GLAMOURMUM 18.06.2009 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 ja jak zwykle powiadomień nie dostawałem no i trochę rola tatusia mnie pochłonęła ale też udało mi się nadrobić czytanie.... widzę ze wszyscy na bloto narzekają - ja mam teraz pod tym kątem luzik - droga kamieniem wysypana a pospółka dookoła domu też robi swoje. U mnie za jakieś 2 tyg. heby będa wstwiali - dzisiaj 5 tys za materiał zapłaciłem a jak beda zamontowne to jeszcze kolejne 4 tys. mnie czekają pod warunkiem ze dźwig je w 3 godz. zamontuje. W sumie to udało mi się o 1 tys, taniej to załatwić niż kalkulowałem ale z drugiej strony dachówka chyba jeszce droższa będzie bo w creatonie kolor łupka okazał się za jasny - wiec może będzie Meyer Holsen (drobne 4 tys, więcej) no na reszcie sie pojawiłeś..... ostatnio zastanawiałam sie gdzie się zgubiłeś.... a tu proszę wpadłeś w wir budowy i tatusiowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.06.2009 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Dzień dobry Wpadłam na chwilkę... Pasiu - powodzenia w wyborze cegły... nie ejst to łatwy wybór... kolorów jwst masakrycznie duzo Piksel - wypadaj z tych garów, zostaw truskawki.... i dołącz do naszego grona...i buduj dom, mile spędzjąc czas No i gdzie jest dziennik budowy ..... Anju - dzień dobry i miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 18.06.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Yes... nadrobiłam komenty... nie było łatwo. Budowa .... wykańcza.... Glami my też mamy cieśli u siebie aktualnie, właśnie wymyślili jakieś słupy dodatkowe W oryginalnym projekcie mieliśmy słup w łazience teraz będziemy mieli 4 ale w ścianach. Pozdrawiam No jasne, że nie było łatwo...jak sie tak rzadko wpada do mnie to potem tzreba nadrabiać... Może to i dobrze, chociaż można tak fajnie obrobić słup , że może i ładnie wyglądałby w łazience... Guzmaś..miałam sie pytać? Nie boicie się prosto po zalanych wieńcach kłaść więźbę. Mój cieśla..i wielu innych budowlańców mówiło mi, że powinno sie odcvzekać minimum 2-3 tygodnie. Wiesz co... u nas minęły... prawie 2 tygodnie. Mam opóźnienia w klejaniu zdjęć i relacjonowaniu postępów na budowie. A poza tym pytaliśmy kierownika- mówił, że 1 tydzień starczy. Wczoraj nam postawili wszystkie krokwie, została im tylko lukarna. Ładnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.06.2009 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Yes... nadrobiłam komenty... nie było łatwo. Budowa .... wykańcza.... Glami my też mamy cieśli u siebie aktualnie, właśnie wymyślili jakieś słupy dodatkowe W oryginalnym projekcie mieliśmy słup w łazience teraz będziemy mieli 4 ale w ścianach. Pozdrawiam No jasne, że nie było łatwo...jak sie tak rzadko wpada do mnie to potem tzreba nadrabiać... Może to i dobrze, chociaż można tak fajnie obrobić słup , że może i ładnie wyglądałby w łazience... Guzmaś..miałam sie pytać? Nie boicie się prosto po zalanych wieńcach kłaść więźbę. Mój cieśla..i wielu innych budowlańców mówiło mi, że powinno sie odcvzekać minimum 2-3 tygodnie. Wiesz co... u nas minęły... prawie 2 tygodnie. Mam opóźnienia w klejaniu zdjęć i relacjonowaniu postępów na budowie. A poza tym pytaliśmy kierownika- mówił, że 1 tydzień starczy. Wczoraj nam postawili wszystkie krokwie, została im tylko lukarna. Ładnie wygląda no chyba, że tak.... Ale chciałam zauważyć, że wogóle ociągasz się z przebywaniem na muratorze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 18.06.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 no chyba, że tak.... Ale chciałam zauważyć, że wogóle ociągasz się z przebywaniem na muratorze... Glamurka.... och mówie Tobie, że mamy taki zapieprz na budowie- dzisiaj nam się prawie 2 ekipy pobiły Mamy straszne problemy z hurtownią - nie wywiązuje się z zamówień. W pracy nerwowo. Dzieci same się wychowują Echhh.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.06.2009 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 no chyba, że tak.... Ale chciałam zauważyć, że wogóle ociągasz się z przebywaniem na muratorze... Glamurka.... och mówie Tobie, że mamy taki zapieprz na budowie- dzisiaj nam się prawie 2 ekipy pobiły Mamy straszne problemy z hurtownią - nie wywiązuje się z zamówień. W pracy nerwowo. Dzieci same się wychowują Echhh.... świetnie Wam idzie...ale "nikt nie mówił, że będzie łatwo...nikt nie mówił że będziesz miał to.... i tak dalej..... tra la la la la. A dlaczego ekipy miały ochotę sie pobić...??? Co się dzieje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 18.06.