Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tak mi fachman wannę obudował...

karolinnab

Recommended Posts

rozumiem, że taki efekt uzyskałbys sam kładąc płytki - ale pewnie gdybyś to sam zrobił, zrobiłbyś to lepiej niż fachowiec. fugi krzywe, grube, wstrętne! nigdy bym gościowi nie zapłacił, mało tego - kazałbym mu zapłacić za zniszczony materiał, kazałbym mu to skuć i ładnie posprzątać. żeby tak spierdolć łazienkę. współczuję.

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wiem, ja bym chyba wszystko skuła i położyla od początku. Te płytki to chyba gres naturale z Opoczna? Też mialam te płytki na podłogę i fatalnie się je kładło, i to niestety tutaj widać. Zalezy jaki masz charakter, ale ja bym się wkurzała przy każdym wejściu do łazienki.

Z wanną nie pomogę, bo sama mam prostokątną, a jeszcze nigdy nie widziałam tak ustawionej wanny narożnej. Przy tradycyjnym ułożeniu takiego problemu nie ma.

Ja na styku wewnętrznym płytek w prysznicu mam samą fugę. Wogóle to nigdzie nie mam silikonu, bo fatalnie "się starzeje" choćby był specjalny do łazienek. Straszyli mnie, że może przeciekać, ale.... kiedyś nie było silikonu i nic nie przeciekało (nie mówię o ewidentnych awariach, a zwykłym użytkowaniu)

I mam jeszcze pytanie o fugi w kącie wewnętrznym prysznica? To tak na zdjęciu tylko wyszło, czy faktycznie fuga weszla na płytki tworząc taki fatalny wzorek?

P.S. Nie widzieliście jego pracy "w trakcie"?

tylko prosze nie piszcie ze trzeba miec fantazje zeby zaprojektowac taka lazienke w mieszkaniu, bo to deweloper nie ja

przepraszam nie chciałam Cię urazić :oops: ,(kształt łazienki rzeczywiście niezbyt ustawny) deweloperzy - wiadomo nie przywiązują uwagi raczej do niczego, aby kasa była :wink: , a poza tym nie widzę w tym projekcie WC, czyżby było w innym pomieszczeniu?

Gość Henku_wawa
Z innej beczki, chciałbym się ustrzec przed błędami powyżej, a nawet oczekiwać coś więcej, szukam dobrego glazurnika z referencjami lub z polecenia, termin okolice końca września, miejsce: Warszawa Wawer. Szczegóły tutaj. Proszę o kontakt na priv i przepraszam za off-topic.

karolinnab

Ufff, nie obraź się proszę, ale tu nie tylko wykonanie jest fatalne, ale sam projekt łazienki także. Ona wcale nie jest ani mała, ani nieustawna!.

Jedno spojrzenie i mam kilka innych koncepcji.

Wydaliście niemało pieniędzy, pewno nie do odzyskania. A skoro tak, to trudno, używać się tę łazienkę da. Cieszyć oka ona nie będzie :-? . Praktyczna także nie jest.

Pozostaje odkładać na następną i niech ją zaprojektuje ktoś, kto ma o tym pojęcie. A na dobrego fachowca warto poczekać nawet pół roku, a nie trzeba go będzie nawet pilnować...

karolinnab

Ufff, nie obraź się proszę, ale tu nie tylko wykonanie jest fatalne, ale sam projekt łazienki także. Ona wcale nie jest ani mała, ani nieustawna!.

Jedno spojrzenie i mam kilka innych koncepcji.

projekt moj :) nie obrazam sie :)

Dlugo myslalam nad ustawieniem duzej wanny, prysznica (koniecznie z drzwiami uchylnymi) i umywalki z szafka. Rozwazalam wiele opcji - prysznic kwadratowy, wanna prostokatna, w roznych ustawieniach, ale zawsze cos nie pasowalo. Albo drzwi prysznica nie moznabylo otworzyc, albo tworzylby sie labirynt i obijalabym sie o kanty, albo wejscie byloby cale zastawione. Dla niektorych opcji braklo centymetrow.

Co prawda to juz musztarda po obiedzie ale na serio jestem zainteresowana jakie sa inne mozliwe koncepcje. Wstawiam rzut z wymiarami, rysunek troche nie w skali bo robiony na oko w Wordzie ;)

http://img257.imageshack.us/img257/3264/lazienkaplan2km2.jpg

rozumiem, że taki efekt uzyskałbys sam kładąc płytki - ale pewnie gdybyś to sam zrobił, zrobiłbyś to lepiej niż fachowiec. fugi krzywe, grube, wstrętne! nigdy bym gościowi nie zapłacił, mało tego - kazałbym mu zapłacić za zniszczony materiał, kazałbym mu to skuć i ładnie posprzątać. żeby tak spierdolć łazienkę. współczuję.

Kazać to sobie można. Ciekawe jak w takiej sytuacji wyegzekwował byś pieniądze. Bądzmy realistami. Nerki mu nie wytniesz i nie sprzedaż na Allegro. A swoja drogą nikt wcześniej nie zauważył co fachura wyrabia. Dziwne. Takich szmaciarzy gonić trzeba wcześniej a nie ronić łzy jak wszystko zepsują.

Dziadostwo.

ja bym to tak rozplanował

http://img413.imageshack.us/img413/5313/azienkaka8.jpg

brodzik dałem 90 obydwie wanny ok 110 x 170

umywalka 70

w rogu za wanna można by było zrobić jakieś fajne półki z rigipsów

niezle, ale... ja potrzebuje latwego dostepu do okna. Na dzien podnosze zaluzle dzieki czemu nie musze co chwila swiatla wlaczac wchodzac umyc rece, na wieczorne i poranne oblucje zaslaniam okno. Poza tym co chwila otwieram bo goraco, zamykam bo zimno :wink: