GLAMOURMUM 19.10.2009 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 no jasne, że chrzanić kozaki.... wogóle mi na nich nie zalezy... i tak głównie samochodem jeżdze.... więc stare kozaczki przeżyją... A rurki cieszą jak cholera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 19.10.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Pozwolę sobie przytoczyć cytat naszej forumowej koleżanki madmegs odnośnie oszczędzania i wyrzeczeń z tytułu budowy. Mam nadzieję, że się na mnie nie pogniewa, ale tekst jest rewelacyjny. Tu mała dygresyjka mi się nasuwa... Oto przykład jak się "zbiera" na materiały na wykończeniówkę Generalnie drogą oszczędności: Na np. kosmetykach: krem nivea za 4,70 zł zamiast L'oreala na noc za 80 zł krem nivea za 4,70 zł zamiast L'oreala na noc za 90 zł tonik Ziaja 6 zł zamiast L'oreal za 15 zł mleczko jak wyżej (można wogóle zrezygnować - mydło Dove za 2,70 zł załatwia sprawę. Dodatkowa oszczędność na płatkach kosmetycznych) krem pod oczy - po co komu krem pod oczy? Nivea wystarczy - zaoszczędzone 60 zł oliwka dla niemowląt bambino - 6 zł zamiast balsamu do ciała Garnier 19 zł - kosmetyki specjalistyczne typu maseczki, antycellulity, itp. - pieniądze wyrzucone w błoto Również perfumy, żele pod prysznic, wonne sole do kąpieli etc. Co najmniej 400-500 zł na powiedzmy 2 m-ce... To nam daje średnio 2 700 zł rocznie. Można za to kupić kaloryfery na przykład. Albo jakieś płytki, lub panele podłogowe... A to dopiero początek Ciuchy - przecież można chodzić w starych, całkiem dobre jeszcze są Buty - i co z tego że czubki do szpica są niemodne I tu, w zależności od budżetu i upodobań inwestorki – naprawdę można wiele uszczknąć ( o oszczędzaniu na inwestorze nie piszę, bo każdy wie, że tu już nie ma co wyciągnąć. Każda kobieta oszczędza na mężu z zasady i jest to od zarania dziejów (czytaj ślubu) wliczone w budżet małżeński. No chyba że mąż ma kosztowne hobby... Ale guzik, hobby zabrać mu nie można, bo się obrazi i kto będzie robił „własnymi ręcami” tę całą wykończeniówkę? ...) No i trzecie źródło, niektórym może się wydać cokolwiek hardcorowe, ale doskonałą, hmmm.., płaszczyzną do oszczędzania są, co wie niejedna matka-polka, są dzieci (pod warunkiem ze małe i nierozumnie) oraz wyżywienie. Każdy wie, że wypłatę można przejeść, albo spożytkować racjonalnie, nie umierając przy tym z głodu... Oszczędność na dzieciach w skrócie zasadza się na argumentach typu: -My też chodziliśmy do przedszkola w pocerowanych rajtkach -Kto powiedział że chłopczyk nie może mieć fioletowej bluzy. Nooo... różowej -To jest kłamliwa propaganda że czekolada kinder ma więcej mleka. Czekolada z biedronki ma tyle samo i kosztuje 3 razy mniej... Biorąc pod uwagę bajońskie sumy, jakie ponaklejane są na metkach dziecięcych ubranek (z których dzieci wyrastają z prędkością światła) to naprawdę można sobie za to urządzić dom... Odnośnie wyżywienia natomiast: człowiek sobie nawet nie zdaje sprawy z tego ile pieniędzy wywala na żywność. A to wołowinka, a to jogurciki, a bułeczki, wędzone łososie, soczki, paluszki, deserki, ciasteczka, kawa z pianką, galaretki z nóżek, itd. Większa część populacji takich Chin na przykład żyje i pracuje o misce ryżu i odrobinie ryby czy warzywka. I proszę jaką mają wydajność jak jeszcze wziąć pod uwagę koszty papieru, wody i wywozu zawartości zbiornika bezodpływowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 19.10.2009 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 oooo, tego mi było trzeba dziękuję Ci ABP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 19.10.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Nie mnie dziękuj, a madmegs. Dzięki niej też stwierdziłam, że zeszłoroczne jesienne buty są jeszcze w bardzo dobrym stanie. Co z tego, że fioletowe nie do wszystkiego pasują? Jak komuś nie pasuje, niech nie patrzy. Ja na cegły zbieram A AGP-ON wziął sobie tak bardzo do serca jej wypowiedź, że zrezygnował z hobby - sprzedał na allegro swoją kolekcję... Wzruszył mnie tym bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 19.10.2009 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Nie mnie dziękuj, a madmegs. Dzięki niej też stwierdziłam, że zeszłoroczne jesienne buty są jeszcze w bardzo dobrym stanie. Co z tego, że fioletowe nie do wszystkiego pasują? Jak komuś nie pasuje, niech nie patrzy. Ja na cegły zbieram A AGP-ON wziął sobie