Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZENOBIA G1 I CAŁA NASZA RODZINKA-KOMENTARZE..:)

Recommended Posts

Gość Gosc_gość

Hej Kobitki

Ja w kwestii pstryczków. :roll:

Do kotłowni kupowałem na razie gniazdka i kupiłem Simon Kontakt serię Akord

w kolorze beżowym po niecałe 10 zł szt za gniazdo podwójne z bolcem.

Na allegro widziałem po 7 zł, ale kupiłem na szybko w markecie z lenistwa parę szt.

Płytki w kotłowni mam w beżu i te kontakty całkiem wyglądają choć to kotłownia - sam je montowałem i nawet sprawnie mi to poszło 8)

Się zastanawiam czy tej firmy (może inną serię wybiorę) nie pierdyknąć se na cały domek, bo skoro też są przyzwoite to po co przepłacać :roll: :wink:

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aha i jeszcze kobitki powiedzcie mi gdzie chłopów wywiało ? :evil:

bo oprócz, że czasem trafiam na Dandiego to jakoś ich strasznie mało na forum :roll:

pracuą, dziećmi się opiekują i jeszcze czasami o buwdowie myślą :D 8)

- mam taki zapier.... że nie ma czasu się udizelać na forum :( mam nadzije ze wkrótce sie to choć trochę zmieni

Pozdrawiam wszystkich

Gość Gosc_gość
Aha i jeszcze kobitki powiedzcie mi gdzie chłopów wywiało ? :evil:

bo oprócz, że czasem trafiam na Dandiego to jakoś ich strasznie mało na forum :roll:

pracuą, dziećmi się opiekują i jeszcze czasami o buwdowie myślą :D 8)

- mam taki zapier.... że nie ma czasu się udizelać na forum :( mam nadzije ze wkrótce sie to choć trochę zmieni

Pozdrawiam wszystkich

Hej Wodzu - jednak jesteś :D

A ja to nie mam zapier....?

dzisiaj wstałem o 4 rano i na 10-tą byłem w Słupsku.

Tam 4 godziny ciężkiej roboty z kolegą ( np. szafa 42U wagi ze 150kg) i powrót dzisiaj o 19-ej w firmie. Potem na budowę czyszczenie czujek z przecinków - 6 szt ubitych :evil:

Szybki prysznic i dla relaksu FM przed spaniem :wink:

Dzień dobry

Krzysiu na reszcie się pojawiłeś :roll:

i wodzu cześć powiedział :wink:

A tak wracając do przecinków.... to u mnie ich nie ma :)

Daj mi namiary na tąę ochroniarska, zakładamy juz prąd w domu i chciałabym podłączyc alarm.... tylko nie wiem jak, bo nie mam jeszcze prądu na działce. :roll: :roll: :roll:

cześć :D

u nas przecinków w pip...nawet ostatnio zauważyłam, że jakimscudem dostał sie jeden pod ekra monitora, między szybę :roll: wszędzie wlezą :evil:

ja się ciesze , że ich nie ma.... :)

chociaż zastanawiam się , jak one wybierają swój teren,....jaki klimat jest dla nich sprzyjający.

Dziwię się, że u Krzysztofa są... bo jest to osiedle domków jednorodzinnych.... nie ma pól uprawnych... a dookoła mojego domku sa same pola, zboże, ziemniaki...itp....więc u mnie powinno być więcej... bo nie ma "cywilizacji"

Gość Gosc_gość
Dzień dobry

Krzysiu na reszcie się pojawiłeś :roll:

i wodzu cześć powiedział :wink:

A tak wracając do przecinków.... to u mnie ich nie ma :)

Daj mi namiary na tąę ochroniarska, zakładamy juz prąd w domu i chciałabym podłączyc alarm.... tylko nie wiem jak, bo nie mam jeszcze prądu na działce. :roll: :roll: :roll:

Ja mam monitoring z Agencji Pewność http://www.pewnosc.com.pl ( tylko coś im teraz strona nie trybi)

zrzeszonej w Stowarzyszeniu : http://www.monitoringwielkopolski.pl/

Nie są tani - ja płace 80zł netto ( w tym dzierżawa modułu GSM 10 zł)

ale mi ją polecał mój kolega z pracy co mi alarm zakładał - zna osobiście szefa firmy i wie jak firma działa od środka.

Solid mnie wcześniej nawiedzał namiętnie, a jak się dowiedzieli, że już podpisałem to zaproponowali zabójczą stawkę 40 zł :o w sumie za nic mogą brać tak mało :roll:

Ale na razie nie zmieniam agencji i już.

Glamciu jak będziesz się decydować na stelaż to zobacz sobie na żywo przyciski. Ja zrezygnowałam z Geberita bo są ogromne. Wzięłam tece i grohe.

do berkera sa standardowe puszki i standardowy rozstaw (wychodzący z dwóch systemowych puszek połączonych razem)

czesc Glamurko ;)

jak po wczorajszej wizycie (to wczoraj bylo?) wszystko oki?

Aniu we Wrocławiu byłam w poniedziałek

Wizyta bardzo sympatyczna.... najważniejsze, że określiła co to jest.

Przepisała antybiotyk, maści itp....za 3 tygodnie 30 lipca...kolejna wizyta, jeżeli nie będzie poprawy trzeba będzie pobrać wycinki.

Jestem jednak dobrej myśli:)

Cześć Glamciu widzę że u ciebie elektryk kończy :) I mam w tej sprawie pytanko ?

Jak byś mogła napisać na prv jaki jest koszt robocizny elektryka i ile trzeba mieć na materiały oczywiście orientacyjnie każdy projekt jest przecież inny. Bardziej mnie robocizna interesuje.

U mnie robota na budowie stoi prawie bo mam kanalize i wode nareszcie w domu. :)

Pozdrowionka :))))))

Cześć Glamciu widzę że u ciebie elektryk kończy :) I mam w tej sprawie pytanko ?

Jak byś mogła napisać na prv jaki jest koszt robocizny elektryka i ile trzeba mieć na materiały oczywiście orientacyjnie każdy projekt jest przecież inny. Bardziej mnie robocizna interesuje.

U mnie robota na budowie stoi prawie bo mam kanalize i wode nareszcie w domu. :)

Pozdrowionka :))))))

cześć pikselku...

Byłam w poniedziałek w Lubinie... i chciałam do Ciebie napisac, żeby sie spotakć, ale wróciłam bardzo późno z Wrocławia.... i juz nie chciałam ci już głowy zawracać.

Elektryk z materiałem i robocizną wyszło 5800 brutto.

Jest to niska cena, ale Krzyś ( Kristofuros) też nie płacił więcej :)

Zapraszam jak będziesz po dzieciaki jechać to wpadnij. Ja akurat w poniedziałek tez nie prędko wróciłam ale u mnie to ostatnio norma.

teraz jestem na 3 dniowym urlopie bo teściowa w szpitalu po zabiegu i muszę moją małą popilnować i teścia bo też jest poważnie chory. :(

Jeden pozytyw to mąż poszedł do pracy i pewnie niedługo będziemy chcieli wsiąść kredyt na dokończenie budowy. Minus zabrał mi autko a drugie się poważnie zepsuło :( mam teraz uziom został mi tylko rower :)