Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeśli miałbym wybierać to bazobeton z P+W. Pustaki muruje się ze względu na ich nierówność (wypiekana ceramika brak możliwości szlifowania warstw) na gróbszą warstwę zaprawy więc można tą zaprawą kleić pionowe łączenia.

Z drugiej strony zużyją wiecej zaprawy i będzie drożej. Natomiast w gatki typu wieje lub widać światło proszę nie wierz. Ci co tak murują nie zasługują na wykonywanie zawodu murarza. Współczuję jeśli ktoś miał tak niesolidnych roboli bo przecież nie fachowców.

Natomiast w gatki typu wieje lub widać światło proszę nie wierz. Ci co tak murują nie zasługują na wykonywanie zawodu murarza. Współczuję jeśli ktoś miał tak niesolidnych roboli bo przecież nie fachowców.

eeeeee światło i wieje :o :o

jeśli po tynkach i ociepleniu to już mistrzostwo świata w fuszerce ekstremalnej :lol:

A co to jest bazobeton z P+W ??

Beton bazowy, czyli podstawowy (podstawowy materiał budowlany z piórowpustem) 8)

Dziękuję - już wiem i jestem mądrzejszy - ale to może dlatego że budowałem z ceramiki i to jeszcze bez PW ...

:D

Natomiast w gatki typu wieje lub widać światło proszę nie wierz. Ci co tak murują nie zasługują na wykonywanie zawodu murarza. Współczuję jeśli ktoś miał tak niesolidnych roboli bo przecież nie fachowców.

eeeeee światło i wieje :o :o

jeśli po tynkach i ociepleniu to już mistrzostwo świata w fuszerce ekstremalnej :lol:

choć światła nie widać to wieje(tzn nie rozwiewa włosów ale czuć delikatny przepływ zimnego powietrza, wprawdzie przed tynkami ale nie powiecie mi że to bez znaczenia. Na szczęście to nie mój problem bo mam bloczki gładkie, ale nie widzę powodu żebym miał takie rozwiązanie stosować (chyba żebym sam murował ichciał mieć mniej roboty).