Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZENOBIA G1 I CAŁA NASZA RODZINKA-KOMENTARZE..:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Glamurku, ja zbudowałam z Ytonga, ale z 40-tki. I jestem bardzo zadowolona.

Niestety ale muszę Cię zmartwić. Pan miał rację. :( Jak z Ytonga, to wszystko od początku do końca. Mój wykonawca też mi tak powiedział, że to taki materiał, że musi wszystko do siebie pasować. :roll: Jeszcze innych argumentów używał, ale juz nie pamiętam. :oops:

Stawiam na kominek 1, 3 i 4 :lol:

Ściana - super pomysł choć nie do końca moje kolory :lol:

A pan w tych składach to co sobie myśli :evil: że się nie da do końca 2009 :evil:

Ja Ci mówię, że się da :lol:

Zaczęłam w marcu tego roku, z przerwą 3 tygodniową z powodu ulewnych wiosennych deczczyków, potem niespodziewana rozbiórka ułozonych fundamentów z bloczków, szalowanie od dnowa i zalewanie fundamentów betonem, i mam plan......wprowadzić się przed Świętami Bożego Narodzenia w tym roku (to tak dla ścisłości :lol: ). Oczywiście wiem, że różne są szkoły, że stan surowy powienien przezimować, że musi osiąść. Ale jeśli ekipy są umówione jedna po drugiej i jest kasa to naprawdę się da wybudować w jednym roku :lol:

bobowa budowniczowa...lista jest otwarta do losowania...potem dzielę. :)

Ja bardzo chciałabym zakończyć w 2009 roku, bo płacimy masakrycznie wysoki czynsz i jak jeszcze dojdzie nam kredyt, to mogę przypadkiem na obiad dzieciom tynk gotować. :), albo zapukam do drzwi którejś z muratorek i powiem..."dzień dobry, ja na obiadek przyszłam".

życie pokaże czy zdążę.

Edmar70 - właśnie czekam na szczegółową wycenę z Ytonga i na cegłu 36,5 i na 40 cm.

Zobaczymy. Mam nadzieję ,że sie zmieszczę, na całość mam 300 000 + 90 000 jak sprzedam mieszkanie. Chyba będę musiała się ograniczać w wykończeniówce.

Napaliłam się jeszcze na pompę ciepła....17 000 , rewelacyjna rzecz.Na poczatku spory wydatek ale potem same korzyści..no i koniecznie kolektory słoneczne... hmmm , budowa to spory wydatek. :)

No niestety ja poległam na wykończeniówce. Nie będzie żadnych "złotych klamek" i innych przepłacanych baterii :evil: Tak, tak, jestem zła, bo jak to kiedyś Edytka powiedziała, najpierw są marzenia jak wykończymy, a potem rzeczywistość bije po kieszeni i mamy to na co nas stać a nie to o czym marzyliśmy lub co nam się podoba :roll:

Nie sjest to może optymistyczne ale ja wolę być realistką :wink:

Wykończeniówka jest koszmarnie droga....dzisiaj oglądał kafelki... i zwątpiłam ...ceny są :o , za same panele pracownik komfortu wyliczył mi na jakieś 6500 zł. Szok...!!! Zlewy, wanny, umywalki.... nie wspomnę o cenach mebli do kuchni...

Nie zniechęcam sie...chociaż nie zmienia to faktu,że niektórzy już powariowali z tymi cenami.... :x

Wykończymy na tyle na ile wystarczy nam pieniędzy... będziemy kończyć resztę mieszkając tam... i płacąc z bieżących pieniędzy.

Edmar70 a ściany wewnętrzne z jakiej grubości Ytong robiłaś??

Ściany wewnętrzne są gr. 24 i 11 cm.

no właśnie ja tez tak planuję ..:)

Planuj Glamurku, planuj, a dobrze na tym wyjdziesz. :lol: :lol: :lol:

Coraz bardziej sie boję...jeszcze mogę sie wycofać ;)

O matko , nie sprawdziłam totolotków - nawet nie mam numerków, bo nie ogladałam losowania.!!!

Ale jestem zakręcona...