Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłoga - kafle

Gogdi

Recommended Posts

Potrzebuję waszej pomocy. Poszukuję kafli na podłogę. Dużych. 60 cm bok minimum. Zalezy mi żeby znaleźć coś co ma jak najmniejsza powtarzalność wzoru, tzn żeby płytki leżące obok siebie nie były identyczne, mimo że w tym samym kolorze i no i ogólnie wzór taki sam:) Mam nadzieję że wiecie o co chodzi. Przebijam się od kilku dni przez tysiące stron internetowych ale znalezienie tego czego szukam wydaje sie graniczyć z cudem.

Moja rada brzmi tak: zamiast wertować strony w internecie, idź na podbój sklepów z ceramiką. Najlepiej i najszybciej dokonasz wyboru oglądając kafle na żywo.

Nowa Gala, ma zdaje się kolekcje "skalną", a wiec, jak mniemam ,niepowtarzający sie deseń na kolejnych płytkach.

Musiałam wybrać płytki do 7 pomieszczeń, o zakupie żadnych nie zdecydowałam się po obejrzeniu ich w necie. Często te, ktore podobały mi się w necie traciły na uroku w rzeczywistości. A decydowałam sie na te, które nie zachwyciły mnie w necie. Ale moze to tylko ja tak mam :lol:

Powodzenia!

(...)

Musiałam wybrać płytki do 7 pomieszczeń, o zakupie żadnych nie zdecydowałam się po obejrzeniu ich w necie. Często te, ktore podobały mi się w necie traciły na uroku w rzeczywistości. A decydowałam sie na te, które nie zachwyciły mnie w necie. Ale moze to tylko ja tak mam :lol:

Powodzenia!

no to jesteśmy dwie :D, ja też konfrontowałam zdjęcia w necie z rzeczywistością i bardzo często ochy i achy nad zdjęciem szybko kończyły się, kiedy zobaczyłam płytki na żywo.

Tak więc Gogdi, najlepiej zrób sobie maraton po kafelkach :wink: .

b.

Bardzo dziękuje. Pomysł z kamieniem jest "najładniejszy", ale nie mam ogrzewania podłogowego i boję sie że kamień bedzie zimniejszy niż kafle. Będzie?

Dziś znów ruszam w miasto na połów. Mam nadzieję , ze tym razem zobaczę coś w realu a nie tylko w katalogach i nie będę znów słyszeć "to możemy Pani zamówić, tamto jest prawie takie samo jak to tylko bardziej w popiel wpada, a tamte takie jak te tylko większe..."

jak szukasz gresu to polecam:

http://www.grespol.pl (albo com)

tam u siebie Pan ma takie duże i piękne...80x80, udają marmur,

są cudne, i mają to co szukasz....plątanine, mozajkę,

cena..hm... powyżej 120zl, ale jak lubisz duże i nie masz ogrzewania to te polecam...

mi tez sie bardzo bardzo podobały, siedzialam nad nim 1godz i nic nie wymysliłam bo: mam ogrzewanie, i troche sie obawialam tego rodzaju wielkosci

pozatym przy 90m2, cena troche mnie powalała...., wybrałam 60x60 ale jednokolorowe, ale były i w paćki...., i w nitki , i co tam jeszcze..

jest jeszcze:

swiatglazury.pl - tez ciekawe.- jakości nie znam, bo kupowalam w grespolu- są bardzo równe i brak odpadow, I klasa!

(...)

Powodzenia!

no to jesteśmy dwie :D, ja też konfrontowałam zdjęcia w necie z rzeczywistością i bardzo często ochy i achy nad zdjęciem szybko kończyły się, kiedy zobaczyłam płytki na żywo.

:wink: .

b.

Ja niałam dokładnie tak samo !!!!!!!!!! :lol:

płytki zawsze będą miały powtarzalny wzór...

tylko naturalny kamień nie będzie identyczny w każdym kawałku

i drewno:)

To nie prawda.

Jedynie płytki z sitodruku mają powtarzalny wzór.

Grsesy np nie mogą być powtarzalne, bo nikt im wzoru w produkcji nie uklada a deseń jest całkowicie dziełem przypadku.

Dotyczy to także emaliowanych cotto a nawet zdobionej majoliki - ale to już ściana.