tak bardzo do serca jej wypowiedź, że zrezygnował z hobby - sprzedał na allegro swoją kolekcję... Wzruszył mnie tym bardzo no właśnie w takich sytuacjach... trzeba umieć wybrać rzeczy ważne nad ważnymi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 20.10.2009 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Cześć Glamcia rureczki piękne a pomysł ze zmywarką super bo nie będzie się trzeba za dużo gimnastykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.10.2009 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Cześć Glamcia rureczki piękne a pomysł ze zmywarką super bo nie będzie się trzeba za dużo gimnastykować Cześć...mam nadzieję,że będzie wygodne. Już sie nie mogę doczekać montażu kuchni..... ale jeszcze trochę muszę poczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.10.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 dzien dobry ciesze sie ze do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.10.2009 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 dzien dobry ciesze sie ze do przodu dzięki Aniu.... co u Ciebie...? Byłaś już na 3D USG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.10.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 nie bylam ale pojde dzwonilam i powiedzieli mi ze najlepiej zrobic miedzy 24 a 28 tygodniem wiec jeszcze chwilke poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.10.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 nie bylam ale pojde dzwonilam i powiedzieli mi ze najlepiej zrobic miedzy 24 a 28 tygodniem wiec jeszcze chwilke poczekam niech ci koniecznie na płytę DVD nagrają.... cudowna pamiatka A jak sie czujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.10.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 czuje sie swietnie, procz tego ze jestem wielka nie mam zadnych dolegliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.10.2009 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 czuje sie swietnie, procz tego ze jestem wielka nie mam zadnych dolegliwosci tym to sie akurat nie ma co przejmować .... ja przy pierwszej ciąży przytyłam 19 kg, a prz drugiej 6,5 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.10.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 obiecalam sobie ze od kwietnia biore sie ostro za siebie a teraz nie bede sobie zalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.10.2009 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 obiecalam sobie ze od kwietnia biore sie ostro za siebie a teraz nie bede sobie zalowac tak ...to jest jedyny moment , żeby sobie nie żałować.... a w ostateczności możemy całą winę zwalić na malucha w brzuchu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.10.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 a tak z innej beczki... slyszalam wczoraj w radiu, ze zlapali jakas bande ktora okradala domy/budowy pod Poznaniem. Mam nadzieje ze to ci sami zlodzieje co Ciebie okradli i ze pojda siedziec, ponoc okradli na kilkaset tysiecy zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.10.2009 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 a tak z innej beczki... slyszalam wczoraj w radiu, ze zlapali jakas bande ktora okradala domy/budowy pod Poznaniem. Mam nadzieje ze to ci sami zlodzieje co Ciebie okradli i ze pojda siedziec, ponoc okradli na kilkaset tysiecy zł. dzięki Aniu, musze zadzwonic do mojego Pana policjanta.... A pamiętasz może gdzie ich złapali...mówili coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 20.10.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 nie nie mowili gdzie, mowili ze byli bardzo zorganizowani i na kradzieze jezdzili autami z wypozyczalni i zamalowywali farba emulsyjna wszystkie znaki rozpoznawcze na aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.10.2009 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 nie nie mowili gdzie, mowili ze byli bardzo zorganizowani i na kradzieze jezdzili autami z wypozyczalni i zamalowywali farba emulsyjna wszystkie znaki rozpoznawcze na aucie. DZiękuję Ci bardzo za ta informację, już zadzwoniłam na policję i mam przyjechac na komendę.... Aniu jesteś wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piksel 20.10.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Widzisz Glamcia ja też najbardziej myśle o wybieraniu kuchni tylko to jest bardzo odległy czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts