Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZENOBIA G1 I CAŁA NASZA RODZINKA-KOMENTARZE..:)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja tez bym z chęcią zobaczyła ale niech sobie jeszcze trochę posiedzą w brzuchu u mamy :D

no właśnie, niech nie robią żadnych jaj :lol:

nie, nie...niech jeszcze u mamusi pomieszkają... co prawda klimat superowy, bo Święta, prezenty i w ogóle.... ale teraz jest zimno, nie można wychodzić na dłuuuuuuuuuuuuuugie spacerki... :)

Glamurku a co z Twoją budową?

A zdjęcia to już 100 lat temu miały byc i co :roll:

Nie mam aparatu, nie mam od kogo pożyczyć... nie mam czasu pojechać na działkę, ale ciąg dalszy budowy rusza 5 stycznia.... wtedy zrobię zdjęcia.... obiecuję.... za pierwszą transzę z kredytu kupię sobie aparat..... :)

Na razie są wykopane fundamenty i zalane betonem i ubity piasek....

więc niewiele. :)

Glamurku a co z Twoją budową?

A zdjęcia to już 100 lat temu miały byc i co :roll:

Nie mam aparatu, nie mam od kogo pożyczyć... nie mam czasu pojechać na działkę, ale ciąg dalszy budowy rusza 5 stycznia.... wtedy zrobię zdjęcia.... obiecuję.... za pierwszą transzę z kredytu kupię sobie aparat..... :)

Na razie są wykopane fundamenty i zalane betonem i ubity piasek....

więc niewiele. :)

Dziewczyno co Ty piszesz - najgorsza i najmniej pewna robota za Tobą!

Poszło nam to tak szybko i sprawnie ( tzn.nie nam-tylko ekipie...),że nawet nie przypuszczałam że to najgorszy etap budowy. Na razie nie wklejam zdjęć, ani nie piszę o tym, bo poczekam do stycznia i zacznę opisywać całe roboty budowlane.

Tzn. chyba mnie źle zrozumieliście, bo nie mam jeszcze postawionych ścianek z bloczków betonowych. Są wykopane fundamenty, włożone te metalowe rurki związane i zalane betonem. I to wsio.

5 stycznia jedziemy z resztą ( o ile nam pogoda dopisze). Przyjedzie Pan od pompy ciepła i porobi swoje rury, rureczki i inne rzeczy.

Bardzo się cieszę, bo załapiemy się na małą pompę ( niewielki metraż domu) i nie muszą być robione odwierty.... położy kolektory płaskie pod ziemią - i obniży nam się cena. Same odwietry to koszt około 14-17 tyś.

http://images48.fotosik.pl/41/13b8fd9282460864med.jpg

Niech się spełnią świąteczne życzenia,

te łatwe i trudne do spełnienia.

Niech się spełnią te duże i te małe,

te mówione głośno lub wcale.

Niech się spełnią te wszystkie krok po kroku,

niech się spełnią w Nowym Roku!

No właśnie, ja nie mam dzienniczka :lol:

37 tysięcy to chyba nie za dużo. Jeszcze jakiś czas temu ceny były od 50 w górę.

Ja mam wyceny również na 55 i 57 tyś... z innych firm.

Niestety przy pompie ciepła najdroższe są odwierty - coś na zasadzie wyrzucenie pieniędzy do głębokiej dziury!!! no i ważną rolę odgrywa wielkość domu... nasza Zenia mieści się w małych domkach....ma 138 m2 .