Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tak mi fachman wannę obudował...

karolinnab

Recommended Posts

niezle, ale... ja potrzebuje latwego dostepu do okna. Na dzien podnosze zaluzle dzieki czemu nie musze co chwila swiatla wlaczac wchodzac umyc rece, na wieczorne i poranne oblucje zaslaniam okno. Poza tym co chwila otwieram bo goraco, zamykam bo zimno :wink:

można nakleić na szybę folię szronioną, będzie jasno i nikt cie nie będzie podglądał, no chyba że chcesz podziwiać widoki z okna w łazience, a na jakiej wysokości masz to okno?

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

niezle, ale... ja potrzebuje latwego dostepu do okna. Na dzien podnosze zaluzle dzieki czemu nie musze co chwila swiatla wlaczac wchodzac umyc rece, na wieczorne i poranne oblucje zaslaniam okno. Poza tym co chwila otwieram bo goraco, zamykam bo zimno :wink:

można nakleić na szybę folię szronioną, będzie jasno i nikt cie nie będzie podglądał, no chyba że chcesz podziwiać widoki z okna w łazience, a na jakiej wysokości masz to okno?

1,2 m. Pozostaje jeszcze brak mozliwosci otwierania.

najbardziej "rozczuliło mnie" to:

http://images34.fotosik.pl/351/4c110f8c2d8eb7d4.jpg

to jest akurat mały pryszcz przy tych wszystkich "wynalazkach" "fachowca"

wiem , ale co ja poradze 8) :lol:

A ja tak patrzę i patrzę, ale co w tym miejscu jest nie tak? :oops:

Karolina to mogłaś chcieć aby obudować wannę, bez żadnej półki tam an końcu, by wyglądało bardziej estetycznie.

Dzisiaj pierwszy dzień byli nasi fachowcy robić górną łazienkę, mam nadzieję, że jak jutro pojadę tam zobaczyć to będę zadowolona z ich pracy.

tez sie zastanawialam, i chyba chodzi o to ze taki malenki kawalek jest specjalnie przyciety.

ale nic z tych rzeczy, plytki sa takze pod brodzikiem :)

:roll: co by tu powiedzieć :roll:

Potwierdza się zasada chcesz mieć dobrze zrób to sam :roll:

Właśnie dlatego mąż sam układa :roll: przemalować sobie można ale co zrobić z takim czymś :roll:

Współczuje Ci szczerze :roll: . Ja to bym chyba kazała mu to wszystko skuć, posprzątać, poszukać kogoś innego , ale go kontrolować !!! a nie dopuścić do tego, że kontrola na końcu :roll:

Mam nadzieję, że wszystko skończy się ok :)

Wanna i gustowny uskok tektoniczny - chodzilo o to zeby nie robic polki ponizej gornej krawedzi wanny bo stalaby tam woda non stop (to rada glazurnika).

A to gamoń. Na takiej półce to się robi albo lekki spadek a jak jest duża to odpływ.

Grosza bym za to nie zapłaciła i zażądała bym zwrotu kosztów zniszczonego materiału.

Rety, współczuję :(

Ja jestem przerażona, bo mnie czeka właśnie układanie glazury w łazience, w dodatku dosyć skomplikowane i z drogiego materiału- teść i mąż chcą mnie wrobić w to aby glazurnik robił kiedy będę z mężem na wakacjach, ale nie zgadzam się...

Czy Ty nie kontrolowałaś glazurnika w trakcie prac?

Moj zrobil obudowe wanny i brodzika w pol dnia. Tzn. dzien wczesniej postawil ytongi i jeszcze nie bylo widac co sie swieci

a to nie dziwne :roll: w pół dnia :o w pół dnia to można wyszlifować te odpryski na płytkach...ale po co? pewnie nikt nie zauważy i będzie jeszcze dziękował, że tak dobrego fachoffffca dorwał :roll:

tez sie zastanawialam, i chyba chodzi o to ze taki malenki kawalek jest specjalnie przyciety.

ale nic z tych rzeczy, plytki sa takze pod brodzikiem :)

Ok rozumiem , ale i tak wyglada to po prostu brzydko i smiesznie - taki "mikro-dzyndzyk" ...

Prawdziwy fachowiec ulozyl by plytki tak i wymierzyl wanne i jej odległosc od sciany zeby taki "glut" półcentymetrowy sie nie pojawil.

Albo tak ulozyl by plytki zeby zniknal pod wanna albo wyraznie wystawal jako wiekszy kawalek spod wanny.

oczywiscie w obliczu "przepieknie " pokiereszowanych płytek, uskoków tektonicznych, fug w wersji XXL - traci sile razenia

Ja jestem tylko wyjatkowo wyczulona na takie "babole" - wiec zwróciłam uwage

:o MASAKRA !!! , ale też trzeba mieć fantazję aby wstawić wannę narożną w takie miejsce

uwielbiam takie komentarze :roll:

lazienka ma ksztalt nieregularnego pieciokata, chcielismy do niej upchnac i prysznic i wanne dla duzych ludzi, a nie krasnoludkow

tylko prosze nie piszcie ze trzeba miec fantazje zeby zaprojektowac taka lazienke w mieszkaniu, bo to deweloper nie ja :wink:

http://img183.imageshack.us/img183/4378/lazienkaplanjn0.jpg

ja bym to tak rozplanował

http://img413.imageshack.us/img413/5313/azienkaka8.jpg

brodzik dałem 90 obydwie wanny ok 110 x 170

umywalka 70

w rogu za wanna można by było zrobić jakieś fajne półki z rigipsów

Ja też, wanna z łukiem, ta po lewej, bardziej by pasowała do kabiny.

Na pewno lepiej zamykać okno z wanny, niż mieć na środku łazienki róg obudowy.

Wciskanie się w ten kąt też pewno nie jest wygodne .

A może 2 w jednym :) ?

http://www.budujemydom.pl/images/stories/wnetrza/kazchar10_600.jpg

o qurcze :roll: ja bym to skuła chyba jednak...

gdybys byly szanse na przemyslenie jeszcze koncepcji - to moze wanna ravak avocado - jest stosunkowo waska ( 75 cm - dlugosc od 150 do 170 cm) i moze dalaby sie ustawic wzdluz sciany 267 cm - tylko lekko odsunieta od sciany z oknem, tak aby zmiescila sie szerokosc 75 cm....

http://www.ravak.pl/img/pv/avocado_tvar.jpg

ech.. :evil:

Ehhhh, faktycznie - nie wygląda to za ciekawie.

Jest w tym jednak dużo Twojej winy - trzeba było pilnować "fachowca" i w odpowiednim momencie zareagować.

Nie piszesz nic o tym, czy juz zapłaciliście mu czy nie więc wnioskuję, że tak - w tej sytuacji pomoże tylko kolejny fachura, który skuje źle ułozone płytki i połozy jak trzeba - innej rady nie ma, samo maskowanie silikonem czy ewentualne kosmetyczne poprawki nie dadzą żadnego efektu - lepiej juz ponieść większe koszty zakupu płytek i robocizny fachowca niż wchodzić do tej łazienki po ciemku by nie widzieć tak spartolonej roboty.

Po przeżytym ogromnym remoncie mieszkania mogę poradzić tylko jedno: jeśli finanse pozwalają - zrób łazienkę od nowa. Twój glazurnik już pokazał, że nie zna się na swojej pracy, więc nie proś go o poprawki.

Jeśli mu brakuje narzędzi, to - jako profesjonalista powinien przewidzieć, że nie da rady. Moim zdaniem on po prostu nie wie co robi, a do tego jeszcze wyciąga ręce po zapłatę!

Zastanów się kto mógłby Ci to poprawić / nawet za czas jakiś/, spytaj na ile wyceni swoją pracę i spróbuj znaleźć sposób na obciążenie tymi kosztami tego "artystę". Plus oczywiście materiały. Może nawet przyda się porada prawna, jeśli nie masz np. spisanej umowy? Wierzę, że coś z pewnością można wymyślić.

Pamiętaj cały czas o tym, że fachowcy zrobią i sobie odejdą, a Ty będziesz codziennie patrzyła na ich pracę.

Daj znać o finale sprawy.