Edmar70 10.09.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 O, dziękuję, dziękuję... Wdzieczny był jednym z niewielu, który nie dość, że odpowiadał nam gabarytowo i ustawnie do działki, to jeszcze spełniał prawie w całoci moje oczekiwania co do funkcjonalności. No i się buduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 11.09.2008 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Glamurku, ja zbudowałam z Ytonga, ale z 40-tki. I jestem bardzo zadowolona. Niestety ale muszę Cię zmartwić. Pan miał rację. Jak z Ytonga, to wszystko od początku do końca. Mój wykonawca też mi tak powiedział, że to taki materiał, że musi wszystko do siebie pasować. Jeszcze innych argumentów używał, ale juz nie pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 11.09.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Stawiam na kominek 1, 3 i 4 Ściana - super pomysł choć nie do końca moje kolory A pan w tych składach to co sobie myśli że się nie da do końca 2009 Ja Ci mówię, że się da Zaczęłam w marcu tego roku, z przerwą 3 tygodniową z powodu ulewnych wiosennych deczczyków, potem niespodziewana rozbiórka ułozonych fundamentów z bloczków, szalowanie od dnowa i zalewanie fundamentów betonem, i mam plan......wprowadzić się przed Świętami Bożego Narodzenia w tym roku (to tak dla ścisłości ). Oczywiście wiem, że różne są szkoły, że stan surowy powienien przezimować, że musi osiąść. Ale jeśli ekipy są umówione jedna po drugiej i jest kasa to naprawdę się da wybudować w jednym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 11.09.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Aha.czy można się wpisac na listę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 11.09.2008 17:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 bobowa budowniczowa...lista jest otwarta do losowania...potem dzielę. Ja bardzo chciałabym zakończyć w 2009 roku, bo płacimy masakrycznie wysoki czynsz i jak jeszcze dojdzie nam kredyt, to mogę przypadkiem na obiad dzieciom tynk gotować. , albo zapukam do drzwi którejś z muratorek i powiem..."dzień dobry, ja na obiadek przyszłam". życie pokaże czy zdążę. Edmar70 - właśnie czekam na szczegółową wycenę z Ytonga i na cegłu 36,5 i na 40 cm. Zobaczymy. Mam nadzieję ,że sie zmieszczę, na całość mam 300 000 + 90 000 jak sprzedam mieszkanie. Chyba będę musiała się ograniczać w wykończeniówce. Napaliłam się jeszcze na pompę ciepła....17 000 , rewelacyjna rzecz.Na poczatku spory wydatek ale potem same korzyści..no i koniecznie kolektory słoneczne... hmmm , budowa to spory wydatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 11.09.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Glamurku Ytong nie należy do tanich, niestety. Ale potem jest ten komfort, że nie trzeba go ocieplać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 11.09.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 No niestety ja poległam na wykończeniówce. Nie będzie żadnych "złotych klamek" i innych przepłacanych baterii Tak, tak, jestem zła, bo jak to kiedyś Edytka powiedziała, najpierw są marzenia jak wykończymy, a potem rzeczywistość bije po kieszeni i mamy to na co nas stać a nie to o czym marzyliśmy lub co nam się podoba Nie sjest to może optymistyczne ale ja wolę być realistką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 11.09.2008 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 no właśnie kiedyś o tym przeczytałam i stąd moja decyzja. Wsumie jeśli cegła jest tańsza ale wymaga jeszcze ocieplenia...podobno masakryczna ilośc kleju idzie na styropian to różnica może nie jest aż tak wielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 11.09.2008 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Wykończeniówka jest koszmarnie droga....dzisiaj oglądał kafelki... i zwątpiłam ...ceny są , za same panele pracownik komfortu wyliczył mi na jakieś 6500 zł. Szok...!!! Zlewy, wanny, umywalki.... nie wspomnę o cenach mebli do kuchni... Nie zniechęcam sie...chociaż nie zmienia to faktu,że niektórzy już powariowali z tymi cenami.... Wykończymy na tyle na ile wystarczy nam pieniędzy... będziemy kończyć resztę mieszkając tam... i płacąc z bieżących pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 11.09.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Różnica jest w sumie niewielka. Warto tego Ytonga przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 11.09.2008 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 realizm, realizmem..... ale pomarzyć troszkę trzeba...bez szaleństw...ale taką ociupinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 11.09.2008 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Edmar70 a ściany wewnętrzne z jakiej grubości Ytong robiłaś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 11.09.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Edmar70 a ściany wewnętrzne z jakiej grubości Ytong robiłaś?? Ściany wewnętrzne są gr. 24 i 11 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 12.09.2008 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Edmar70 a ściany wewnętrzne z jakiej grubości Ytong robiłaś?? Ściany wewnętrzne są gr. 24 i 11 cm. no właśnie ja tez tak planuję .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 12.09.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Edmar70 a ściany wewnętrzne z jakiej grubości Ytong robiłaś?? Ściany wewnętrzne są gr. 24 i 11 cm. no właśnie ja tez tak planuję .. Planuj Glamurku, planuj, a dobrze na tym wyjdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 12.09.2008 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Edmar70 a ściany wewnętrzne z jakiej grubości Ytong robiłaś?? Ściany wewnętrzne są gr. 24 i 11 cm. no właśnie ja tez tak planuję .. Planuj Glamurku, planuj, a dobrze na tym wyjdziesz. Coraz bardziej sie boję...jeszcze mogę sie wycofać O matko , nie sprawdziłam totolotków - nawet nie mam numerków, bo nie ogladałam losowania.!!! Ale jestem zakręcona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 12.09.2008 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Doberek Bardzo ladne te łazienki, choć takie "katalogowe" No i co?????? Wygrałaś?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 12.09.2008 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Nie wygrałam... , ale słowo się rzekło....dzielę się teraz moimi oszczędnościami. Zaraz zbiję świnkę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 12.09.2008 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Nie wygrałam... i się cieszysz powinnaś płakać A mapki som Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 12.09.2008 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Doberek Bardzo ladne te łazienki, choć takie "katalogowe" No i co?????? Wygrałaś?????????? z jakigoś biura projektowego pochodzą zabij mnie ale nie wiem...biegałam po necie, Pamiętam tylko,że była to firma z Warszawy... sprawdze czy zapisałam ich w Ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts