kazber 15.02.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Witam i bede wdzieczny za kazde slowo. Mam nadzieje, ze ktos ten projekt juz wybral a moze ktos go realizuje: http://www.dobredomy.pl/?id_project=77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 15.02.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 WitamCo do domku atena-kotłownia bez okna - lepsza jest z oknem-niby dwie łazienki, a i tak jedną będą musieli dzielic domownicy i "obcy"-połamany dach - fajny, ale droższy niż nie połamany;-)-projekt łudząco podobny ( z rzutu) do C109 muratora... heh? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 15.02.2006 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Stastny.witam,Podali mi tez kosztorys bez instalacji i jest cenowo zblizony do Muratora, ktorego kosztorys zawiera instalacje. Juz sam nie wiem, zona jest za atena. Czy kosztorys jest adekwatny do rzeczywistosci?I jeszcze raz- czy ktos sie na ten projekt zdecydowal? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 15.02.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Witam Kosztorys jest adekwatny do rzeczywistości... kwestią do rozstrzygnięcia zostaje rzeczywistość rzeczywistości..... A tak na poważnie kosztorysy w gazetach i katalogach są przeważnie zawyżone... no chyba że budujemy w Warszawie, Krakowei itp.... jeśli będziemy budować "na wiosce" cena z kosztorysu jest przesadzona i to sporo. Najrzetelniejszy kosztorys to kosztorys wykonany przez przyszłego wykonawcę danego domu+ koszty materiałów + parę procent na różne nieoczekiwane przypadki. Moim zdaniem lepiej wybudować taniej niż drożej, a za to co zostanie pojechać sobie ... no na przykład do tajlandii zobaczyć ptasią grypę z bliska pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 17.02.2006 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Dzieki,Zmienilismy zainteresowanie na afrodyte- wieksza atena.Czy myslisz, ze mozna to budowac z wjazdem od zachodu na dzialce o szerokosci 30 i dl.90 metrow?Co sadzisz o tym slupie w salonie, wykuszu i kominkach- lokacja w salonie i przydatnosc na zewnatrz. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario_pa 06.03.2006 00:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Dzieki, Zmienilismy zainteresowanie na afrodyte- wieksza atena. Czy myslisz, ze mozna to budowac z wjazdem od zachodu na dzialce o szerokosci 30 i dl.90 metrow? Co sadzisz o tym slupie w salonie, wykuszu i kominkach- lokacja w salonie i przydatnosc na zewnatrz. POZDRAWIAM No i jaki wybór w końcu? My juz prawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 07.08.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Przymierzam się do zakupu projrktu Atena z pracowni Domus. Czy ktoś z Was zbudował Atenę, buduje lub ma taki zamiar?????Bardzo proszę o wszelkie uwagi i opinie na ten temat.http://www.dobredomy.pl/?id_project=77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 07.08.2006 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Skoro nikt nie buduje (wybudował) to proszę napiszcie co sądzicie o tym domku (projekcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 07.08.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Aha! Jeszcze link:file:///D:/Documents%20and%20Settings/Jacek/Pulpit/ATENA.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 07.08.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Ten powinien zadziałać: http://www.dobredomy.pl/?id_project=77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goha 07.08.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Rozmieszczenie pomieszczeń bardzo mi się podoba. Ciekawa bryła domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertoW 27.11.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam i bede wdzieczny za kazde slowo. Mam nadzieje, ze ktos ten projekt juz wybral a moze ktos go realizuje: http://www.dobredomy.pl/?id_project=77 Witaj! Przymierzamy sie do realizacji tego projektu i interesują nas uwagi innych osób. Jakie masz zdanie na temat Ateny. Czy zdecydowałeś się? mz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 27.11.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 -kotłownia bez okna - lepsza jest z oknem Nie koniecznie. Ja mam bez okana i sie ciesze, bo moge zrobić ciemnię. Tytaj jest mozliwośc zrobienia przejścia z garażu. -połamany dach - fajny, ale droższy niż nie połamany;-) Tu się zgodzę. Bardzo skomplikowany dach, drogi w wykonaniu i o błędy nie trudno. Komin od kominka na zewnątrz budynku. Poczytaj o wychładzaniu komina o skroplinach i szpetnych wykwitach i zastanów się czy da się to dobrze ocieplić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymonmw1 06.12.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Naprawdę nikt nie budował ATENY ? Bardzo chciałbym zobaczyć choć zdjęcia z realizacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymonmw1 06.12.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2006 Powiedzcie czy już ktoś się zdecydował na ATENĘ, chcę od wiosny zaczynać budowę ,więc pomogłyby mi wszelkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymonmw1 08.12.2006 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Mam ten sam problem, czy może już kupiłeś ten projekt? Jeśli tak to proszę o podzielenie się opinią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej973 27.01.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2007 Ja również przymierzam się do tego projektu. Jednak wydaje mi się, że są tam za małe pokoje. Według mnie powinny mieć co najmniej 13m2. Inaczej to takie pokoje blokowe. Jeżeli wybierzemy Atenę, to przesuniemy ścianę tylną o 1,5 m i dzięki temu uzyskamy po 0.5 m w 2 pokojach i łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 09.02.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Witam. Będziemy, a w zasadzie budujemy Atenę. Stan prawie zero (bez górnej zalewki). Jak tylko aura pozwoli ruszamy na dalsze podboje. Po kilku przeróbkach nasz salon (z jadalnią) ma ponad 40m2, a te mniejsze pokoje powiększyły się do ponad 14m2 każdy i to bez naruszania konstrukcji (ścian zewnętrznych) budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej973 20.02.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Jak możesz to podaj jakie wprowadziliście przeróbki do projektu i na ile wyceniacie (lub wam wycenili) koszt wykonania domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 21.02.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Zrezygnowaliśmy z kotłowni (brak gazu, a węgla nie chcę), bo przy ogrzewaniu prądem niepotrzebna. Pomieszczenie to zostało przedłużone na całą długość garażu, i dostało wejście z holu (było z wiatrołapu). W pomieszczeniu tym będzie łazienka, a na końcu pralnia. Dzięki temu w wiatrołapie mam miejsce na dużą szafę, i mogę zrezygnować z szafy w holu. Co z koleii daje możliwość zwężenia holu i powiększenia powierzchni pokoii, powiększonych już o szerokość łazienki. Zrezygnowałam też ze ścianki na którą się wchodziło z wiatrołapu, co powiększyło salon o ponad 8m2. Co do kosztów to razem z projetktem dostaje się " Uproszczony kosztorys". Według niego za stan surowy zamknięty trzeba będzie zapłacić 170.464,76 zł . My budujemy własnymi siłami i póki co koszty (tego co zrobiliśmy) są duuuuuuużo niższe od przewidzianych w kosztorysie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts