Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich fanów projektu atena. Wraz z mężem jesteśmy już po budowie domu ATENA. Jest to dom naszych marzeń. Dla osób chcących budować ten dom mam wiele ciekawych pomysłów dotyczących zmian w projekcie.Najciekawszą zmianą jaką mogę polecić jest adaptacja poddasza oraz otwarta przestrzeń nad salonem jadalnią i kuchnią, dzięki czemu uzyskałam antresolę na poddaszu , gdzie mieści się salon o powierzchni 60 m kw ,oraz sypialnia nad garażem o powierzchni 20m kw.Dzięki tej zmianie osiągnęłam widok z górnego salonu na dolny,jadalnię i kuchnię.stwarza to nie samowite wrażenie wizualno przestrzenne. W salonie zastosowałam drzwi 3 skrzydłowe o szerokości 2, 70 metra co spowodowało większe nasłonecznienie oraz lepszy widok na taras i ogród. Dom jest porządnie ocieplony w związku z czym zastosowaliśmy pompę ciepła( która zajmuje metr kwadratowy powierzchni garażu) dzięki czemu nie potrzebujemy miejsca na skład opału oraz zlikwidowaliśmy kotłownię dzięki czemu zyskaliśmy większą powierzchnię garażu. W obecnej chwili zakończyliśmy budowę tarasów , które wykonane są z kamienia naturalnego podobnie jak filary i podmurówka domu.Chętnym prześlę fotki oraz udzielę odpowiedzi na pytania.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

WITAM. JESTEM WŁAŚNIE NA ETAPIE WYBORU PROJEKTU. BARDZO PODOBA MI SIĘ PROJEKT ATENY. JEŻELI MACE I MOŻECIE MI PODESŁAĆ ZDJĘCIA TEGO DOMKU BĘDĘ WDZIĘCZNA. BARDZO PROSZĘ O JAKIEŚ WSKAZÓWKI CO DO EWENTUALNYCH ZMIAN. INTERESUJE MNIE JAK JEST SZACUNKOWY KOSZT BUDOWY??? BARDZO DZIĘKUJĘ ZA ODP. A I JESZCZE JEDNO CZY KTOŚ W WOJ. LUBELSKIM ALBO NIEOPODAL BUDOWAŁ TAKI DOM?? CZY MOŻNA BY GO BYŁO EWENTUALNIE OBEJRZEĆ? DZIĘKUJĘ ZA ODP.

[email protected]

• 1 month później...

Witam.

Jesteśmy z żoną na etapie wyboru projektu. Bardzo podoba nam sie właśnie Atena, jednak po przejrzeniu różnych stron z projektami stwierdzam, że kosztorysy są bardzo różne, a jest to dla nas nie bez znaczenia. Bardzo proszę o przesłanie zestawienia kosztów budowy w/w domu na maila [email protected] jak również uwag odnośnie budowy, zmian jakie można wprowadzić, zdjęć itd.

Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam

Witam. Niestety nie mogę znaleźć na forum przy uzyciu szukaczki więć zakładam nowy temat.

Interesuje mnie czy ktoś z Was buduje, wybydował dom ATENA z pprojekt?

Chodzi mi konkretnie o ten projekt

http://pprojekt.pl/foto/widok/1155_big.jpg

Jesteśmy bardzo poważnie zainteresowani z żoną aby właśnie ten dom wybudować. Czy prowadził ktoś kosztorys podczas budowy? Jakie trzeba zainwestować pieniądze w ten projekt? Pytam ponieważ kosztorysy w poszczególnych serwisach się różnią nawet o 100 000 zł za stan surowy. Jakie zmiany wprowadziliście, jaka technologia budowy itd. Wszelkie informacje, mogą być również zdjęcia :) proszę na maila [email protected]

pozdrawiam

Kamil

• 3 weeks później...
Witam wszystkich fanów projektu atena. Wraz z mężem jesteśmy już po budowie domu ATENA. Jest to dom naszych marzeń. Dla osób chcących budować ten dom mam wiele ciekawych pomysłów dotyczących zmian w projekcie.Najciekawszą zmianą jaką mogę polecić jest adaptacja poddasza oraz otwarta przestrzeń nad salonem jadalnią i kuchnią, dzięki czemu uzyskałam antresolę na poddaszu , gdzie mieści się salon o powierzchni 60 m kw ,oraz sypialnia nad garażem o powierzchni 20m kw.Dzięki tej zmianie osiągnęłam widok z górnego salonu na dolny,jadalnię i kuchnię.stwarza to nie samowite wrażenie wizualno przestrzenne. W salonie zastosowałam drzwi 3 skrzydłowe o szerokości 2, 70 metra co spowodowało większe nasłonecznienie oraz lepszy widok na taras i ogród. Dom jest porządnie ocieplony w związku z czym zastosowaliśmy pompę ciepła( która zajmuje metr kwadratowy powierzchni garażu) dzięki czemu nie potrzebujemy miejsca na skład opału oraz zlikwidowaliśmy kotłownię dzięki czemu zyskaliśmy większą powierzchnię garażu. W obecnej chwili zakończyliśmy budowę tarasów , które wykonane są z kamienia naturalnego podobnie jak filary i podmurówka domu.Chętnym prześlę fotki oraz udzielę odpowiedzi na pytania.

Witam Jestem niezmiernie zainteresowany powyższymi zmianami, w szczególności otwartą przestrzenią nad salonem. Proszę o zdjęcia.

[email protected]

Witam Jestem niezmiernie zainteresowany powyższymi zmianami, w szczególności otwartą przestrzenią nad salonem. Proszę o zdjęcia.

[email protected]

Ja również jestem zainteresowana zdjęciami, w szczególności z widokiem na antresolę. Wiele osób pisze na ten temat, że bardzo to powiększa przestrzeń ale nigdy nie widziałam tego na żywo, ani na zdjęciach. Także dołączam się do prośby [email protected] Z góry dzięki

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
Witam.Po dosc dlugich poszukiwaniach odpowiedniego prajektu zdecydowalismy sie na ATENE :D co prada dzieli nas jeszcze sporo czasu od rozpoczecia budowy dlatego prosilabym wszystkie zyczliwe osoby ktore wybudowaly juz ten domek o wszelkie wskazowki,porady i wymiane swoich doswiadczen.Bardzo by nam zalezalo na zdjeciach z wewnatrz.Moj adres [email protected] Czy jest ATENKA na podkarpaciu?prosze o kontakt i pozdrawiam :)

• 3 weeks później...

Witam

My również bardzo długo szukalismy odpowiedniego projektu i wybralismy najładniejszy czyli ATENĘ. :D Ruszamy z budową na wiose zaraz po roztopieniu sniegu.Bardzo prosiłbym o jakiekolwiek zdjęcia Waszych ukonczonych Aten lub Aten w budowie. Również z miłą chęcia skorzystamy z wszelkich podpowiedzi i rozwiązań dotyczących Waszych domów.Mój meil to [email protected].

Pozdrawiam serdecznie.

• 2 weeks później...

Właśnie kupujemy projekt. :lol: To WŁAŚNIE TEN WYMARZONY DOM!!! Bardzo prosimy o zdjęcia. Interesuje nas efekt antresoli. Prosimy jednak o wszystkie możliwe ujęcia. Pozdrawiamy

[email protected]

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...

Witamy wszystkich miłośników Ateny :) właśnie z mężem rozglądamy się za projektem i naprawdę urzekł nas projekt Atena, jest niesamowity, niemal pod każdym względem. Byli byśmy niezwykle wdzięczni za przesłanie zdjęć, bardzo nas interesuje zarówno zewnętrzny wygląd i wnętrze Ateny ( również te z antresolą).Wszystko co dotyczy ATENY mile widziane :

nasz adres [email protected]

Dziękujemy

Ewelina i Krzychu

• 2 weeks później...

Witamy Wszystkich bardzo serdecznie. Od dłuższego czasu oglądamy i zastanawiamy się nad dwoma projektami http://www.dobredomy.pl/projekt/atenaII oraz http://www.dobredomy.pl/projekt/artemida. Wielkościowo pasuje nam bardziej ATENA II tylko z podwójnym garażem z drugiej strony ARTEMIDA nas bardzo intryguje. Bardzo proszę osoby, które budowały jeden bądź drugi dom o podzielenie się swoimi doświadczeniami i może to nam pomoże wybrać ten wyjątkowy. Bardzo nas interesuje czy budowaliście Państwo zgodnie z projektem a po budowie widzicie, że warto byłoby jednak co nieco zmienić. Jeśli wyrazicie Państwo chęć podzielenia się Waszym wymarzonym domem bardzo proszę o przesłanie możliwie jak największej ilości zdjęć i informacji odnośnie dudowy. Interesują nas zdjęcia zarówno z zewnątrz budynku jak i wewnątrz. Z góry Wszystkim serdecznie dziękujemy

Pozdrawiamy :)

Nasz e-mail [email protected]

• 1 month później...