Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZENOBIA G1 I CAŁA NASZA RODZINKA-KOMENTARZE..:)

Recommended Posts

Stempelku :D Moje gratulacje :D

Życze Ci szybkiej i bezstresowej budowy :D

pozdrowionka monika

dziękuję Ci Monia... jestem taka podekscytowana

I wcale Ci się nie dziwię :D

Monia a gdzie jest dziennik Twojego domku....?? Dlaczego ja nic nie widzę...:)

Nic nie widzisz bo ja nie mam dzienniczka.

Zresztą u mnie to już blizej niż dalej :D

Taką mam nadzieję :roll:

No kiedy Monia, kiedy :roll:

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Łoł - gratuluje i życze powodzenia w zdobywaniu kredytu ;)

U mnie martwo - zatrzymałam się na papierologi i i tyle :/

Zaczynasz budowę jeszcze w tym roku czy może już w przyszłym? (jeśli na to odpowiedziałaś już wcześniej to sorki - ale ja przez to niekończące się chorubsko coraz gorzej kapuje co się wokół mnie dzieje :/ - ale na L4 nie mam zamiaru iść chyba że mnie do szpitala z roboty odwiozą :p )

Zaczynasz budowę jeszcze w tym roku czy może już w przyszłym? (jeśli na to odpowiedziałaś już wcześniej to sorki - ale ja przez to niekończące się chorubsko coraz gorzej kapuje co się wokół mnie dzieje :/ - ale na L4 nie mam zamiaru iść chyba że mnie do szpitala z roboty odwiozą :p )

Witam cię aneczkab - już zaczynałam się martwić,bo bardzo długo cię nie było....

Jeżeli wszystko pójdzie po naszej myśli ( mojej i firmy budowlanej) to w tym roku wykopiemy fundamenty, a w przyszłym roku od połowy lutego zaczynamy mury. Wczoraj byłam w Gnieźnie i podpisałam umowę na okna. Jestem bardzo zadowolona. Szczegóły oczywiście opisze w moim dzienniku.

Bardzo się cieszę,że znowu zawitałaś.....

Witam wyczytałam, że ma Pani zamiar budować z ytonga swój dom i w związku z tym mam pytania: ile Panią będzie kosztować robota firmy budowlanej. Ja myślę tez nad ytongiem tylko tym niemieckim jest tańszy, wtedy pasują nadproża innych firm i silikaty do środka a strop terivy. Z tego co widzę to ludzie budują z ytonga ściany z zewnątrz i wewnątrz nadproża normalne albo bylewają a strop z terivy gęsto żebrowy rzadko ktoś ma strop z ytonga. Może ma Pani wycenę za 1 mkwadratowy ytonga samego materiału to proszę podać bo ja na razie bazuje na cenach na allegro gdyż do budowy to jeszcze mam z pół roku właśnie przez papierki.

Witam nową "budowniczową". Ytoong moim zdaniem jest najlepszy. Dzisiaj mam dostać na e-maila szczegółową wycenę materiałów budowlanych. Od razu do ciebie napiszę.

Pozdrawiam i zapraszam częśćiej ;)

Stempelku :D Moje gratulacje :D

Życze Ci szybkiej i bezstresowej budowy :D

pozdrowionka monika

dziękuję Ci Monia... jestem taka podekscytowana

I wcale Ci się nie dziwię :D

Monia a gdzie jest dziennik Twojego domku....?? Dlaczego ja nic nie widzę...:)

Nic nie widzisz bo ja nie mam dzienniczka.

Zresztą u mnie to już blizej niż dalej :D

Taką mam nadzieję :roll:

Szkoda,że nie masz dzienniczka.... chetnie bym poczytała.....

Ale cieszę się,że masz bliżej niż dalej...... :)

• 2 weeks później...
A no to ja będę kiepskim doradcą. Uważam że to kijowy pomysł :roll:

a co do drzwi to zależy na co trafisz - ale to zarówno w przypadku takich na wymiar jak i gotowych. myślę że powinnaś porównać konkretne oferty.

Brakuje mi pokoju na dole i pomieszczenie gospodarczego. Chciałam zrobić wiatę z ciemnego drewna i dachówką przed domem. Niedaleko Poznania jest takie fajne osiedle i tam podpatrzyłam garaż.

Witam cię aneczkab - już zaczynałam się martwić,bo bardzo długo cię nie było....

Jeżeli wszystko pójdzie po naszej myśli ( mojej i firmy budowlanej) to w tym roku wykopiemy fundamenty, a w przyszłym roku od połowy lutego zaczynamy mury. Wczoraj byłam w Gnieźnie i podpisałam umowę na okna. Jestem bardzo zadowolona. Szczegóły oczywiście opisze w moim dzienniku.

Bardzo się cieszę,że znowu zawitałaś.....

Ja niestety mam za dużo na głowie i czasami chciałabym być 3ma osobami jednocześnie ;)

Odnośnie garażu to po ostatnim gradobiciu u nas stanowczo zrezygnowałam z pomysłu by go nie mieć. Ale dobrze rozwiązana wiata może by przed nim uchroniła.

Ten taras znalazłaś u mnie ;) - jak wrócę do domu to podeślę ci nazwę firmy u której go można kupić ale cenę mają przerażającą.

Ja jestem jak najbardziej "za garażem" :lol:

no ale skoro są potrzeby mieszkaniowe, to wkońcu ważniejsi są ludzie niż samochody, prawda? :roll:

A co do drzwi: to zależy czy widziałaś już inne prace wykonane przez stolarza na zamówienie. Ja zdecydowałam się na stolarza i nie żałuję. Cena rewelacyjna a mam to co chciałam w doskonałym wykonaniu. Tylko trochę nieterminowy był ..........ale stolarze to już chyba tak mają :roll:

Bardziej niż wiata to myślałam o czymś takim:

http://www.dabrowka.com.pl/oferta/patio/72/

zdjęcie nr 4.

Myślałam o takim zabudowanym garażu wolnostojącym, niż wiacie. Chyba żle sie wysłowiłam.

Bobowa może znasz to osiedle w Dąbrówce....

Bardzo ładne :) - chociaż żeby pasowało trzeba będzie wygląd domku dostosować.

Co do tarasu to tutaj jest adres firmy:

http://semmelrock.pl/

Można zamówić sobie katalog - bardzo przyjemnie się ogląda ;) - chociaż cennik dobija.

zdjęcie nr 4.

Myślałam o takim zabudowanym garażu wolnostojącym, niż wiacie. Chyba żle sie wysłowiłam.

Można zamówić sobie katalog - bardzo przyjemnie się ogląda ;) - chociaż cennik dobija.

LUBIę BYć DOBIAJNA...:) ;) :) ;)

Ania napisz mi co z tym Twoim domkiem...albo jestem cięzko kapująca i nie doczytałam w Twoim dzienniku czy wybrałaś juz domek...albo nic tam nie jest napisane..:)

zdjęcie nr 4.

LUBIę BYć DOBIAJNA...:) ;) :) ;)

Ania napisz mi co z tym Twoim domkiem...albo jestem cięzko kapująca i nie doczytałam w Twoim dzienniku czy wybrałaś juz domek...albo nic tam nie jest napisane..:)

Ha - u mnie to się przeradza w jakąś baśń tysiąca nocy albo porządną telenowele :]

wpadłam na pomysł domku LMP 152

po "drobnych" przeróbkach byłby świetny i w ogóle - już prawie chciałam nacisnąć guzik "kup" ale ja zawsze muszę znaleźć coś co się nie spodoba - tak więc ten domek nie ma wiatrołapu i to by nawet nie przeszkadzało bo by można było go podczas adaptacji dorobić ale nie mam pojęcia jak ( :evil: ) - to znaczy nie widzę miejsca takiego żeby zrobić wiatrołap. Więc niestety odpadł. Teraz jest kryształ który też po poważnych przeróbkach by się nadawał ale ciągle coś w nim mi nie pasuje i będę siedzieć nad nim dopóki nie dowiem się co (i jak to znajdę to się okaże czy można to przerobić czy będzie trzeba szukać od nowa - to znaczy wiem na pewno że jak nie znajdę miejsca gdzie mogę wrzucić schody do piwnicy to odpadnie ponieważ uparłam się że będę ją mieć i nie podaruje) - no cóż - jeszcze mam trochę czasu ponieważ nie mamy jeszcze wpisu do ksiąg wieczystych więc chyba w tej chwili nie jesteśmy w stanie zrobić nic więcej (albo mi się źle wydaje - ogólnie się w tej całej papierologi gubię)

ps. czekam na zdjęcia :)