.

A powiedz mi czy Ty mieszkasz na os. Parkowym?

Doszły do mnie słuchy pewne....

Echhh....

Czyżby szanowny Sławek znowu nawalał :D mnie z tydzień ma dostarczyć kolejne pustaki i zobaczymy co będzie :-?

Hehe, tak Pan Sławek.

A powiedz mi czy Ty mieszkasz na os. Parkowym?

Doszły do mnie słuchy pewne....

Mam mieszkać - a co się dzieje?

U konkurencji Sławka powiedzieli mi, że ktoś go obsmarował na forum. Że ma problemy, ludzie próbują wyciagnąć wpłacone pieniądze...

Ja na to,- że to może ja.

A on odpowiedział, że z osiedla Parkowego w Rokietnicy.

Więc możliwe, że ktoś przeczytał nasze posty u Ciebie, w komentach chyba dyskutowaliśmy na temat jego "opieszałości"...

Generalnie na rynku budowlanym zaczyna znowu robić się nieciekawie. W hurtowni w Mrowinie gość opowiadał nam, że żeby cokolwiek ściągnąc z Niemiec trzeba wpłacić z góry pieniądze. A jak się wpłaci, to potem zaczyna się jazda.... kłopoty z transportem, itd... stąd się biorą opóźnienia.

A my teraz chcieliśmy u niego w Rokietnicy, załatwić styropian, u Polskiego dostawcy, mało tego poznańskiego i załatwia nam, zwodzi 3 tygodnie chyba. A u nas murarze zaraz kończą i zaczynają pracę gdzie indziej.

U konkurencji Sławka powiedzieli mi, że ktoś go obsmarował na forum. Że ma problemy, ludzie próbują wyciagnąć wpłacone pieniądze...

Więc możliwe, że ktoś przeczytał nasze posty u Ciebie, w komentach chyba dyskutowaliśmy na temat jego "opieszałości"...

ja się go pytalem co to byla za akcja z dostawiami do Mrowina do moich znajomych a on rżnął głupka, ze to Wy winni jesteście bo błoto, bo jakiś przekop itd, itp. mój murarz był u niego ostatnio to dwóch klientów mu prawie nawaliło - chodziło m.in. o styropian. Pytał się skąd wiem to mu powiedziałem ze z Forum (tylko nie powiedziałem jakiego:D). ale byłem u niego przedwczoraj i był ok. zobaczymy jak mi dostarczy pustaki. Mam nadzieję ze mi nie nawali bo inaczej jak moich 9-ciu murarzy wpadnie to będzie biedny 8)

ja się go pytalem co to byla za akcja z dostawiami do Mrowina do moich znajomych a on rżnął głupka, ze to Wy winni jesteście bo błoto, bo jakiś przekop itd, itp. mój murarz był u niego ostatnio to dwóch klientów mu prawie nawaliło - chodziło m.in. o styropian. Pytał się skąd wiem to mu powiedziałem ze z Forum (tylko nie powiedziałem jakiego:D). ale byłem u niego przedwczoraj i był ok. zobaczymy jak mi dostarczy pustaki. Mam nadzieję ze mi nie nawali bo inaczej jak moich 9-ciu murarzy wpadnie to będzie biedny 8)

:o :o :o Co za sk....byk, a ja go ciągle bronie przed Darkiem i próbuje wytłumaczyć jego zachowanie, a on .... :evil: :evil: :evil: OOOoooooooooo teraz to mi się kompletnie naraził!!!

:o :o :o Co za sk....byk, a ja go ciągle bronie przed Darkiem i próbuje wytłumaczyć jego zachowanie, a on .... :evil: :evil: :evil: OOOoooooooooo teraz to mi się kompletnie naraził!!!

jego trzeba krótko - ja mu mówię niby w żartach, że jak nie dostarczy to wjadę i będzie kiepsko... 8) :wink: gość chyba ma problemy z płatnościami bo ze dwa, trzy razy widziałem tam jakiś dostawców co to od niego kasę próbowali ściągnąć... ale jakoś tam będzie.. w każdym razie mogliśmy lepiej trafić :-?

jego trzeba krótko - ja mu mówię niby w żartach, że jak nie dostarczy to wjadę i będzie kiepsko... 8) :wink: gość chyba ma problemy z płatnościami bo ze dwa, trzy razy widziałem tam jakiś dostawców co to od niego kasę próbowali ściągnąć... ale jakoś tam będzie.. w każdym razie mogliśmy lepiej trafić :-?

Jak tak będzie dalej mieszał i zapominał, to się od niego większość wyniesie.

A poza tym wykończy się nerwowo.

Wiesz co szkoda gadać....

Cieśla - do tego dzisiaj zawołał dodatkowe pieniądze za malowanie - chyba na głowę upadł.

Zaczął nas szantażować, że on schodzi z budowy, bo z murarzami nie wytrzymuje....

Pieniądze chciał za zrobioną robotę.

Generalnie wesoło mamy.

Za malowanie? A co on ma malować?

Mówisz o styropianie STYROPOZ od poznańskiego producenta?

Jakie dostaliście ceny, bo ja mam ofertę z hurtowni, ale chciałabym porównać ceny.

Ta Wasza hurtownia, to może dobre ceny daje ale z tym transportem i terminową dostawą to od początku jakaś felerna była.Na szczęscie ja problemu z transportem z moich 2 hurtowni nie mam. Umawiam sie na konkretny dzień i są na budowie co do minuty.... :)