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Mamy straszne problemy z hurtownią - nie wywiązuje się z zamówień. Echhh.... Czyżby szanowny Sławek znowu nawalał mnie z tydzień ma dostarczyć kolejne pustaki i zobaczymy co będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 18.06.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Wiesz co szkoda gadać....Cieśla - do tego dzisiaj zawołał dodatkowe pieniądze za malowanie - chyba na głowę upadł. Zaczął nas szantażować, że on schodzi z budowy, bo z murarzami nie wytrzymuje....Pieniądze chciał za zrobioną robotę. Generalnie wesoło mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 18.06.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Mamy straszne problemy z hurtownią - nie wywiązuje się z zamówień. Echhh.... Czyżby szanowny Sławek znowu nawalał mnie z tydzień ma dostarczyć kolejne pustaki i zobaczymy co będzie Hehe, tak Pan Sławek. A powiedz mi czy Ty mieszkasz na os. Parkowym? Doszły do mnie słuchy pewne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 18.06.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Mamy straszne problemy z hurtownią - nie wywiązuje się z zamówień. Echhh.... Czyżby szanowny Sławek znowu nawalał mnie z tydzień ma dostarczyć kolejne pustaki i zobaczymy co będzie Hehe, tak Pan Sławek. A powiedz mi czy Ty mieszkasz na os. Parkowym? Doszły do mnie słuchy pewne.... Mam mieszkać - a co się dzieje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 18.06.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 U konkurencji Sławka powiedzieli mi, że ktoś go obsmarował na forum. Że ma problemy, ludzie próbują wyciagnąć wpłacone pieniądze...Ja na to,- że to może ja.A on odpowiedział, że z osiedla Parkowego w Rokietnicy. Więc możliwe, że ktoś przeczytał nasze posty u Ciebie, w komentach chyba dyskutowaliśmy na temat jego "opieszałości"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 18.06.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Generalnie na rynku budowlanym zaczyna znowu robić się nieciekawie. W hurtowni w Mrowinie gość opowiadał nam, że żeby cokolwiek ściągnąc z Niemiec trzeba wpłacić z góry pieniądze. A jak się wpłaci, to potem zaczyna się jazda.... kłopoty z transportem, itd... stąd się biorą opóźnienia.A my teraz chcieliśmy u niego w Rokietnicy, załatwić styropian, u Polskiego dostawcy, mało tego poznańskiego i załatwia nam, zwodzi 3 tygodnie chyba. A u nas murarze zaraz kończą i zaczynają pracę gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 18.06.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 U konkurencji Sławka powiedzieli mi, że ktoś go obsmarował na forum. Że ma problemy, ludzie próbują wyciagnąć wpłacone pieniądze... Ja na to,- że to może ja. A on odpowiedział, że z osiedla Parkowego w Rokietnicy. Więc możliwe, że ktoś przeczytał nasze posty u Ciebie, w komentach chyba dyskutowaliśmy na temat jego "opieszałości"... ja się go pytalem co to byla za akcja z dostawiami do Mrowina do moich znajomych a on rżnął głupka, ze to Wy winni jesteście bo błoto, bo jakiś przekop itd, itp. mój murarz był u niego ostatnio to dwóch klientów mu prawie nawaliło - chodziło m.in. o styropian. Pytał się skąd wiem to mu powiedziałem ze z Forum (tylko nie powiedziałem jakiego:D). ale byłem u niego przedwczoraj i był ok. zobaczymy jak mi dostarczy pustaki. Mam nadzieję ze mi nie nawali bo inaczej jak moich 9-ciu murarzy wpadnie to będzie biedny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 18.06.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 U konkurencji Sławka powiedzieli mi, że ktoś go obsmarował na forum. Że ma problemy, ludzie próbują wyciagnąć wpłacone pieniądze... Ja na to,- że to może ja. A on odpowiedział, że z osiedla Parkowego w Rokietnicy. Więc możliwe, że ktoś przeczytał nasze posty u Ciebie, w komentach chyba dyskutowaliśmy na temat jego "opieszałości"... ja się go pytalem co to byla za akcja z dostawiami do Mrowina do moich znajomych a on rżnął głupka, ze to Wy winni jesteście bo błoto, bo jakiś przekop itd, itp. mój murarz był u niego ostatnio to dwóch klientów mu prawie nawaliło - chodziło m.in. o styropian. Pytał się skąd wiem to mu powiedziałem ze z Forum (tylko nie powiedziałem jakiego:D). ale byłem u niego przedwczoraj i był ok. zobaczymy jak mi dostarczy pustaki. Mam nadzieję ze mi nie nawali bo inaczej jak moich 9-ciu murarzy wpadnie to będzie biedny Co za sk....byk, a ja go ciągle bronie przed Darkiem i próbuje wytłumaczyć jego zachowanie, a on .... OOOoooooooooo teraz to mi się kompletnie naraził!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 18.06.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Glamurka sorry, że tak u Ciebie tu marudzimy, ale gdzieś musiałam się wyżalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 18.06.2009 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 U konkurencji Sławka powiedzieli mi, że ktoś go obsmarował na forum. Że ma problemy, ludzie próbują wyciagnąć wpłacone pieniądze... Ja na to,- że to może ja. A on odpowiedział, że z osiedla Parkowego w Rokietnicy. Więc możliwe, że ktoś przeczytał nasze posty u Ciebie, w komentach chyba dyskutowaliśmy na temat jego "opieszałości"... ja się go pytalem co to byla za akcja z dostawiami do Mrowina do moich znajomych a on rżnął głupka, ze to Wy winni jesteście bo błoto, bo jakiś przekop itd, itp. mój murarz był u niego ostatnio to dwóch klientów mu prawie nawaliło - chodziło m.in. o styropian. Pytał się skąd wiem to mu powiedziałem ze z Forum (tylko nie powiedziałem jakiego:D). ale byłem u niego przedwczoraj i był ok. zobaczymy jak mi dostarczy pustaki. Mam nadzieję ze mi nie nawali bo inaczej jak moich 9-ciu murarzy wpadnie to będzie biedny Co za sk....byk, a ja go ciągle bronie przed Darkiem i próbuje wytłumaczyć jego zachowanie, a on .... OOOoooooooooo teraz to mi się kompletnie naraził!!! jego trzeba krótko - ja mu mówię niby w żartach, że jak nie dostarczy to wjadę i będzie kiepsko... gość chyba ma problemy z płatnościami bo ze dwa, trzy razy widziałem tam jakiś dostawców co to od niego kasę próbowali ściągnąć... ale jakoś tam będzie.. w każdym razie mogliśmy lepiej trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 18.06.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 U konkurencji Sławka powiedzieli mi, że ktoś go obsmarował na forum. Że ma problemy, ludzie próbują wyciagnąć wpłacone pieniądze... Ja na to,- że to może ja. A on odpowiedział, że z osiedla Parkowego w Rokietnicy. Więc możliwe, że ktoś przeczytał nasze posty u Ciebie, w komentach chyba dyskutowaliśmy na temat jego "opieszałości"... ja się go pytalem co to byla za akcja z dostawiami do Mrowina do moich znajomych a on rżnął głupka, ze to Wy winni jesteście bo błoto, bo jakiś przekop itd, itp. mój murarz był u niego ostatnio to dwóch klientów mu prawie nawaliło - chodziło m.in. o styropian. Pytał się skąd wiem to mu powiedziałem ze z Forum (tylko nie powiedziałem jakiego:D). ale byłem u niego przedwczoraj i był ok. zobaczymy jak mi dostarczy pustaki. Mam nadzieję ze mi nie nawali bo inaczej jak moich 9-ciu murarzy wpadnie to będzie biedny Co za sk....byk, a ja go ciągle bronie przed Darkiem i próbuje wytłumaczyć jego zachowanie, a on .... OOOoooooooooo teraz to mi się kompletnie naraził!!! jego trzeba krótko - ja mu mówię niby w żartach, że jak nie dostarczy to wjadę i będzie kiepsko... gość chyba ma problemy z płatnościami bo ze dwa, trzy razy widziałem tam jakiś dostawców co to od niego kasę próbowali ściągnąć... ale jakoś tam będzie.. w każdym razie mogliśmy lepiej trafić Jak tak będzie dalej mieszał i zapominał, to się od niego większość wyniesie. A poza tym wykończy się nerwowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.06.2009 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Wiesz co szkoda gadać.... Cieśla - do tego dzisiaj zawołał dodatkowe pieniądze za malowanie - chyba na głowę upadł. Zaczął nas szantażować, że on schodzi z budowy, bo z murarzami nie wytrzymuje.... Pieniądze chciał za zrobioną robotę. Generalnie wesoło mamy. Za malowanie? A co on ma malować? Mówisz o styropianie STYROPOZ od poznańskiego producenta? Jakie dostaliście ceny, bo ja mam ofertę z hurtowni, ale chciałabym porównać ceny. Ta Wasza hurtownia, to może dobre ceny daje ale z tym transportem i terminową dostawą to od początku jakaś felerna była.Na szczęscie ja problemu z transportem z moich 2 hurtowni nie mam. Umawiam sie na konkretny dzień i są na budowie co do minuty.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.06.2009 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Glamurka sorry, że tak u Ciebie tu marudzimy, ale gdzieś musiałam się wyżalić Ależ wyżalaj sie...wyżalaj.... Budowa to nie jest łatwa zabawa.... ja nerwy traciłam na więźbę...bo na hurtownię ani jednego złego słowa nie mogę powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 18.06.2009 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Wodzu a skąd Heby brałeś? A dźwig masz załatwiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts