Guzmanka 18.06.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Wiesz co szkoda gadać.... Cieśla - do tego dzisiaj zawołał dodatkowe pieniądze za malowanie - chyba na głowę upadł. Zaczął nas szantażować, że on schodzi z budowy, bo z murarzami nie wytrzymuje.... Pieniądze chciał za zrobioną robotę. Generalnie wesoło mamy. Za malowanie? A co on ma malować? Mówisz o styropianie STYROPOZ od poznańskiego producenta? Jakie dostaliście ceny, bo ja mam ofertę z hurtowni, ale chciałabym porównać ceny. Ta Wasza hurtownia, to może dobre ceny daje ale z tym transportem i terminową dostawą to od początku jakaś felerna była.Na szczęscie ja problemu z transportem z moich 2 hurtowni nie mam. Umawiam sie na konkretny dzień i są na budowie co do minuty.... Wiesz Glamurka-my nie bierzemy dużych ilości. I mamy nietypowy wymiar. Darek pewnie nawet się nie targował. Na razie na osłonięcie ścian szczytowych kupujemy, rozmiar 25cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.06.2009 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Wiesz co szkoda gadać.... Cieśla - do tego dzisiaj zawołał dodatkowe pieniądze za malowanie - chyba na głowę upadł. Zaczął nas szantażować, że on schodzi z budowy, bo z murarzami nie wytrzymuje.... Pieniądze chciał za zrobioną robotę. Generalnie wesoło mamy. Za malowanie? A co on ma malować? Mówisz o styropianie STYROPOZ od poznańskiego producenta? Jakie dostaliście ceny, bo ja mam ofertę z hurtowni, ale chciałabym porównać ceny. Ta Wasza hurtownia, to może dobre ceny daje ale z tym transportem i terminową dostawą to od początku jakaś felerna była.Na szczęscie ja problemu z transportem z moich 2 hurtowni nie mam. Umawiam sie na konkretny dzień i są na budowie co do minuty.... Wiesz Glamurka-my nie bierzemy dużych ilości. I mamy nietypowy wymiar. Darek pewnie nawet się nie targował. Na razie na osłonięcie ścian szczytowych kupujemy, rozmiar 25cm. aha... a ja mam wycenę na styropian na podłogę, bo na ściany kupujemy wełnę. Droższa , ale lepsza na Ytonga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 18.06.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Wiesz co szkoda gadać.... Cieśla - do tego dzisiaj zawołał dodatkowe pieniądze za malowanie - chyba na głowę upadł. Zaczął nas szantażować, że on schodzi z budowy, bo z murarzami nie wytrzymuje.... Pieniądze chciał za zrobioną robotę. Generalnie wesoło mamy. Za malowanie? A co on ma malować? Mówisz o styropianie STYROPOZ od poznańskiego producenta? Jakie dostaliście ceny, bo ja mam ofertę z hurtowni, ale chciałabym porównać ceny. Ta Wasza hurtownia, to może dobre ceny daje ale z tym transportem i terminową dostawą to od początku jakaś felerna była.Na szczęscie ja problemu z transportem z moich 2 hurtowni nie mam. Umawiam sie na konkretny dzień i są na budowie co do minuty.... A cieśle zawołali za pomalowanie desek na nadbitkę, że niby to nieustalone było... Kurde jak sobie wspomne, to się jeżę, a my im dźwig sponsorowaliśmy, żeby ciężko nie mieli.... oj będę miała do pogadania z Panem Konradem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 18.06.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Glamurko a robiłaś wiechę? W sensie... popijawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.06.2009 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Glamurko a robiłaś wiechę? W sensie... popijawy jeszcze nie, bo u nas nie ma co opijać, ale oczywiście zrobię.... to się chyba opija jak więźba jest skończona...muszę się w poniedziałek zapytać cieśli. Ale jak to sponsorowałaś dzwig cieśli..??? U nas za usługi dzwigowe płaci cieśla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 18.06.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Wodzu a skąd Heby brałeś? A dźwig masz załatwiony? zleciłem firmie w Rokietnicy całość od A do Z łącznie z dźwigiem bo sam nie mam czasu - dziecko i jeszcze zmieniam pracę... trochę sobie dużo na głowę położyłem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 18.06.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 No sama widzisz.... że nas naciąga..., ale przy okazji ceramika poszła na górę i klinkier. A co do wiechy, to kompletnie nie wiem co się robi, co szykuje. Może ktoś pomoże i podpowie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 18.06.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 No sama widzisz.... że nas naciąga..., ale przy okazji ceramika poszła na górę i klinkier. A co do wiechy, to kompletnie nie wiem co się robi, co szykuje. Może ktoś pomoże i podpowie .... ja się tez podłączam pod to pytanie odnośnie wiechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 18.06.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 No sama widzisz.... że nas naciąga..., ale przy okazji ceramika poszła na górę i klinkier. A co do wiechy, to kompletnie nie wiem co się robi, co szykuje. Może ktoś pomoże i podpowie .... ja się tez podłączam pod to pytanie odnośnie wiechy Skrzynkę wódki lub kilka zgrzewek piwa... zależy w czym ekipa gustuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 18.06.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Glamurciu, śliczny masz ten stół , teraz trzeba znależć jakiegoś Guliwerka do niego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.06.2009 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Glamurciu, śliczny masz ten stół , teraz trzeba znależć jakiegoś Guliwerka do niego... Guliwerek............ z dużym serduszkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.06.2009 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Wiecha - uroczystość zawieszenia wiechy to tradycja budowlana. Zwyczajowo świętowano zakończenie ważnego etapu budowy domu, czyli położenie ostatniego elementu konstrukcji dachu. Na uroczystość wykonawca robót zapraszał wszystkich pracujących przy jego budowie oraz inwestora, czyli osobę, która zleciła jego wybudowanie. Uroczystość rozpoczynało wciągnięcie na dach ostatniej krokwi i jej montaż. Przywilejem zlecającego budowę było przybicie ostatniego gwoździa mocującego tę krokiew. Następnie w najwyższym elemencie więźby mocowano wieniec albo przyozdobione drzewko. Uroczystość była okazją do podziękowania wszystkim uczestnikom przeprowadzonych prac za włożony w nie wysiłek i okazją do wspólnej zabawy. Tradycja nakazywała zebranym liczyć uderzenia młotka przy wbijaniu ostatniego gwoździa (inwestor miał obowiązek poczęstować kierującego pracami tyloma kieliszkami alkoholu, ile razy uderzył młotkiem). Obecnie, przy realizacji dużych inwestycji, uroczystość jest organizowana po zakończeniu prac związanych z wykonaniem konstrukcji obiektu. Wykonawca robót zaprasza na nią firmy pracujące przy realizacji inwestycji, projektantów, inwestora a także przedstawicieli władz, na których terenie znajduje się budowa. Oprócz podziękowań za dotychczasową pracę, gratulacji dla wykonawcy za terminowe ukończenie tego etapu robót, uroczystość jest okazją do złożenia życzeń: pomyślnego rozwoju firmy (inwestorowi) i rozwoju regionu (władzom). Wiecha jest mocowana najczęściej na najwyższym elemencie budowli a jej wygląd tradycyjnie ma postać wieńca lub drzewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 18.06.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 u mnie byl gril i wódka i piwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.06.2009 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 u mnie byl gril i wódka i piwo ale kto był zaproszony?? Cieśle, murarze, znajomi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 18.06.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 u mnie byl gril i wódka i piwo ale kto był zaproszony?? Cieśle, murarze, znajomi? Ci ktorzy akurat robili, byli ciesle i murarze (ktorzy nic nie wypili ) my z mezem i moi rodzice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.06.2009 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 u mnie byl gril i wódka i piwo ale kto był zaproszony?? Cieśle, murarze, znajomi? Ci ktorzy akurat robili, byli ciesle i murarze (ktorzy nic nie wypili ) my z mezem i moi rodzice Rozumiem, akurat w czwartek będą murarze a cieśle mają kończyć konstrukcję dachu....więc może zrobię to w czwartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 18.06.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 zrob i ja bym nie zapraszala znajomych, znajomych zaprosisz oddzielnie na jakies imieniny badz inna okazje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.06.2009 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 zrob i ja bym nie zapraszala znajomych, znajomych zaprosisz oddzielnie na jakies imieniny badz inna okazje Dla znajomych będzie parapetówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 18.06.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Glammciu a Tobie sie uda do mnie dojechac na parapetowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.06.2009 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Glammciu a Tobie sie uda do mnie dojechac na parapetowe? A kiedy robisz Aniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts