bobowa budowniczowa 09.10.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Stempelku Moje gratulacje Życze Ci szybkiej i bezstresowej budowy pozdrowionka monika dziękuję Ci Monia... jestem taka podekscytowana I wcale Ci się nie dziwię Monia a gdzie jest dziennik Twojego domku....?? Dlaczego ja nic nie widzę... Nic nie widzisz bo ja nie mam dzienniczka. Zresztą u mnie to już blizej niż dalej Taką mam nadzieję No kiedy Monia, kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 09.10.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Przeprowadzkę planujemy na sierpień przyszłego roku. Już nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 09.10.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Przeprowadzkę planujemy na sierpień przyszłego roku. Już nie mogę się doczekać Ale fajnie A zdjęcia wykończeniowki pokażesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 09.10.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Pewnie, że pokażę Ale z wykończeniówką planujemy ruszyć dopiero na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 09.10.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Łoł - gratuluje i życze powodzenia w zdobywaniu kredytu U mnie martwo - zatrzymałam się na papierologi i i tyle :/ Zaczynasz budowę jeszcze w tym roku czy może już w przyszłym? (jeśli na to odpowiedziałaś już wcześniej to sorki - ale ja przez to niekończące się chorubsko coraz gorzej kapuje co się wokół mnie dzieje :/ - ale na L4 nie mam zamiaru iść chyba że mnie do szpitala z roboty odwiozą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 09.10.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Aneczko pędem do lekarza, jak nie chcesz, czy raczej nie możesz iść na L4 to chociaż po leki idź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 10.10.2008 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Łoł - gratuluje i życze powodzenia w zdobywaniu kredytu U mnie martwo - zatrzymałam się na papierologi i i tyle :/ Zaczynasz budowę jeszcze w tym roku czy może już w przyszłym? (jeśli na to odpowiedziałaś już wcześniej to sorki - ale ja przez to niekończące się chorubsko coraz gorzej kapuje co się wokół mnie dzieje :/ - ale na L4 nie mam zamiaru iść chyba że mnie do szpitala z roboty odwiozą ) Witam cię aneczkab - już zaczynałam się martwić,bo bardzo długo cię nie było.... Jeżeli wszystko pójdzie po naszej myśli ( mojej i firmy budowlanej) to w tym roku wykopiemy fundamenty, a w przyszłym roku od połowy lutego zaczynamy mury. Wczoraj byłam w Gnieźnie i podpisałam umowę na okna. Jestem bardzo zadowolona. Szczegóły oczywiście opisze w moim dzienniku. Bardzo się cieszę,że znowu zawitałaś..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 10.10.2008 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Witam wyczytałam, że ma Pani zamiar budować z ytonga swój dom i w związku z tym mam pytania: ile Panią będzie kosztować robota firmy budowlanej. Ja myślę tez nad ytongiem tylko tym niemieckim jest tańszy, wtedy pasują nadproża innych firm i silikaty do środka a strop terivy. Z tego co widzę to ludzie budują z ytonga ściany z zewnątrz i wewnątrz nadproża normalne albo bylewają a strop z terivy gęsto żebrowy rzadko ktoś ma strop z ytonga. Może ma Pani wycenę za 1 mkwadratowy ytonga samego materiału to proszę podać bo ja na razie bazuje na cenach na allegro gdyż do budowy to jeszcze mam z pół roku właśnie przez papierki. Witam nową "budowniczową". Ytoong moim zdaniem jest najlepszy. Dzisiaj mam dostać na e-maila szczegółową wycenę materiałów budowlanych. Od razu do ciebie napiszę. Pozdrawiam i zapraszam częśćiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 10.10.2008 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2008 Stempelku Moje gratulacje Życze Ci szybkiej i bezstresowej budowy pozdrowionka monika dziękuję Ci Monia... jestem taka podekscytowana I wcale Ci się nie dziwię Monia a gdzie jest dziennik Twojego domku....?? Dlaczego ja nic nie widzę... Nic nie widzisz bo ja nie mam dzienniczka. Zresztą u mnie to już blizej niż dalej Taką mam nadzieję Szkoda,że nie masz dzienniczka.... chetnie bym poczytała..... Ale cieszę się,że masz bliżej niż dalej...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.10.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Glamciu o co chodzi z tym dylematem bo sie doszukać nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 19.10.2008 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Glamciu o co chodzi z tym dylematem bo sie doszukać nie mogę efilko chodzi mi o rezygnację z garażu..... sama nie jestem do tego przekonana..... i o zakupie drzwi...czy kupić gotowe czy dac do zrobienia...., cena nizsza, ale boję się o jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.10.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 A no to ja będę kiepskim doradcą. Uważam że to kijowy pomysł a co do drzwi to zależy na co trafisz - ale to zarówno w przypadku takich na wymiar jak i gotowych. myślę że powinnaś porównać konkretne oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 19.10.2008 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 A no to ja będę kiepskim doradcą. Uważam że to kijowy pomysł a co do drzwi to zależy na co trafisz - ale to zarówno w przypadku takich na wymiar jak i gotowych. myślę że powinnaś porównać konkretne oferty. Brakuje mi pokoju na dole i pomieszczenie gospodarczego. Chciałam zrobić wiatę z ciemnego drewna i dachówką przed domem. Niedaleko Poznania jest takie fajne osiedle i tam podpatrzyłam garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 19.10.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2008 Wiata nigdy nie będzie tym samym co garaż, no ale jak jest konieczność wyższego rzędu to co począć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 20.10.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Łoł - gratuluje i życze powodzenia w zdobywaniu kredytu U mnie martwo - zatrzymałam się na papierologi i i tyle :/ Zaczynasz budowę jeszcze w tym roku czy może już w przyszłym? (jeśli na to odpowiedziałaś już wcześniej to sorki - ale ja przez to niekończące się chorubsko coraz gorzej kapuje co się wokół mnie dzieje :/ - ale na L4 nie mam zamiaru iść chyba że mnie do szpitala z roboty odwiozą ) Witam cię aneczkab - już zaczynałam się martwić,bo bardzo długo cię nie było.... Jeżeli wszystko pójdzie po naszej myśli ( mojej i firmy budowlanej) to w tym roku wykopiemy fundamenty, a w przyszłym roku od połowy lutego zaczynamy mury. Wczoraj byłam w Gnieźnie i podpisałam umowę na okna. Jestem bardzo zadowolona. Szczegóły oczywiście opisze w moim dzienniku. Bardzo się cieszę,że znowu zawitałaś..... Ja niestety mam za dużo na głowie i czasami chciałabym być 3ma osobami jednocześnie Odnośnie garażu to po ostatnim gradobiciu u nas stanowczo zrezygnowałam z pomysłu by go nie mieć. Ale dobrze rozwiązana wiata może by przed nim uchroniła. Ten taras znalazłaś u mnie - jak wrócę do domu to podeślę ci nazwę firmy u której go można kupić ale cenę mają przerażającą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 20.10.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Ja jestem jak najbardziej "za garażem" no ale skoro są potrzeby mieszkaniowe, to wkońcu ważniejsi są ludzie niż samochody, prawda? A co do drzwi: to zależy czy widziałaś już inne prace wykonane przez stolarza na zamówienie. Ja zdecydowałam się na stolarza i nie żałuję. Cena rewelacyjna a mam to co chciałam w doskonałym wykonaniu. Tylko trochę nieterminowy był ..........ale stolarze to już chyba tak mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.10.2008 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Bardziej niż wiata to myślałam o czymś takim: http://www.dabrowka.com.pl/oferta/patio/72/ zdjęcie nr 4. Myślałam o takim zabudowanym garażu wolnostojącym, niż wiacie. Chyba żle sie wysłowiłam.Bobowa może znasz to osiedle w Dąbrówce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 20.10.2008 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Bardziej niż wiata to myślałam o czymś takim: http://www.dabrowka.com.pl/oferta/patio/72/ zdjęcie nr 4. Myślałam o takim zabudowanym garażu wolnostojącym, niż wiacie. Chyba żle sie wysłowiłam. Bobowa może znasz to osiedle w Dąbrówce.... Bardzo ładne - chociaż żeby pasowało trzeba będzie wygląd domku dostosować. Co do tarasu to tutaj jest adres firmy: http://semmelrock.pl/ Można zamówić sobie katalog - bardzo przyjemnie się ogląda - chociaż cennik dobija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 20.10.2008 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Bardziej niż wiata to myślałam o czymś takim: http://www.dabrowka.com.pl/oferta/patio/72/ zdjęcie nr 4. Myślałam o takim zabudowanym garażu wolnostojącym, niż wiacie. Chyba żle sie wysłowiłam. Bobowa może znasz to osiedle w Dąbrówce.... Bardzo ładne - chociaż żeby pasowało trzeba będzie wygląd domku dostosować. Co do tarasu to tutaj jest adres firmy: http://semmelrock.pl/ Można zamówić sobie katalog - bardzo przyjemnie się ogląda - chociaż cennik dobija. LUBIę BYć DOBIAJNA... Ania napisz mi co z tym Twoim domkiem...albo jestem cięzko kapująca i nie doczytałam w Twoim dzienniku czy wybrałaś juz domek...albo nic tam nie jest napisane.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aneczkab 21.10.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Bardziej niż wiata to myślałam o czymś takim: http://www.dabrowka.com.pl/oferta/patio/72/ zdjęcie nr 4. Myślałam o takim zabudowanym garażu wolnostojącym, niż wiacie. Chyba żle sie wysłowiłam. Bobowa może znasz to osiedle w Dąbrówce.... Bardzo ładne - chociaż żeby pasowało trzeba będzie wygląd domku dostosować. Co do tarasu to tutaj jest adres firmy: http://semmelrock.pl/ Można zamówić sobie katalog - bardzo przyjemnie się ogląda - chociaż cennik dobija. LUBIę BYć DOBIAJNA... Ania napisz mi co z tym Twoim domkiem...albo jestem cięzko kapująca i nie doczytałam w Twoim dzienniku czy wybrałaś juz domek...albo nic tam nie jest napisane.. Ha - u mnie to się przeradza w jakąś baśń tysiąca nocy albo porządną telenowele :] wpadłam na pomysł domku LMP 152 po "drobnych" przeróbkach byłby świetny i w ogóle - już prawie chciałam nacisnąć guzik "kup" ale ja zawsze muszę znaleźć coś co się nie spodoba - tak więc ten domek nie ma wiatrołapu i to by nawet nie przeszkadzało bo by można było go podczas adaptacji dorobić ale nie mam pojęcia jak ( ) - to znaczy nie widzę miejsca takiego żeby zrobić wiatrołap. Więc niestety odpadł. Teraz jest kryształ który też po poważnych przeróbkach by się nadawał ale ciągle coś w nim mi nie pasuje i będę siedzieć nad nim dopóki nie dowiem się co (i jak to znajdę to się okaże czy można to przerobić czy będzie trzeba szukać od nowa - to znaczy wiem na pewno że jak nie znajdę miejsca gdzie mogę wrzucić schody do piwnicy to odpadnie ponieważ uparłam się że będę ją mieć i nie podaruje) - no cóż - jeszcze mam trochę czasu ponieważ nie mamy jeszcze wpisu do ksiąg wieczystych więc chyba w tej chwili nie jesteśmy w stanie zrobić nic więcej (albo mi się źle wydaje - ogólnie się w tej całej papierologi gubię) ps. czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts