Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dziecko

ela79

Recommended Posts

nie no ....list rewelka :D

moja 7-letnia gwiazda jest na etapie pisania na wszystkim co jej wpadnie w ręce "kocham Cię , mamusiu" :D ... to chyba przez tą budowę ...mało czasu przez ostatni rok jej poświęcaliśmy :( ...ale że już mieszkamy więc i sytuacja się zmieniła ...ale listy o kochaniu nadal wykoanuje :D

• 2 weeks później...

Wiele lat temu, kiedy synek miał około 2 latek, zobaczyliśmy go jak maszeruje za domem w kierunku lasu.

- Dokąd idziesz, synuś?

- Do dziadka Jurka.

- A spakowałeś się? To daleko jest.

- Tak!!! - wyciągnął triumfalnie przed siebie hołubioną paczkę pieluch jednorazowych. :lol:

Wiele lat temu, kiedy synek miał około 2 latek, zobaczyliśmy go jak maszeruje za domem w kierunku lasu.

- Dokąd idziesz, synuś?

- Do dziadka Jurka.

- A spakowałeś się? To daleko jest.

- Tak!!! - wyciągnął triumfalnie przed siebie hołubioną paczkę pieluch jednorazowych. :lol:

Rewelacja :D :D :D

Nasza starsza z kolei (wiele lat temu) też się miała spakować na jakiś wyjazd. No więc "się spakowała": sama wlazła do wielkiej walizki :o

Capri siem norrrmalnie wzruszyłam.

Widzisz, jak on Cię pozytywnie postrzega.

I jak ładnie pisze.

A jednak masz jakąś torbę, ha! :)

no niby pozytywnie, ale ja to czytam tak: "matka leży w łóżku oglądając lost, a ja się zajmuję sobą i rodzeństwem". Nawet go pytałam, co to znaczy, że nie lubię ich obsługiwać, i jak on mnie w tym zastępuje - cytuję: "czasem nalewam soku maluchom". Super, nie?

a torbę mam taki bag militarny, ciemnozielone moro, uniseks, albo nawet męska bardziej.

Korci mnie, aby pochwalić się swoją małą, ale:

http://wyborcza.pl/1,75248,5684129,Na_Naszej_klasie_szukali_domu_dla_jej_dziecka.html

i co Koleżanki na to? Wprawdzie ja (chyba) wrogów nie mam, coby mi taki numer wycięli, ale...złe nie śpi.

A poza tym, wracając do głównego tematu Dziecko - zaczął się rok szkolny, zerówka, przedszkole i...zaczęło się również: infekcja, katar, temperatura, dziecko w domu z syropkami - szlag by to trafił :evil: