Gość Gosc_gość 28.07.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Cześć kobitki Do mnie jakoś te kamyki nie przemawiają, ale może ja się nie znam Kasiu, te kabelki na schodach to jaki przekrój mają i jakie oświetlenie tam planujesz ?? Swoją drogą kabelki niezbyt estetycznie ułożone, ale i tak je tynk przykryje to nie ma się co za bardzo przejmować, aczkolwiek elektryk robi zbyt ekonomicznie musiałaś nieźle wyżyłować cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 29.07.2009 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Cześć kobitki Do mnie jakoś te kamyki nie przemawiają, ale może ja się nie znam Kasiu, te kabelki na schodach to jaki przekrój mają i jakie oświetlenie tam planujesz ?? Swoją drogą kabelki niezbyt estetycznie ułożone, ale i tak je tynk przykryje to nie ma się co za bardzo przejmować, aczkolwiek elektryk robi zbyt ekonomicznie musiałaś nieźle wyżyłować cenę Elektryk był w poniedziałek i wszystko poprawił, bo Pan od tynków powiedział, że tak niechlujnej roboty juz dawno nie widział.... i że wróci jak elektryk poprawi swoją robotę. Cenę płaciłam normalną - z nim akurat nie negocjowałam, bo to znajomy mojego teścia....... dlaczego mowisz, że ekonomicznie kładł kable.....??? chodzi o to,że takie krotkie kable zostawił koło schodów??? , bo wszystkie pozostałe na ścianach i sufitach mają około 1-1,5 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 29.07.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Cześć kobitki Do mnie jakoś te kamyki nie przemawiają, ale może ja się nie znam Kasiu, te kabelki na schodach to jaki przekrój mają i jakie oświetlenie tam planujesz ?? Swoją drogą kabelki niezbyt estetycznie ułożone, ale i tak je tynk przykryje to nie ma się co za bardzo przejmować, aczkolwiek elektryk robi zbyt ekonomicznie musiałaś nieźle wyżyłować cenę Elektryk był w poniedziałek i wszystko poprawił, bo Pan od tynków powiedział, że tak niechlujnej roboty juz dawno nie widział.... i że wróci jak elektryk poprawi swoją robotę. Cenę płaciłam normalną - z nim akurat nie negocjowałam, bo to znajomy mojego teścia....... dlaczego mowisz, że ekonomicznie kładł kable.....??? chodzi o to,że takie krotkie kable zostawił koło schodów??? , bo wszystkie pozostałe na ścianach i sufitach mają około 1-1,5 m Nie chodzi o długość zwisających kabelków tylko o ich przekrój, czy czasem nie dał za małych przekrojów, dlatego się pytałem jakie oświetlenie będziesz miała na schodach. Na Twoim miejscu wezwał bym niezależnego elektryka do sprawdzenia poprawności instalacji. Poza tym robił bruzdy i kleił potem gipsem te kabelki, a tak się już nie robi, kabelki montuje się na specjalne kołki. Takie jak tu: http://th.interia.pl/30,gaeab58a52989859/i834654.jpg Wokół puszki jest tylko zagipsowane, a kabelki są prowadzone na płasko po ścianie na te kołki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 29.07.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Aha i jeszcze jedna uwaga - zrób dokładną dokumentację foto tych kabelków i wszystkich innych instalacji, bo jak je tynk przykryje i przyjdzie potem wiercić w ścianie to możesz mieć problem z przewierconymi kabelkami - a to już większy problem może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 29.07.2009 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Cześć kobitki Do mnie jakoś te kamyki nie przemawiają, ale może ja się nie znam Kasiu, te kabelki na schodach to jaki przekrój mają i jakie oświetlenie tam planujesz ?? Swoją drogą kabelki niezbyt estetycznie ułożone, ale i tak je tynk przykryje to nie ma się co za bardzo przejmować, aczkolwiek elektryk robi zbyt ekonomicznie musiałaś nieźle wyżyłować cenę Elektryk był w poniedziałek i wszystko poprawił, bo Pan od tynków powiedział, że tak niechlujnej roboty juz dawno nie widział.... i że wróci jak elektryk poprawi swoją robotę. Cenę płaciłam normalną - z nim akurat nie negocjowałam, bo to znajomy mojego teścia....... dlaczego mowisz, że ekonomicznie kładł kable.....??? chodzi o to,że takie krotkie kable zostawił koło schodów??? , bo wszystkie pozostałe na ścianach i sufitach mają około 1-1,5 m Nie chodzi o długość zwisających kabelków tylko o ich przekrój, czy czasem nie dał za małych przekrojów, dlatego się pytałem jakie oświetlenie będziesz miała na schodach. Na Twoim miejscu wezwał bym niezależnego elektryka do sprawdzenia poprawności instalacji. Poza tym robił bruzdy i kleił potem gipsem te kabelki, a tak się już nie robi, kabelki montuje się na specjalne kołki. Takie jak tu: http://th.interia.pl/30,gaeab58a52989859/i834654.jpg Wokół puszki jest tylko zagipsowane, a kabelki są prowadzone na płasko po ścianie na te kołki. Zdjęcia są porobione... i aj je robiłam i elektryk. Wszystkie kabelki sa przymocowane do ściany za pomoca kołka z takim plastikiem.... chyba tylko te koło schodów tak sa zrobione..... Na schodach będzie oświetlenie lampkami stoff - te same , które Ty planujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 29.07.2009 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Normalnie dach juz jest Dzień Dobry Cześć Romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 29.07.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Zdjęcia są porobione... i aj je robiłam i elektryk. Wszystkie kabelki sa przymocowane do ściany za pomoca kołka z takim plastikiem.... chyba tylko te koło schodów tak sa zrobione..... Na schodach będzie oświetlenie lampkami skoff - te same , które Ty planujesz. No to nie ma problemu, taki przekrój spokojnie im wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 29.07.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Heloł Drzwi bardzo ładnie i niedrogie a wręcz bardzo tanie. No i kaminie piękne, szczególnie te z brązem. Zielony, jak dla mnie, raczej odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 29.07.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Normalnie dach juz jest Dzień Dobry No no..... kto to zajrzał na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 30.07.2009 04:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Normalnie dach juz jest Dzień Dobry Cześć Romek Kiedy parapetówa? hmmmm.....już nie długo...o ile mi kasy nie zabraknie, bo na razie wszystko na to wskazuje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 30.07.2009 05:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 A tak wogóle to dzień dobry... ale mam dzisiaj dobry nastrój..... http://www.empikfoto.pl/albumy37/394383/805107/previews/25569352_kawusia.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 30.07.2009 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Romek wybiarm sie do Ciebie na kawę.... muszę zobaczyć bliźniaki i małą słodka królewne.... a przede wszystkim jadę do Ciebie na naukę wciskania waty w poddasze i zakładanie płyt kartonowo-gipsowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 30.07.2009 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 A to dlaczego? Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 30.07.2009 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 A to dlaczeo? Dzień dobry już cię dojrzałam na liście obecnych forumowiczów... czekałam z kawką aż wpadniesz przed pracą.... Hmmmm, chyba bez większego powodu..... wczoraj cały dzień pracowałam na działce...sprzątałam, zamiatałam.... znosiłam cegły z całego placu.... a wieczorem zasnęłam jak dziecko ...i w końcu się dobrze wyspałam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 30.07.2009 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Niesrtey wpadałam tylko na chwilę a jak pomysle o upale jaki ma byc dzisiaj to z chęcią nie ruszłabym sie z przed monitora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 30.07.2009 05:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Niesrtey wpadałam tylko na chwilę a jak pomysle o upale jaki ma byc dzisiaj to z chęcią nie ruszłabym sie z przed monitora. pomyśl sobie, że wspierasz nasz kraj w kryzysie...ciężko parcując pomnażasz budżet Polski.... i od razu zrobi Ci się lepiej ............to był oczywiście żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 30.07.2009 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Od razu mi lepiej Kasiu muszę uciekac papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 30.07.2009 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 cześć Romek.... hmmmm, tak z samego rana już drinki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 30.07.2009 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 ło matko.... ale ciacho!!!!! Romek to Ty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 30.07.2009 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 ło matko.... ale ciacho!!!!! Romek to Ty... oczywiście to jak...wpadasz na drinka? hmmm..za jakieś 10 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts